Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
20xxx/2016 на финална од мај 2017[DOUBLEPOST=1508790173][/DOUBLEPOST]
Бројчињава ти се бројот на преписка? Јас сум со 105хх/2016 па сеуште нема промена, исто и друкарка е со 105хх/2016 па и кај неа нема. Кај ги наоѓате информацииве?[DOUBLEPOST=1508787596][/DOUBLEPOST]
Кој бр на прешиска си? Првите бројки... Онака информационо. Бидејќи и јас бев интервју окт во Софија и сеуште сум на задолжителна. Фала ти
Јавни се златна, отвори ги протоколите. Јасните апликации веднаш ги процесираат, и нема задршки кај нив. Малку да треба да проверат подетално, ги ставаат на куп.
Инаку прв пат поднесов во март 2016, интервју октомври 2016, бројче декември 2016, прва промена фебруари 2017, на финална од мај 2017....
Сега ми е чекањето, најверојатно до декември 2017, па кај вицепремиерот, едно 6 месеци.... ако се е ок....

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: E2E
Член од
23 октомври 2017
Мислења
3
Поени од реакции
1
Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Тел Авив-Израел. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат
nekoj nesto da znae za ova so znaci so mi pisuva?

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Луѓе проверив некаде 100 броеви од 2014меѓу 5000 и 5700, 80% се со излезени пасоши, 15 % на дополн и само 2 пасоши најдов одбиени.системот како ги најдов броевите беше лесен споредувајчи ги броевите од менескопје, сестрами и зенами. Сега одам надолу да дојдам до околу 4500[DOUBLEPOST=1508776600][/DOUBLEPOST]
Како знаеш? Сигурен си?
Jas sum 4810/2014 preku konzulski pat i na dopolnitelna sum 2 godini.Poddadov potvrda od kaj lazar vo meguvreme.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Тел Авив-Израел. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат
Ќе те обрежат во ТелАвив Израел, па со израелски пасош дома.... поим немам, некој овде драпа

Член од
23 октомври 2017
Мислења
3
Поени од реакции
1
Ќе те обрежат во ТелАвив Израел, па со израелски пасош дома.... поим немам, некој овде драпа
;oima nemam so se desava neka ispadnat i da ne gi mislime :)

Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
Imam slusnato za ist slucaj ko tebe za druga licnost inace nz sto bi trebalo da znaci.. edina uteha so ne si edinstven so toj status

Член од
13 април 2017
Мислења
45
Поени од реакции
72
Nekoj da kaze da zemal proishod od DABC preku konzulat BT, a podnel dokumenti vo mart/april ili nekoj da znae do kade se vo DABC ???

D

Drexel

Гостин
Ова значи дека некој си започнал процедура за гражданство во бугарска амбасада во тел авив израел, исто како некои од вас што тераат процедура во битола и скопје некој го прави во тел авив, ништоо ново тука (пс изгледа и го одобриле)

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Разбарај на форумов, имаше еден скоро ист (ако не и скроз ист) случај.

Мислам дека беше грешка на службениците во Софија - што само по себе говори како ги спроведуваат сопствените протоколи, правила и прописи. :tapp::pos:

Да не се мачиш, еве го постот -

Здраво, денес отворив за проверка и ми го дава следното:
Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Тел Авив-Израел. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
Што значи ова? Поднесено е преку бугарска амбасада.

Член од
23 октомври 2017
Мислења
3
Поени од реакции
1
Imam slusnato za ist slucaj ko tebe za druga licnost inace nz sto bi trebalo da znaci.. edina uteha so ne si edinstven so toj status
Разбарај на форумов, имаше еден скоро ист (ако не и скроз ист) случај.

Мислам дека беше грешка на службениците во Софија - што само по себе говори како ги спроведуваат сопствените протоколи, правила и прописи. :tapp::pos:

Да не се мачиш, еве го постот -
od koga ti e tebe vaka i dali znaes sto sledi ponatamu? :)

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
1 --- Dali nekoj razgovaral so k.k. l.m. ili p.k. i znajt so sledit ponatamu so menvanje na zakonot?
2 ----dali ce se podaet nov predlog za promeni vo zak do ns?
3 ----dali se znaet so e odluceno so ce bidet so starite 20000 molbi od 2013, 2014, 2015 i minvea niz 156 iljadi fazi na ne mojt so potvrdi i mojt so potvrdi cicovci bracedi i tetki, stari udostovarenija i prepraeni novi od dabc?

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
od koga ti e tebe vaka i dali znaes sto sledi ponatamu? :)
На една моја роднина кога проверуваше вака и пишуваше,а беше преку амбасада во Скопје.
Пиша мејл до александар од министерство за правосудие со податоци,бр на преписка,каде поднела и што и пишувало,и другиот ден после мејлот и се јавија од бг амбасада во скопје да и кажат дека и е готово државјанството и дека може да оди да си го подигне.
Така да најверојатно ви е готово ,или јавете се во амбасада ,или појдете таму дирекно ,или пиши мејл на александар од дирекција бугарско гражданство (побарај по форумов го имаше некаде),за да добиеш точна информација.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom