Zdravo na site clenovi i citateli na forumov.Ve pratam povekje od dve godini i denes se registrirav pa da spodelam i jas nesto.Bidejki ziveam vo stan na prizemje od 53 m2
so jug-zapad orientacija so izobilstvo od sonce imav obicna on-off klima QUADRO samo za ladenje i preoden period za greenje.Za greenje na ladno koristev Termor panelka od 2.5kw i 2kw maslen radijator i bev zadovolen od 25 C vo dnevnata soba,ama ne bese seedno koga plakjav po 10 000 den n EVN vo ladnite meseci.Se nametna potreba od alternativa pa se odluciv za Inverter klima pa posle dolgo citanje i preporaka od prijateli i neprijateli se resiv za Haier 3.5 kw od Energija i za dopolna ostana panelot od Termor.Bidejki stanot se vodi kako trosoben??? a e 53m2 ima mnogu izgubeno vo hodnici i mali sobi ama sepak lani nekako pominav.Bese toplo okolu 24C vo dnevnata i vo spalnite okolu 21C sto e odlicno.Za struja imase momenti i od 12 000 den ama pomina zimata .Morase da bide toplo bidejki sum so malo dete i e celden doma i greenje 24/7.Da se navratam na klimata bidejki imase prasanja od clenovi na forumov.Haierot iako se pravat vo Kina po moe se odlicni cena-kvalitet i za period do -7C ja koristam za greenje na cel stan so 23C vo dnevna.Forsira kompresorot ama gree i ne trosi poveke od 1000 den a za vakvi temperaturi do 0C nepovekje od 5-600 den.Tifka e pri rabota za razlika od komshiskite Vivaks i Lg.E sega imav zabeleska deka koga raboti vo auto mod pred da izgasi kompresorot se slusa vibracija.Vi Energija me ubeduvaa deka se e vo red i treba da raboti samo vo fiksna brzina.Ajde e Ok toa ama posle primetiv deka majstorite koga montiraa stavile samo napred strafovi i nestavija bufergumi deka nemalo potreba!!!Bidejki ja planirav za vo spalna i hodnik me mrzese da se dokazuvam vo Energija za reklamacija
Прегледај го приврзокот 180178
A eve ja klimata koja vo momentov e postavena
Прегледај го приврзокот 180179 Прегледај го приврзокот 180180
E sega bidejki nedelava imase popusti se odluciv da zemam 5.5Kw inverter i povtorno Haier koj bese so odlicna cena od 33 300 vo Setek pa cekam popladnevo da pristignat majstori za montaza i plan za 3.5kw vo spalna pa da spodelam.
Прегледај го приврзокот 180181 Прегледај го приврзокот 180182 Malku dolgo moevo mislenje ke mi izvinite ako ve davam.Ubav den