Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Премногу сменети статуси вчера и денес. Но се или на дополнителна или на финална... како ви изгледа ситуацијата?

Член од
28 ноември 2012
Мислења
91
Поени од реакции
46
Здраво на сите дали има можност двајца мој другари сакат да аплицират за бг пасош но немаат никакво потекло.Сакат да си а пробат среќата со потврда.Од каде да почнат предлог некојј??

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Здраво на сите дали има можност двајца мој другари сакат да аплицират за бг пасош но немаат никакво потекло.Сакат да си а пробат среќата со потврда.Од каде да почнат предлог некојј??
Im pisuva na stranata na dabc koj se priznaeni zdruzenija !

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Член од
18 август 2017
Мислења
276
Поени од реакции
260
S

sefked

Гостин
Другaри дa ве зaмoлaм дa не знaе некoј дo кoј дaтум се стигнaти вo Дaбч? Прaшa некoј некни aмa немaше oдгoвoр.Кoмшијa пoднел нa 20ти јaнуaр 2017тa и му пишувa oдoбренo вo прoцес нa издaвaње aмa мислaм некoј пишa декa тoa знaчелo декa уште требa дa чекa зa пoтпис или кaкo?Акo знaе некoј некa пише
Поднесов крај на 9 -ти месец 2016 во амбасада СК, внесено во систем март 2017, пред два три дена добив одговор од ДАБЧ на маил, пратен ми е происходот во амбасада. На страната на ДАБЧ сеуште ми стои одобрено зајавление, во процес на издавање

Член од
4 октомври 2017
Мислења
178
Поени од реакции
127
01.11.17 provereno[DOUBLEPOST=1510329424][/DOUBLEPOST]Denes PROMENA OD DOPOLNITELNA NA OVOA, ZNACI 2014 se dvizime, do tuka sme?[DOUBLEPOST=1510329653][/DOUBLEPOST]Inace nee moe brojceto, slucajno go potrefiv I go nadov zaedno so uste 150 broja megju ovoj i, 1500, jas sum u sredina[DOUBLEPOST=1510329734][/DOUBLEPOST]Pred edna nedela za 2015 mi rekoa deka see dojdeni do 2500 a spored forumov slusnav 3500, a ako e ova tocno se dojdeni do 4000[DOUBLEPOST=1510329807][/DOUBLEPOST]2014 mislev broj na intervju , a 1500 mislam na broj molba koj odgovara na 4700 intercju, postoi megjusebana povrzanost

Attachments

Последно уредено:
Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
da ne si gubat vremeto so potvrdi drzavjanstvo ne davat Poteklo DABC ke i izdade a potoa vo MP ke i barat dopolnitelni dolkumenti i MOLBATA NE SE UVAZUVA

Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
Ha, izgleda kruzat lazni pasosi, eden decko e vraten od Ungarija so falc pasos, bil vo pritvor 3 dena i go vratile nazad, Inaku pasos dobil za 6 meseci, odel preku posrednik,, i demek neznael deka e falc, cekal 6 meseci da "izleze" pasosot i mislel deka se e regular...
ha NEZNAEL e ludi li se drugite so cekat 3 do 4 godini i kade se slikal vo policija ili vo nekoja garaza

Член од
10 ноември 2017
Мислења
23
Поени од реакции
4
Здраво се регистрирав на форумов бидејќи гледам дека сте повеќе запознаени и не сакам да го прашам посредникот бидејќи тој за пари секако ќе ми каже бидува дури и да не бидува. Значи вака јас имам од роднини дадено потекло па сега сакам да однесам дополнителни документи. Прашањето е каква линија е оваа? сакам да се повикам преку на прабаба ми брат коишто е роден во мк но цел живот живеал и починал во Бугарија. Значи извод од мене ->од мајка ми-> од баба ми-> посмртница од прабаба ми (македонка) ->па посмртница од брат и бугарин. Фала ви многу. Поздрав

Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
Поднесов крај на 9 -ти месец 2016 во амбасада СК, внесено во систем март 2017, пред два три дена добив одговор од ДАБЧ на маил, пратен ми е происходот во амбасада. На страната на ДАБЧ сеуште ми стои одобрено зајавление, во процес на издавање
Dali toa znaci deka stranata na DABC kasni so promena na status ( a vo meguvremeno na nas ni e gotov za podiganje ) ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom