Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Другaри дa ве зaмoлaм дa не знaе некoј дo кoј дaтум се стигнaти вo Дaбч? Прaшa некoј некни aмa немaше oдгoвoр.Кoмшијa пoднел нa 20ти јaнуaр 2017тa и му пишувa oдoбренo вo прoцес нa издaвaње aмa мислaм некoј пишa декa тoa знaчелo декa уште требa дa чекa зa пoтпис или кaкo?Акo знaе некoј некa пише

Последно уредено:

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Другaри дa ве зaмoлaм дa не знaе некoј дo кoј дaтум се стигнaти вo Дaбч? Прaшa некoј некни aмa немaше oдгoвoр.Кoмшијa пoднел нa 20ти јaнуaр 2017тa и му пишувa oдoбренo вo прoцес нa издaвaње aмa мислaм некoј пишa декa тoa знaчелo декa уште требa дa чекa зa пoтпис или кaкo?Акo знaе некoј некa пише
Имаше уште еден случај на форумов поднесено во 11 месец преку амбасада но во систем влезено во март 2017 ,и еден месец му стоело во процес на издавање ,и кога пред некој ден им пишал на мелј му одговориле дека происхидот му го пратиле во амбасада да си го поднигне.
Така да нека им пише мејл или нека се јави да ги праша до каде и дали е излезено.

D

Drexel

Гостин
Denes promenet status na dopolnitelna, so kopija od licna karta i pasos od dedo. So dopolnitelni dokumenti treba da dostavam?

Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 02.03.2018
Ништо страшно без паника, Прво види дали си убаво повржан со дедо ти преку преведени и легализирани изводи, па потоа пак достави молба+ заверени копии на бугарски нотар од неговиот пасош и лична карта

Член од
2 октомври 2012
Мислења
78
Поени од реакции
131
@DeMew а да ги однесеш оригиналите заедно со дедо ти на увид ако веќе се ти е уредно поврзано?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Имаше уште еден случај на форумов поднесено во 11 месец преку амбасада но во систем влезено во март 2017 ,и еден месец му стоело во процес на издавање ,и кога пред некој ден им пишал на мелј му одговориле дека происхидот му го пратиле во амбасада да си го поднигне.
Така да нека им пише мејл или нека се јави да ги праша до каде и дали е излезено.
Oвoј не oдел преку aмбaсaдa у Дaбч си пoднел,пa ми рече дo кoј дaтум се стигнaти aкo знaе некoј

Член од
25 август 2014
Мислења
144
Поени од реакции
225
Ништо страшно без паника, Прво види дали си убаво повржан со дедо ти преку преведени и легализирани изводи, па потоа пак достави молба+ заверени копии на бугарски нотар од неговиот пасош и лична карта
Izvodite mi se prevedeni, i znam deka sme uredno povrzano, samo ne znam legalizirani kako treba tocno?

D

Drexel

Гостин
Izvodite mi se prevedeni, i znam deka sme uredno povrzano, samo ne znam legalizirani kako treba tocno?
И ете го проблемот го најдовме, Макар што превод треба, Легализација се врши во амбасада со нивен потпис и печат кои удостоверуваат дека овие изводи се оригинални и не фалш, Амбасада во ск си има посебен список плус за преведувачи и откога ќе преведеш кај еден од овие на список одиш во амбасада да ти ги легализираат документите

Член од
10 ноември 2017
Мислења
7
Поени од реакции
2
Zdravo
Podnesov dokumenti za bg pasos kaj nas vo ambasada,mi rekoa vo juni da se javam da vidam dali mi e odoboreno,shto dokolku me stavat na dopolnitelna treba pak da se javuvam da zakazhuvam termin li,bidejkji citam deka dosta od vas stavile na dopolnitelna

Член од
25 август 2014
Мислења
144
Поени од реакции
225
И ете го проблемот го најдовме, Макар што превод треба, Легализација се врши во амбасада со нивен потпис и печат кои удостоверуваат дека овие изводи се оригинални и не фалш, Амбасада во ск си има посебен список плус за преведувачи и откога ќе преведеш кај еден од овие на список одиш во амбасада да ти ги легализираат документите
Jas gi podnesov bev preku BT konzulatot, znam deka preveduvacot bese od nivniot spisok, i posle ne znam dali tie gi legaliziraat pred da gi pratat vo sofija. Ok, fala ti mnogu.

D

Drexel

Гостин
Zdravo
Podnesov dokumenti za bg pasos kaj nas vo ambasada,mi rekoa vo juni da se javam da vidam dali mi e odoboreno,shto dokolku me stavat na dopolnitelna treba pak da se javuvam da zakazhuvam termin li,bidejkji citam deka dosta od vas stavile na dopolnitelna
Прво кажи со што документи си за да процениме од прилика дали ќе одиш на дополнителна или не и дали сите документи ти се уредни[DOUBLEPOST=1510313913][/DOUBLEPOST]
Jas gi podnesov bev preku BT konzulatot, znam deka preveduvacot bese od nivniot spisok, i posle ne znam dali tie gi legaliziraat pred da gi pratat vo sofija. Ok, fala ti mnogu.
Па најверојатно ги легализирале и ти си платил за тоа? Сега не сум баба ванѓа да видам дали се ти е исправно али можам да ти кажам бар со сигурност со дедо државјанин неможат да те одбијат, един проблем ако настане е некоја бирократска пречка друго незнам што може да биде

Член од
10 ноември 2017
Мислења
7
Поени од реакции
2
Прво кажи со што документи си за да процениме од прилика дали ќе одиш на дополнителна или не и дали сите документи ти де уредни
moj i na tatkomi izvod,umrenica od dedo,potvrda za poteklo od zdruzhenie na bugarski klub od strumica,plus notarska izjava deka dedomi vo umrenica go pishale so V a nie sme bez V,dokazhuvavme deka se raboti za eden isti covek

D

Drexel

Гостин
moj i na tatkomi izvod,umrenica od dedo,potvrda za poteklo od zdruzhenie na bugarski klub od strumica,plus notarska izjava deka dedomi vo umrenica go pishale so V a nie sme bez V,dokazhuvavme deka se raboti za eden isti covek
Сигурно ќе одиш на дополнителна, А ти треба извод на дедо ти заедно со умреницата иначе

Член од
25 август 2014
Мислења
144
Поени од реакции
225
Прво кажи со што документи си за да процениме од прилика дали ќе одиш на дополнителна или не и дали сите документи ти се уредни[DOUBLEPOST=1510313913][/DOUBLEPOST]

Па најверојатно ги легализирале и ти си платил за тоа? Сега не сум баба ванѓа да видам дали се ти е исправно али можам да ти кажам бар со сигурност со дедо државјанин неможат да те одбијат, един проблем ако настане е некоја бирократска пречка друго незнам што може да биде
Taka de, ne znam ni jas so e problemot, edino ne mi se zavereni na notar kopiite, pisav mail, ke se javuvam da prasam. Fala ti mnogu vo sekoj slucaj.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom