Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 октомври 2016
Мислења
31
Поени од реакции
10
Здраво, сакам да прашам дали некој имал искуство со одложување на интервју (нема да бидам во Европа тој период), и дали знаете колку најмногу може да се одолжи?
Ви благодарам

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Која е најбрзата продецура и колку може да кошта?

Член од
18 август 2017
Мислења
276
Поени од реакции
260
Zdravo drugar takva brza procedura nepostoi vo ministersvo za pravosudije moze samo vo agecijata za bugare vo cuzdina za proishod brza procedura. Inaku posle intervijoto nepostoi takvo nesto sve drugo e laga od posrednicite. Pozz

Член од
4 октомври 2017
Мислења
178
Поени од реакции
127
Прашање ? За ДОПОЛНИТЕЛНИ докс Се поврзав најпрво со прв братучед а после и со дедо со потврда од великко трново, сега веќе уште 4 први братучед имаат пасоши. Дали тоа тие го увиделе? Дали ги поврзуваат работите?[DOUBLEPOST=1511246447][/DOUBLEPOST]Од 2014 сум, чекам 4 год. И сега уште најмалце 2 роднини одат со исти дедовци, први братучед, тетин слично??? Дали увидуваат роднинска врска потекло, исто село фамилија?[DOUBLEPOST=1511246507][/DOUBLEPOST]А не сум однел докс за врска со сите нив туку од само еден, првиот со пасош?????

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Прашање ? За ДОПОЛНИТЕЛНИ докс Се поврзав најпрво со прв братучед а после и со дедо со потврда од великко трново, сега веќе уште 4 први братучед имаат пасоши. Дали тоа тие го увиделе? Дали ги поврзуваат работите?[DOUBLEPOST=1511246447][/DOUBLEPOST]Од 2014 сум, чекам 4 год. И сега уште најмалце 2 роднини одат со исти дедовци, први братучед, тетин слично??? Дали увидуваат роднинска врска потекло, исто село фамилија?[DOUBLEPOST=1511246507][/DOUBLEPOST]А не сум однел докс за врска со сите нив туку од само еден, првиот со пасош?????
Tie te povrzuvaat samo so dokumenti sto si odnel so nisto drugo,ete imas od dedo toa se dobri dokumenti,veke imas od eden bratuced ne nosi drugi ne si pravi trosoci

D

Drexel

Гостин
На интервју прашуваат дали имаш фамилија/роднини во бугарија ако си ги спомнал ќе го рачунаат како плус

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Познавам луѓе кои имаат одено по таа т.н брза процедура.
Плаќаш одредена сума на некој посредник којшто има врски и ти закажуваат интервју за 2-3 месеци. Еве еден таков знам шо идеше преку таков посредник и му закажаа одма интервју и сега си чека да добие гражданство.
Работата е што од други извори чув дека тоа работење е незаконско и дека всушност посредниците така ги лажат луѓето, дека на крај тоа гражданство не е валидно, дека ако те фатат така после кажи чао на бг пасош а и ќе одговараш кривично...

Втора работа шо слушам за сите тие што сакаат да аплицираат, да почекаат да се изгласи новиот закон (не знам кога тоа и дали воопшто ќе се изгласи), но така се зборува. И се‘ што досега сум чул е оптимистички, освен тоа дека навистина треба да имаш доказ за в‘зходјашт б‘лгарин, друго се‘ е ок. А всушност најголемата мака на луѓево им е шо немаат оригинални документи... Не мислам дека ова вака ќе заврши. Досега 100 пати се имаа сменето работите и само ги менуваат како ќе им текне. Штом решиле да даваат на оние во Албанија, сепак останувам оптимист за сите апликанти од Македонија.

Член од
2 мај 2017
Мислења
49
Поени од реакции
49
Mojata ne znam kako da ja narecam brza ili bavna .od koga podnesov vo DABC- po 7 meseci na intervju, vnesen vo sistem istiot den . E sega ne znam dali e brza ili bavna posto mnogu se inaeteja ovde nekoi luge

Член од
13 септември 2017
Мислења
36
Поени од реакции
24
Бојко Борисов во четврток доаѓа во Струмица на седница со Зоран Заев, сигурно ќе се дискутира и за процедурата за бугарско државјанство.

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Бојко Борисов во четврток доаѓа во Струмица на седница со Зоран Заев, сигурно ќе се дискутира и за процедурата за бугарско државјанство.
Da da i jas zborev so Nikola Gruevski mi kaza ako se vratel na vlast ke im kazel na blgarite da ni davaat pasosi

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Аман бе тоа ти кажа или си.предпоставуваш

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Будaли се Бугaрските пoлитичaри штo јa кoчaт прoцедурaтa,немoрa пoтеклo дa бaрaaт сaмo некa вoведaт тест дaли е aпликaнтoт нoрмaлен никoј немa дa земеме

Член од
9 март 2012
Мислења
51
Поени од реакции
21
Образувана преписка, за колку време ќе ми се смени овој статус?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom