Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Еве коjа огранка од човек се дпмнеовците! Они барат реална поделба и кантонизациjа помегjу македонците кои всушност се бугари и албанците!Не! Веке ке има мешани партии и Заев ке решава коj ке биде градоначалник и во Тетово и во Чаир![DOUBLEPOST=1509367294][/DOUBLEPOST]
Jaс сум програмер не знам ни ворд ни ексел:)))))))))
Па, можно е и тоа. Можно е да има луѓе кои не се занимаваат со тие алатки, особено не со Ексел, а од Ворд да знаат само најосновно. Ама кај нас бидејќи еден човек работи се и сешто, тешко.
А ти ваков мангуп, за се те бидува, не биди скромен.
Многу од информатичките инженери (и сродни) не користат МНОГУ апликации кои се модерни. Фејсбук на пример (јас најбазично само го ѕирнувам), Твитер (немам ни акаунт).. итн. Сегашните апликации (софтвери) се прилагодени за шупаци и простаци како тебе да можат со едноставни кликови да бидат мангупи и махери на компјутер. Не ни слушнале за оперативните системи кога мораше да напишеш команди, процедури... за да направиш нешто.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Кога ќе го надиграш Роналдо (или Меси) во фудбал, тогаш мери се со мене за она што ми е струка и вокација, можеби подолго и од возраста твоја.
Со тебе ако се мери некој може само во глупавост. Немаш конкуренција ама може со иреал да се пробате, тука сте некаде

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Со тебе ако се мери некој може само во глупавост. Немаш конкуренција ама може со иреал да се пробате, тука сте некаде
Само после тебе. Кретенизмод можеби ќе добие ново име, по тебе. Ама се плашиш да го кажеш јавно. Нели? Мочко еден.

D

Daedalus

Гостин
Па, можно е и тоа. Можно е да има луѓе кои не се занимаваат со тие алатки, особено не со Ексел, а од Ворд да знаат само најосновно. Ама кај нас бидејќи еден човек работи се и сешто, тешко.
А ти ваков мангуп, за се те бидува, не биди скромен.
Многу од информатичките инженери (и сродни) не користат МНОГУ апликации кои се модерни. Фејсбук на пример (јас најбазично само го ѕирнувам), Твитер (немам ни акаунт).. итн. Сегашните апликации (софтвери) се прилагодени за шупаци и простаци како тебе да можат со едноставни кликови да бидат мангупи и махери на компјутер. Не ни слушнале за оперативните системи кога мораше да напишеш команди, процедури... за да направиш нешто.
Не знам дали се сеќаваш кога инструкциите од програмскиот код се внесуваа у форма на издупчена хартија и за секој код имаше посебна таква! Ја уште бев млад, 20-ина имав тогаш, ама памтам беше новитет.

D

Daedalus

Гостин
Ова се перфокарти и перфоленти. Горги тогаш бил врвен програмер за пократко наместо дупки да перфорира он серел врз хартиjата:)
Не знам, јас стар човек сум, не се разбирам како Ѓорѓија во тија компјутерата.
Во наше време, „багови“, вистински бубачки беа, чистачката со метла ги бркаше, па после по дотичната Перса, извадија и таков аркејд гејм, на Атари со другар го игравме.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не знам дали се сеќаваш кога инструкциите од програмскиот код се внесуваа у форма на издупчена хартија и за секој код имаше посебна таква! Ја уште бев млад, 20-ина имав тогаш, ама памтам беше новитет.
Се сеќавам, ама бев уште ученик. Мислам дека (и) за пресметка на плати се користеа. Таканаречената „перфорирана хартија“.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.433
Поени од реакции
4.356
Повише од толку. Да не се разбериме грешка,има вистина и у тоа шо го кажа @Bateman ..Добар е Митко и се тоа,ама да беше независен подруго ќе беше. Вака некој си ја спасува кожата преку него. Иначе не ги изгуби Кавадарци изборите,изборите ги изгубија селата. Во градот имаше водство Бетиан,во сите села изгуби(во Ваташа околу 800-900 гласа беше разликата). Чудно ми е,па и како се горди дека Кавадарци е бастион на ДПМНЕ...Кавадарци покрај индустриски е и голем земјоделски град. Преку 7-8.000 фамилии работат лозје за да остварат дополнителен приход. Лани и пред 2 години не можам со зборови да ви опишам какви се заебанции не се случуваа на откупни пунктови и во винариите...најголема заслуга за катастрофалната ситуација со откупот оди на сметка на тогашната влада. По сите тие глупости,ти со цел памет да му даваш поддршка треба стварно да ти фали нешто..
Покрај другите причини, најмногу за поразот на Бетиан во Кавадарци придонесе договорот со Бугарија. Не сум нешто многу упатен околу договорот со Бугарија, но во Кавадарци тој е протолкуван дека со него прифаќаме дека Бугарите не биле окупатори, паравње заедничка историја и.т.н. Е сега видовме и самите дека најмногу гласови, т.е. победата Јанчев ја извади во Ваташа и м.з.Слога (дел од градот кој го спојува со Ваташа), не во другите места и села. Во Ваташа сеуште живеат роднините на 12те деца кои се стрелани од Бугарите а свеста за таа случка живее во цело Кавадарци. Исто така и мачењето и убиството на Страшо Пинџур. (прва екскурзија во принцип ти е посета на споменикот на 12те деца и куќата на Страшо Пинџур). Јанчев има во програмата предвидено реновирање на споменикот на 12те деца, пешачка и велосипедска патека до споменикот која ке биде осветлена,..... нешто за што Бетиан неможеше уста да отвори. Неможеш во Кавадарци (посебно не во Ваташа) да победиш на изборите ако не покажиш почит кон убиените деца и борци. Се на се, договорот со Бугарија му ги сјеба шансите на Бетиан. Големо е ѕверството на Бугарите и длабоко е врежано во свеста на народот во Кавадарци.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Покрај другите причини, најмногу за поразот на Бетиан во Кавадарци придонесе договорот со Бугарија. Не сум нешто многу упатен околу договорот со Бугарија, но во Кавадарци тој е протолкуван дека со него прифаќаме дека Бугарите не биле окупатори, паравње заедничка историја и.т.н. Е сега видовме и самите дека најмногу гласови, т.е. победата Јанчев ја извади во Ваташа и м.з.Слога (дел од градот кој го спојува со Ваташа), не во другите места и села. Во Ваташа сеуште живеат роднините на 12те деца кои се стрелани од Бугарите а свеста за таа случка живее во цело Кавадарци. Исто така и мачењето и убиството на Страшо Пинџур. (прва екскурзија во принцип ти е посета на споменикот на 12те деца и куќата на Страшо Пинџур). Јанчев има во програмата предвидено реновирање на споменикот на 12те деца, пешачка и велосипедска патека до споменикот која ке биде осветлена,..... нешто за што Бетиан неможеше уста да отвори. Неможеш во Кавадарци (посебно не во Ваташа) да победиш на изборите ако не покажиш почит кон убиените деца и борци. Се на се, договорот со Бугарија му ги сјеба шансите на Бетиан. Големо е ѕверството на Бугарите и длабоко е врежано во свеста на народот во Кавадарци.
Лично, не верувам дека е само тоа... Ваташа. Во Р. Македонија е всадена патолошка омраза кон Бугарија и кон Бугарите и сегашново правдање на членови од СДСМ за успехот со потпишувањето на договорот ми е не само смешен, туку комедија. Партијата која имиџот и карактерот го изгради на бугаромразење сега потпишува договор со кој се откажува(ме) од правото на културниот идентитет на Македонците таму. Ова е Монти Пајтон. И во бугаромразачката Р. Македонија ова секому би му го ископала политичкиот гроб, не само во Кавадарци. Сега што се случува, господ знае.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom