Да можев да си дозволам алат од 250 еур и нагоре ќе купев и немаше да барам по огласи и форуми...Па тогаш имаш понуди полно по нашиве продавници од Bosch, и останати звучни марки на ново!
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Да можев да си дозволам алат од 250 еур и нагоре ќе купев и немаше да барам по огласи и форуми...Па тогаш имаш понуди полно по нашиве продавници од Bosch, и останати звучни марки на ново!
Ако си од Скопје да идеш вторник/петок на денар пазар да си ја пробаш среќата.Да можев да си дозволам алат од 250 еур и нагоре ќе купев и немаше да барам по огласи и форуми...
Ок, има и нискобуџетни нови за достапни цени гледав на реклама5 (Парксиде)...Да можев да си дозволам алат од 250 еур и нагоре ќе купев и немаше да барам по огласи и форуми...
Да на тој мислам.Бувљакот кај вардариште, на него мислиш? Кога беше во центар одев редовно ама сега ми е предалеку, а последните два три пати беше многу разретчен. Веројатно на градов тоа и му е целта, наместо како секој поголем светски град да го организираат и да биде дел од урбаното живеење нив полесно им е да го маргинализираат и да згасне.не дека го оправдувам ѓубрето што го оставаа сред центар, ама и тоа се средува.
И да, испуштив една машина за ефтини пари ама тогаш баш и не ми требаше
Ќе го посетам пак некој ден...
Да не знаеш од каде е купена? Од мк или од интернет?Да освежам малку, скоро на поклон добив јапонска рачна пила, се вика ryoba и има запци од двете страни. Едната е за crosscut а другата за ripcut, напречно и надолжно претпоставувам, во однос на влакната на дрвото. Ја пробав и конечно успеав да пресечам тенки плочки од едно правоаголно парче и тоа доста прецизно. Пилата е долга 18цм, 7цм во најшорокиот дел и дебела 0.5мм. од амазон до тука е 26 долорес.
Еве пример како сечам со сандвик рачна и со јапонската. Секот е со иста ширина ама не се споредува колку е полесно и поправо со јапонската. Ептен ја препорачувам за
my Mi-4c using Tapatalk
Барај на ибеј Silky Gomboy со фини заби за деталномсечење, е сега не е баш како оваа, ама и оваа е јапонско производство, страшно прецизна геометрија на сечилото, околу 2000д. не на ибеј, само барај со ситни запци. И по-пат ѕирни некое видео на јутјуб за пилата.Да не знаеш од каде е купена? Од мк или од интернет?
Јас веќе некое време барам ваква или дозуки, ама само на интернет најдов што изгледаат добри, кај нас не знаат ни за што им збориш .
Ќе пратам линк сабајле, сега сум скапан. Од амазон е.Да не знаеш од каде е купена? Од мк или од интернет?
Јас веќе некое време барам ваква или дозуки, ама само на интернет најдов што изгледаат добри, кај нас не знаат ни за што им збориш .
Ова не е silky туку gyokucho. На веб како марка многу ја фалат а ефтина е, има многу што ги продаваат на амазон и ибеј, цената се движи од 16 до кај 35 долари. Мојата е со пластична рачка и тие се најефтините, ама сечивото е исто само помало од другите. Најефтин шипинг е 5 долари со тракинг. Линкот од каде што е купена сега вели дека не испорачуваат до мк, ама има други.Ќе пратам линк сабајле, сега сум скапан. Од амазон е.
Сето е таман, ама како е можно од Амазон да се прават нарачки? Едно време ништо не праќаа, и да имаше нешто рандом, на среќа, поштарината беше 15усд минимум. И рачунај на царина ако ја потфати некој...Ова не е silky туку gyokucho. На веб како марка многу ја фалат а ефтина е, има многу што ги продаваат на амазон и ибеј, цената се движи од 16 до кај 35 долари. Мојата е со пластична рачка и тие се најефтините, ама сечивото е исто само помало од другите. Најефтин шипинг е 5 долари со тракинг. Линкот од каде што е купена сега вели дека не испорачуваат до мк, ама има други.
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B000CEF5HM/ref=oh_aui_i_sh_post_o0_img?ie=UTF8&psc=1
Разгледав на брзина и имаат голем избор, ама не стигнав да се регистрирам за да видам колку е поштарина, за мк гледам единствена опција е DHL, можеби ако им се прати меил ќе одобрат и обична пошта. Од Европа поштарина обично е 8-10 евра со стандардна пошта.Јас од тука гледав да земам по нешто.
https://www.fine-tools.com/