Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Да бе чоек, не ја уважуваат[DOUBLEPOST=1509045066][/DOUBLEPOST]

Не баш,на статусот е прекинато, се јавив да ми.потврдат
Пa штo ти пишувaше нa стaтусoт те прaшa дрексел?

Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
100 % e tocno deka vo DABC se ceka 10 do 12 meseca,ne siri dezinformacii..
Zosto bi sirel be drugar, ti kazuvam za mene, sega neznam kako e, jas cekav mesec i pol

Sent from my D6503 using Tapatalk[/QUOTE]
Epa brat ne moze da kazuvas sto e bili pred 1-2 godini
Официјално одбиен, поради разлики во името и презимето на лицето. Костантина не е исто со Костадина
Цветкова не е исто со Цветковска.
Совет?
Da go smenes tvojto prezime so toa sto ke ti odgovara (izvodi licni karti pasosi..) ako nalaga zakono,btw za tebe se odnesuva taka?[DOUBLEPOST=1509045469][/DOUBLEPOST]
Мала дигресија. Денес разговарав со еден човек, поднесол за происход во ДАБЧ заедно со уште двајца во фебруари (преку посредник се). Происходот не им е излезен плус пак им барале да достават потврди за неосудуваност.
So status imat?kako be za proishod mislam ne treba dok. za neosuduvan...

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
На статусот пишеше прекината постапка, цел ден вртев на телефон додека најдам некоја љубезна да ми одговори што и како. Сега тргам за софија, ми препорачаа да ја поврзам со датата на раѓање и местото, преку архивот. Ќе видам што ќе направам[DOUBLEPOST=1509045660][/DOUBLEPOST]
Zosto bi sirel be drugar, ti kazuvam za mene, sega neznam kako e, jas cekav mesec i pol

Sent from my D6503 using Tapatalk

Da go smenes tvojto prezime so toa sto ke ti odgovara (izvodi licni karti pasosi..) ako nalaga zakono,btw za tebe se odnesuva taka?[DOUBLEPOST=1509045469][/DOUBLEPOST]
So status imat?kako be za proishod mislam ne treba dok. za neosuduvan...[/QUOTE]
Тебе до мајтап ти е?

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
So status imat?kako be za proishod mislam ne treba dok. za neosuduvan...[/QUOTE]
Па не знам, изгледа и тој не знаеше да ми каже точно, тоа е луѓе кога не се замараат со ништо.

Член од
11 април 2015
Мислења
61
Поени од реакции
44
Konecno stapiv vo kontakt so posrednikot. Da, kao malku e "podzategnato" vo momentov, ali iskreno se nadeval deka potvrdite od kaj Petar vo momentov mozele da zavrsat rabota.

Член од
4 октомври 2017
Мислења
178
Поени од реакции
127
На статусот пишеше прекината постапка, цел ден вртев на телефон додека најдам некоја љубезна да ми одговори што и како. Сега тргам за софија, ми препорачаа да ја поврзам со датата на раѓање и местото, преку архивот. Ќе видам што ќе направам[DOUBLEPOST=1509045660][/DOUBLEPOST]

So status imat?kako be za proishod mislam ne treba dok. za neosuduvan...
Тебе до мајтап ти е?[/QUOTE]
Drugar koj broj bese I od koja godina????[DOUBLEPOST=1509047307][/DOUBLEPOST]P.s. so sreka utre

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Konecno stapiv vo kontakt so posrednikot. Da, kao malku e "podzategnato" vo momentov, ali iskreno se nadeval deka potvrdite od kaj Petar vo momentov mozele da zavrsat rabota.
Sto da ti kaze drugo biznisot nema da si go zatvori, a za pravo kazano I nikoj ne znae kako ke se odvivaat rabotite sve e kocka, ako si pri pari kockaj se duri da ti go razgledaat mozebi potvrdite ke gi priznavaat

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
BESE EDEN DRUGAR U AMBASADA U SK GO VRATIJA DEKA PROISHODOT MU BESE OD BRATUCET primaat samo so roditeli ili potvrdi a potvrdite ne se sigurna opcija vo momentov samo roditel pominuva[DOUBLEPOST=1509043887][/DOUBLEPOST]
NEMA TAKVI ZA SEGA
A vie sto mislite deka site se na forumov

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Муабетот за Петар дека бил повлијателен од Лазар е: или мозокот ви го испрале или лобирате за него не знам зошто. Не постои такво нешто.
Познавам еден посредник кој работи долги години, толку им се има инсталирано на луѓето, дел проста маса, а дел апсолутно неупатени и веруваат во секој збор што ќе им каже тој, а највеќе другите што зборуваат за него, го воздигнале на ниво на божество, имал врски и влијание во Софија, па сигурна им е работата преку него не знам што.
А за само со потврди дека поминувале без проблем што прочитав неколку страници наназад, можно е некој да помине под одредени услови не велам не ама се гледа дека очајни се посредниците, им виси бомбона бизнсот, уште еден доказ дека не чини работата.[DOUBLEPOST=1509049563][/DOUBLEPOST]
Официјално одбиен, поради разлики во името и презимето на лицето. Костантина не е исто со Костадина
Цветкова не е исто со Цветковска.
Совет?
На дополнителна беше?

Последно уредено:
Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
Aj piprecizno nekoj neka mi pise vo inbox za potrebni dokumenti za dete a tatko bg grazdanin.Me buni deklaracijata kako da ja potpolnam i jas dali fotokopija od bugarskiot pasos da napravam ili treba da izvadam nekoe udostiverenie?odnapred blagodaram

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom