Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Kakvi pari be druze, jas sum vo germanija i vo meguvreme cekam go bg pasosot a rabotam so mk. Znaes li deka standardot e pokacen duplo a platite se pak 1200 evra. Stanovite porano bea 300-400 evra a sega 800-1000 da ne znaes na kade da fatis. Uzas za tie sto se co Minhen i Stuttgart. Najdobro svajcarija, 200 evra se poskapi stanovite od ovde a platite 3 pati povisoki.
Пoкaчен стaндaрд т.е.пoвисoк стaндaрд е дијaметрaлнo спрoтивнo oд oвa штo си гo нaпишaлa.

Член од
4 ноември 2010
Мислења
127
Поени од реакции
54
Пoкaчен стaндaрд т.е.пoвисoк стaндaрд е дијaметрaлнo спрoтивнo oд oвa штo си гo нaпишaлa.
Zgresil, mislel Na pokaceni trosoci za zivot a prihodite od 1200eur ostanale Na isto nivo, Sto znaci standardot im padnal vo germanija, a povisok standard imaat vo Swiss

Sent from my Xtouch using Tapatalk

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Јас сум на листата, извадена на дополнителна проверка, со предаден стар документ од баба, уценичка книшка. А сопругот не е изведен на дополнителна со прв братуцед, ист документ. Само што влеговме од задолжителна на финална, пред неколку дена. Како е тоа можно ?
Овој муабет прв пат го праевме на форумов на 2 Октомври кога излезе таканаречениот протокол и уште тогаш се чу дека луѓе кои добиле државјанство се на таа листа. Што значи, таа листа ниту е ажурирана, никој не направил селекција, буквално бапната е на интернет иако има бројчиња коишто се се уште на задолжителна, а некои веќе добиле државјанство. Неќат да се замараат луѓето, само објавуваат шо ќе им текне, тука луѓево ќе се мислат шо се случува хаха.
Штом си на дополнителна добро е, ако не ти чинеа документите ќе беше одбиена. Дополнителна значи доставување на физички доказ (не копија) од документот преку кој го докажуваш потеклото. Од април месец важи тој закон од 1999 каде се бара доставување на оригинален документ како доказ. Се‘ е во ред :)

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Kakvi pari be druze, jas sum vo germanija i vo meguvreme cekam go bg pasosot a rabotam so mk. Znaes li deka standardot e pokacen duplo a platite se pak 1200 evra. Stanovite porano bea 300-400 evra a sega 800-1000 da ne znaes na kade da fatis. Uzas za tie sto se co Minhen i Stuttgart. Najdobro svajcarija, 200 evra se poskapi stanovite od ovde a platite 3 pati povisoki.
Da ama Svajcarija ne e vo EU I ima malce poveke ogranicuvajna I potesko e tamu da ostanis osven ako imas nekoj da ti pomogne od tamu

Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
Ako ne e tajna sto rabotis vo germanija bidejki najslabo plateni se vo marketite I tocno deka taa e najmala plata I ja zemaat lugjeto koi toa go rabotat
Ако не е тајна што работиш таму?или си во маркет или во Мекдоналдс зошто навистина таму платите се толку.и тие се најмали во германија.еве јас почнав да го изучувал германскиот јазик и планирам да си ја пробам среќата.и точно е дека ако си сам таму нема печалба.и 2000евра да земиш имаш месечно минимум 1400 евра трошкови .само со другар ако ги делиш трошковите или ако си женат и двајцата да работите има лезет све друго е лага.сам таму не се печали во никој случај освен ако си доктор или инжинер.

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Ako ne e tajna sto rabotis vo germanija bidejki najslabo plateni se vo marketite I tocno deka taa e najmala plata I ja zemaat lugjeto koi toa go rabotat

Ако не е тајна што работиш таму?или си во маркет или во Мекдоналдс зошто навистина таму платите се толку.и тие се најмали во германија.еве јас почнав да го изучувал германскиот јазик и планирам да си ја пробам среќата.и точно е дека ако си сам таму нема печалба.и 2000евра да земиш имаш месечно минимум 1400 евра трошкови .само со другар ако ги делиш трошковите или ако си женат и двајцата да работите има лезет све друго е лага.сам таму не се печали во никој случај освен ако си доктор или инжинер.
abe da ima pasos tuka ke sedi na forumov abe od vakvi si patime

Член од
5 октомври 2012
Мислења
24
Поени од реакции
13
abe da ima pasos tuka ke sedi na forumov abe od vakvi si patime
Sakas da kazes deka tie so imat rabotni vizi (nemam pasos kazav cekam uste) treba da se na sedmo nebo i ne sedat po fb i forumi abe smeski genijalec si.[DOUBLEPOST=1509454885][/DOUBLEPOST]

Druze site sto se vo marketi, restorani , cistaci za site e isto najmnogu 1 evro razlika. Problemot e sto mnogu begalci ima pobaruvackata na stanovi e drasticno pokacena stan nema ni za lek vo minhen i stuttgart duri i vo okolnite sela ne se naoga a za cenite da ne pravime muabet 20 kvadrati stan e 600 evra za placenje. Ako rabotat maz i zena togas e ok. Ne velam deka ke soberat pari za kuka ili stan da kupat ama za normalen zivot za alista i jadenje ke imat.Inaku jas rabotam vo germanska firma sendvicara i e 10 evra od saat. Zborot mi e osven ako covek ne e inziner nema sto da bara vo skapi mesta, preporaka od mene da barate rabota nakaj dortmund kade sto e eftino tamu vo selata stanovite se 300 evra ovde istata kvadratura e 800 evra. Znaci moze da se zastedi tamu pari.

Последно уредено:
Член од
26 октомври 2017
Мислења
52
Поени од реакции
119
Drustvo mi treba sovet.Resiv da pisam mail do voeniot arhiv vo Vel.Trnavo,e sega dali da im pobrkam dokument ili udostvorenie,i dali da im gi puskam povrzanite dokumenti uste odma,ili da cekam povraten mail od niv! Odnapred Fala

Член од
4 октомври 2017
Мислења
178
Поени од реакции
127
ако не пишува националност Бугарин џабе ти е.
Уште повеќе ако пишува дека е југословен или македонец немој ни да си носел.

Во бугарската војска имало и албанци и власи и срби и турци.
Ако можеш да извлечиш некоја информација од во која област служел бугарска војска и во кој полк бил, па тогаш од архивот од Турново да побараш удостверение за бугарски војник. Тоа би помогнало, но не многу.
Zosto smetas deka potvrda od veliko trnovo ne pomaga mnogu???

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Zosto smetas deka potvrda od veliko trnovo ne pomaga mnogu???
Кaкo ке пoмoгне aкo пишувa Југoслoвен или Мaкедoнец?Ке пoмoгне aкo не пишувa нaциoнaлнoст вooпштo или aкo пишувa Бугaрин.Акo пишувa недaјбoже Југoслoвен ке пoмoгне дa гo прекрaтaт.

Последно уредено:
Член од
9 март 2012
Мислења
51
Поени од реакции
21
Дечки здраво, сестра ми сака да почне постапка за БГ државјанство, се јавивме во Бугарското Здружение во Струмица. Зборувавме со Лазар, провери во селото 98% биле Бугари, и ни рече дека за потврдата 1800 ден. и за да ни закаже за во ДАБЧ 250евра и дека морало преку посредник и ни даде број од некое посредниче од Струмица, дека не било више ко порано незз што таму муабети ни вртеше дека морало само со посредник да идеш.
А јас се сама си носев документи, ги носев на превод легализација итн.баш поради оваа причина. ДА ОДБЕГНАМ СЕКАКОВ КОНТАКТ СО ТИЕ ПРЕВАРАНТСКИ ПОСРЕДНИЦИ. Ептен стана бизнис целава оваа сага за БГ пасош.. Катастрофа!

Stolee

INFINITY TEAM SatelItIN
Член од
3 април 2017
Мислења
265
Поени од реакции
319
Дечки здраво, сестра ми сака да почне постапка за БГ државјанство, се јавивме во Бугарското Здружение во Струмица. Зборувавме со Лазар, провери во селото 98% биле Бугари, и ни рече дека за потврдата 1800 ден. и за да ни закаже за во ДАБЧ 250евра и дека морало преку посредник и ни даде број од некое посредниче од Струмица, дека не било више ко порано незз што таму муабети ни вртеше дека морало само со посредник да идеш.
А јас се сама си носев документи, ги носев на превод легализација итн.баш поради оваа причина. ДА ОДБЕГНАМ СЕКАКОВ КОНТАКТ СО ТИЕ ПРЕВАРАНТСКИ ПОСРЕДНИЦИ. Ептен стана бизнис целава оваа сага за БГ пасош.. Катастрофа!
Здраво како ми е името на посредникот
Јас сум од струмица

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom