Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Pa sam odnesigi kaj ovlasten sudski preveduvac po 300 denari e i sam ke si legaliziras dokumenti vo ambasada i sam zemisi potvrda poeftino ke pomines

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
nema vrska so mi e praveno intervjuto vo sofija dokumentite ke mi gi primat vo ambasada ili u ambasada da gi legaliziram a vo sofija da go predadam ili ?

Здраво дечки, како што читам не оди на добро работава околу пасошиве, па ме интересира дали е вака само за оние без потекло или за сите? Интервју имам закажано за 24 Септември 2018, мајка ми и татко ми имаат државјанство. Има доста време до тогаш ама да си прашам :D

Здраво дечки, како што читам не оди на добро работава околу пасошиве, па ме интересира дали е вака само за оние без потекло или за сите? Интервју имам закажано за 24 Септември 2018, мајка ми и татко ми имаат државјанство. Има доста време до тогаш ама да си прашам :D

Само за оние без потекло ти немај гајле.

Освен ако си посвоен , иначе немаш мака.

adresa ke mozat da zemat ama ke treba najverojatno da iiznajmat stan ili kuka vo rok od minimum edna godina i normalnno da si platat kirija.barem taka i ias nesto poslusnav od mojot bratuced na koj mu istekuva pasosot za 6 meseci.takva informacija dobil toj i ke vidime dali e tosno ova.a novi drzavjanstva samo za tie preku tatko,dedo,baba i eventualno brat i sestra .potvrdi i rodnini nema nikakvi sansi.[DOUBLEPOST=1508961846][/DOUBLEPOST]i jas go sakam toa drzavjanstvo ama izgleda nisto od nego.tolku od nasive brakja i nivnata ljubov.
Татко ми беше пред пола година да го продолжи пасошот за прв пат, истиот проблем го имаше, плати околу 80е за нова адреса, не ширете дезинформации :kezec:

SE POTESKO I POTESKO DOAGA ZA NAS SO POTVRDIVE I SO BRATUCEDI CICKOVCI VUJKOVCI SEKOJ DEN SE POVEKE ODBIENI NZ SO KE SE PRAVI DALI KE MRDNE RABOTAVA ILI NE 2012-2013 SLICNA BESE SITUACIJATA AMA OVAJA TESKO DA SE OPRAVI PREKKU BRATUCET SUM ne znam dali da nosam potvrda, bidejki posrednikot mi e lopov vika sigurno ke pomines so potvrda i mi bara 180 evra 4 izvodi i potvrda da prevedel i molba da pisel znaci ne znam veke so da se pravi

I mojot posrednik e lopov ama ovojpat rece da ne vadam potvrdi bidejki gi vrakele i so potvrdi

I jas sum na ista maka imam podneseno so poteklo preku vujko mi, najverojatno mi sleduva dopolnitelna. Pradedo mi e bil 5 godini vojnik vo bg ne znam dali uste mu stoi kniskata od vojska drug problem e sto toj e Ivanov a jas Jovanova kako moze da se dokaze deka sme edna familija a dve preziminja? :(
Исто е тоа... на дедо ми татко му се викал Јованче... а на удостоверението го пишува Иванов

Zdravo.nov sum na forumov i od start imam edno prasanje za vas:dali site so kukurikate ste izvadeni vo protokolon od 2198 za dopolnitelni dokumenti?se iznacitav gluposti.naprotiv stapkata na odbieni i prekrateni molbi e najniska vo poslednive dve godini(2-4%)

Zdravo.nov sum na forumov i od start imam edno prasanje za vas:dali site so kukurikate ste izvadeni vo protokolon od 2198 za dopolnitelni dokumenti?se iznacitav gluposti.naprotiv stapkata na odbieni i prekrateni molbi e najniska vo poslednive dve godini(2-4%)
Еве уште еден посредник

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom