- Член од
- 9 март 2012
- Мислења
- 51
- Поени од реакции
- 21
Шо е битно тоа во целата приказна?Здраво како ми е името на посредникот
Јас сум од струмица
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Шо е битно тоа во целата приказна?Здраво како ми е името на посредникот
Јас сум од струмица
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Hm...koga bev aktiven mnogu imase i clenovi koi zemaa pasosi i davaa na ostanatite pomos i konsultacii. Te razbiram fala za sovetot no jas pari imav i pred da podnesam za grazdanstvo. Jas zemav od drugi pricini,denes rabotam i ziveam vo Bugarija i mi bese vazno da "bidam priznean od mojata rodina" . Zatoa informacij davam od prva raka sam bez posrednici ja zavrsiv procedurata. Tuka na forumot ima razni posrednici koi sirat panika i dezinformiraat. Vtoro vo Bugarija ima kontradiktirni mislenja dali da se dava na makedonci ili ne. Veruvajte politicarite tuka mnogu go cenat javnoto mislenje a toa ne e mnogu nakloneto za davanje na grazdanstva zosto 97% na intervju izjavuvaat deja ke ziveat vo bg a toa i oni znaat deka ne e tocno pa pisuvaat negativno vo mediumite. Narodot e prijatelski raspolozen tuka nema zbor pa braka sme neli? Vmro razocaruva,gerb ne ja butka mnogu rabotava pa haos vo instituciite. Ne mozam da kazam sto dokumenti seda se validni no striktno go pazat zakonot pogotovo Jotova koja ne e bas za davanje mnogu grazdanstva..No veruvam deka rabotite sami ke si dojdat na mesto. Zavrsi vremeto na davanje od rakav no kako ke bide nikoj ne znae taka da ne veruvajte na razni posrednici. Inaku tuka e super ako imas obrazovanie i zanaet moze ubavo da zivees. Sega ne e germanija ili svedska no moze pristijno da bide. Primer jas sega na 46 g. da krsam jazik po beliot svet ne fala ,toa e za pomladite tuka zarabotuvam pristojno,imam stan dve plati. Sekoj vikend more,bansko,borovec,grcija. A politika nikoj ne go zanima pogotovo pomladite ne znaat ni koj im e pretsedatel ....Jas se odseliv od drugi pricini ,od prosta masa,zagadenost,grujo,zaev.politicki prepukuvanja itn. I ovie zdruzenija se prevarantski sluzat kako ispostava na pasoska mafija....gledatePa ako si go
Go zede pasosot vo Mart i uste si aktiven na forumov?abe odi praj pari so nego,ne go tupi dzabe vremeto
Леле, познавам и други вакви луѓе, кога ќе речат "стандардот е повисок", сакаат да кажат дека цените се повисоки.Пoкaчен стaндaрд т.е.пoвисoк стaндaрд е дијaметрaлнo спрoтивнo oд oвa штo си гo нaпишaлa.
Bravo za tekstovHm...koga bev aktiven mnogu imase i clenovi koi zemaa pasosi i davaa na ostanatite pomos i konsultacii. Te razbiram fala za sovetot no jas pari imav i pred da podnesam za grazdanstvo. Jas zemav od drugi pricini,denes rabotam i ziveam vo Bugarija i mi bese vazno da "bidam priznean od mojata rodina" . Zatoa informacij davam od prva raka sam bez posrednici ja zavrsiv procedurata. Tuka na forumot ima razni posrednici koi sirat panika i dezinformiraat. Vtoro vo Bugarija ima kontradiktirni mislenja dali da se dava na makedonci ili ne. Veruvajte politicarite tuka mnogu go cenat javnoto mislenje a toa ne e mnogu nakloneto za davanje na grazdanstva zosto 97% na intervju izjavuvaat deja ke ziveat vo bg a toa i oni znaat deka ne e tocno pa pisuvaat negativno vo mediumite. Narodot e prijatelski raspolozen tuka nema zbor pa braka sme neli? Vmro razocaruva,gerb ne ja butka mnogu rabotava pa haos vo instituciite. Ne mozam da kazam sto dokumenti seda se validni no striktno go pazat zakonot pogotovo Jotova koja ne e bas za davanje mnogu grazdanstva..No veruvam deka rabotite sami ke si dojdat na mesto. Zavrsi vremeto na davanje od rakav no kako ke bide nikoj ne znae taka da ne veruvajte na razni posrednici. Inaku tuka e super ako imas obrazovanie i zanaet moze ubavo da zivees. Sega ne e germanija ili svedska no moze pristijno da bide. Primer jas sega na 46 g. da krsam jazik po beliot svet ne fala ,toa e za pomladite tuka zarabotuvam pristojno,imam stan dve plati. Sekoj vikend more,bansko,borovec,grcija. A politika nikoj ne go zanima pogotovo pomladite ne znaat ni koj im e pretsedatel ....Jas se odseliv od drugi pricini ,od prosta masa,zagadenost,grujo,zaev.politicki prepukuvanja itn. I ovie zdruzenija se prevarantski sluzat kako ispostava na pasoska mafija....gledate
Dabc dava,pravosadie koci i sto toa asocira...toa ovde site go znaat ...nego treba zdruzenie koe e navistina patriotsko koe ke zastane vo odbrana na bugarite vo mk,no i bugarite vo mk da se izborat za sebe . Zdruzete se povikajte mediumi od bg kazete gi problemite pa taka glasot ke dopre do site. Taka funkcionita demokratijata tuka koja nie vo makedonija ne ja poznavame. Samo plukanje i nisto drugo. Koj bil vo Sofija procital na sobranieto sto pisuva Soedinenieto pravi silata..... Posakuvam site da dobiete pasosi da si gi iskoristite na najdobar mozen nacin.
KAKO POMINA prijatele molbata ti ja pisuvase posrednikot ili sam zaglavi li mnogu[/QUOTEIfa
Izvinete kolku sto razbrav znaci ako imas dedo ili pradedo pred 1920 god roden bilo kade ili kako odi ovaa rabota ne mi e jasno
Siguren si drugar? Jas takva potvrda dostaviv pred 6 meseci inaku bev na dopolnitelna so prv.bratuced. ama se uste nema nisto promena uste sum na dopolТресе глупости има луѓе кои зедоа државјанство само со таква потврда од трново ако го има пра дедо регистриран како војник во бугарски архиви.
Posle intervjuto se ceka okolku 13 meseci pa se menuva vo finalna i se cek uste 6 meseci pa posle na potpis pak cekanjeZdravo.
Nov sum na forumov i bi sakal ako nekoj znae koi se fazite posle intervjuto soglasno statusot pri proverka na prepiskata na internet. Vo momentot statusot na prepiskata e na zadolzitelno soglasuvanje. Intervjuto mi bese na krajot na avgust. I uste edno prasanje, kolku trae celata postapka vremenski, od intervjuto do dobivanje na drzavjanstvoto
Dokolku nema promeni vo procedurita,skoro 3 godini.Najmalku 1 godina ke si na zadolzitelna,pa na finalna pa posle nea ako e se vo red odis na podpis vo sprotivno na dopolnitelna....Zdravo.
Nov sum na forumov i bi sakal ako nekoj znae koi se fazite posle intervjuto soglasno statusot pri proverka na prepiskata na internet. Vo momentot statusot na prepiskata e na zadolzitelno soglasuvanje. Intervjuto mi bese na krajot na avgust. I uste edno prasanje, kolku trae celata postapka vremenski, od intervjuto do dobivanje na drzavjanstvoto
Zdravo.
Posle intervjuto se ceka okolku 13 meseci pa se menuva vo finalna i se cek uste 6 meseci pa posle na potpis pak cekanje
Од интервјуто до одговор од Министрерството се чека(сега за сега) околу 14-16 месеци.Или ти одобруваат или те враќаат на дополнителна.Ако ти одобрат чекаш 1 до 3 месеци за потпис од вицепрезидента.Dokolku nema promeni vo procedurita,skoro 3 godini.Najmalku 1 godina ke si na zadolzitelna,pa na finalna pa posle nea ako e se vo red odis na podpis vo sprotivno na dopolnitelna....
Decki samo onie sto se na dopolnitelna li gi ima vo protokolot ili i onie na zadolzitelna?Дечки ми го има бројчето во протоколот за дополнителни документи. Сеа што треба да се носи во БГ ? Комплет документи, на кои што се повикувам за происходот, како што носев првиот пат во ДАБЧ или ? Умреница од прадедо ми > Умреница од дедо ми > Извод од Мајка ми > Извод од мене? + оригиналниот документ?
Зарем има такви што се на задолжителна а ги има во протоколот за дополнителни документи? Зошто би барале на тие?Decki samo onie sto se na dopolnitelna li gi ima vo protokolot ili i onie na zadolzitelna?