Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Толку си го разбрал Кроули и толку си разбрал што значи Телема.Vidi sega i dobro otvori usi sto ke ti kazam.
Ne samo sto nemas poimi so ezoterija, nego ni od matematika nemas poima.
Ajde sega malku matematika
Znaci ...na Krouli ajvazot mu se javuva vo 1904g i mu ja kazuva vistinata, a istiot toj Krouli odi na uciliste kaj Gurdjieff vo 1924g da se zapise vo negovoto skolu za da go najde nacinot na koj se dovaga do vistinata.
Ako ajvazot se javil 1903g i mu ja otkril vistinata na Krouli, sto majka bara posle 21g da odi i pak da ja bara istata? Ti kazav i deka i so koj....informiraj se malku, ne samo zemas zdravo za gotovo toa sto procital od nego. Nekako dogmisticki mi deluvas, kako staroenskite religii.
Toa e isto kako Muhamed posle Gavril da odi i pak da ja bara vistinata, nemal potreba od toa neli....inaku site muslimani ke mislat deka Gavril go lazel.
Ajde bidi dobar i procitaj nekoja kniska od sektasot Osho, da naucis nesto od ezoterijata, zaebi satanizam, i da ima sto stvarno da se diskutira, a ne samo da se lovat novi clenovi.
Zaebi ne citaj od G. sega za sega ne si vo sostojba da go razberes nego, pocni so Osho, toj e lesen za citanje i razbirliv.
Nauci li sto e toa meditacija, ili uste ne si stignal do taa lekcija?
Osho veli deka najdobro se meditira vo rols-rojs...he he he...ama tesko ke go razberes ti ova.
Да имаше барем основни познавања, ќе знаеше дека Кроули ги проучувал сите духовни и религиозни системи и традиции, не затоа што му недостасувало знаење, туку затоа што бил свесен за ова:
Значи Големото Дело е едно, Иницијацијата е една, Наградата е една, макар колку различни и да биле симболите во кои е завиткано Неизговорливото. Liber LXI