Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.271
А што реално ние изгубивме во договорот кон Бугарија? Значи конкретно, каде сме оштетени?
Добро ете ке одиме по твое, не изгубибвме ништо, напротив добивме. Што точно добивме можеш да ми кажеш освен тапшање по рамо ?
За договорот колку е добар или штетен доволно ми кажува фактот дека бугарскиот парламент го изгласа едногласно без нити еден глас против. Нити еден( ако не сум грешка ама мислам дека не сум колку што пратев ). Така да повели објасни зошто тој фамозен договор за добрососедство на кој инсиситраше Бугарија ( не ние ) и кој бугарскиот парламент го усвои едогласно е толку поволен за нас или што толку добивме со него да дури цел бугарски парламент вклучувајчи ги и најнационалистичките партии во тој ист парламен го прифатија без збор.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Која бе страшна асимилација? :pos::pos:
Форумски автосеритету, филозофијата ете го има Епикур, ние на кајгана те иаме тебе, Тепајкур, Тепајкур Просекот.

Ај да ги исмејуваш овие тука партиски шо лаат, ама да земиш тоа да го правиш со страдањето на етнички македонци од Пиринскиот или Егејскиот дел, тоа е тоа.

Нешто пропаганда еве,

Последно уредено:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Форумски автосеритету, филозофијата ете го има Епикур, ние на кајгана те иаме тебе, Тепајкур, Тепајкур Просекот.
Мене повеќе ми личи на Примикур. :toe:

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Добро ете ке одиме по твое, не изгубибвме ништо, напротив добивме. Што точно добивме можеш да ми кажеш освен тапшање по рамо ?
За договорот колку е добар или штетен доволно ми кажува фактот дека бугарскиот парламент го изгласа едногласно без нити еден глас против. Нити еден( ако не сум грешка ама мислам дека не сум колку што пратев ). Така да повели објасни зошто тој фамозен договор за добрососедство на кој инсиситраше Бугарија ( не ние ) и кој бугарскиот парламент го усвои едогласно е толку поволен за нас или што толку добивме со него да дури цел бугарски парламент вклучувајчи ги и најнационалистичките партии во тој ист парламен го прифатија без збор.
Еднонасочните мислат дека се потпиша некоја си декларација со бугарите и мислат еве готово се потпиша државата преживеа а у ствари основата на тоа што се потпиша допрва следи, најлошото ќе следи со заедничките комисии, влеговме во игра од која назад нема, дури и Заев нема да го прифати она што бугарските комисии ќе го побараат од нас и со тоа уште подлабоко ќе заглавиме а грците од страна ќе си гледаат и ќе си викаат колку ли глупи се овие фиромци, едвај чекам комисиите да почнат да заседаваат.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

Ај да ги исмејуваш овие тука партиски шо лаат, ама да земиш тоа да го правиш со страдањето на етнички македонци од Пиринскиот или Егејскиот дел, тоа е тоа.

Нешто пропаганда еве,

Ова се снимки од пред половина век. Никому не му е повеќе гајле. За дваесетина години физички ќе исчезнат сите кои имаат било какво сеќавање на овие настани.

Сигурен сум и дека тебе не ти е гајле. Сигурно не се будиш од сабајле со првата помисла за асимилацијата на Македонците во Бугарија во 1948 година. Сега живееме во 2017 година од 21 век. Животниот век на човекот е краток. Сакам да живеам квалитетен живот, сакам да имам пристап кон сите можни ресурси и можности кои ги носи ЕУ. Со чукање во гради дека името и знамето не го даваме, ништо нема да направиме, освен што овозможивме една клептоманска банда 11 години да ја ограбува државата.[DOUBLEPOST=1508776962][/DOUBLEPOST]
Тоа не е одговор, така не се дискутира. Што тебе лично, ако го имаш прочитано договорот ти смета во него, и на кој начин тој договор негативно ќе влијае на твојот живот?

Последно уредено:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Димитриевски од СДСМ во Страцин се поклони за загинати бугарски војници,
без македонско знаме и
без почит кон македонската историја

Извор: КУРИР

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
Јас друго те прашав, ќе плачеме ли 4 години по Дпмне тоа ли е стратегијата да се биде и остане на власт, 5 милијарди евра украдени за 10 години, каде ќе инвестираме 2,5 милијарди за 5 години тоа е прашањето?
5 милијарди беа до лани, сега се 6 милијарди, 1 милијарда украдоа за 5 месеци.

Некој се жалат за 7 дена било уште рано, како рано, кога ќе стасат да ја завршат комплетната гасификација во 40 општини, да не говорам дека треба да изградат и комплет водовод, канализација, пат до секоја куќа, плус да ги вработат сите невработени.[DOUBLEPOST=1508777567][/DOUBLEPOST]
За дваестеина години физички ќе исчезнат сите кои имаат било какво сеќавање на овие настани.
Точно, по толку време ќе нема живи сведоци за бугарската окупација, ќе ни остане ново напишаната книга во која ќе се слави ослободувањето од српските комунисти, пардон тогаш немало српски комунисти(n)

Последно уредено:
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Точно, по толку време ќе нема живи сведоци за бугарската окупација, ќе ни остане ново напишаната книга во која ќе се слави ослободувањето од српските комунисти, пардон тогаш немало српски комунисти(n)
Преку Миле што ќе се слави. Славите и онака се за идиоти.

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
5 милијарди беа до лани, сега се 6 милијарди, 1 милијарда украдоа за 5 месеци.

Некој се жалат за 7 дена било уште рано, како рано, кога ќе стасат да ја завршат комплетната гасификација во 40 општини, да не говорам дека треба да изградат и комплет водовод, канализација, пат до секоја куќа, плус да ги вработат сите невработени.
Стварно не знам кој и колку украл или се позајмил ама шест месеци поминаа камче не ставија, дури беа да отвораат и фабрики кои беа во завршна фаза пред да дојдат на власт плус државно стимулирани а истите тие беа поборници против државни стимулации, се на се државава на бетер ќе оди, се крстат у надворешната политика а не знаат дека како камен од глава ќе им се врати, допрва националистите од опкружувањето ќе им ја кажат приказната, а тие наивни...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.793
Поени од реакции
17.016
@Ставрогин Јас се сложувам целосно и искрено не знам како може некому да забраниш да слави празник. Јас секогаш сум зборувал дека историјата особено тука на балканот не смее да биде повод за спреги и за оградувања и оти треба да гледаме нанапред наместо да тапкаме во место карајќи се за историја со сите.
Ама еве @Ireal одма ќе ти даде аргументи за муабет пред коперација.
што фалеше овој да даде почест на бугарските војници кај Страцин вчера, со 1 македонско и 1 бугарско знаменце ?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Стварно не знам кој и колку украл или се позајмил ама шест месеци поминаа камче не ставија, дури беа да отвораат и фабрики кои беа во завршна фаза пред да дојдат на власт плус државно стимулирани а истите тие беа поборници против државни стимулации, се на се државава на бетер ќе оди, се крстат у надворешната политика а не знаат дека како камен од глава ќе им се врати, допрва националистите од опкружувањето ќе им ја кажат приказната, а тие наивни...
Еве погледнете го овој куртон. Многу му е гајле него за Македонците во Бугарија, за името или за знамето. Нему му е кажано дека мантрата за денес е дека НИЕДНО КАМЧЕ НЕ Е СТАВЕНО.

Ќе дојде тој тука и ќе ги истовара говната се додека некој не го банира. Уште беше и уплашен да не се затвори темата затоа што ќе нема каде да го заработи својот сендвич за денес.

Сендвич куртони.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.436
Поени од реакции
4.357
како ќе бараш налог за прислушкување на непознат криминалец што внесува дрога ??
Налог треба за претрес на стан и после за суд...
Имаше ли судски налог за прислушкување на Меркел ??
Ама немаше по медиуми да се објавуваат приватни разговори на луѓе, само кај нас ... Се погазија сите закони, невиден фук ин браин, се злоупотреби прислушкување за партиско изборна пропаганда...
Идиотизам невиден, посебно од СЈО, ете предмет СОПОТ ... Доказ бил разговорот межу Јанкуловска и Миалков дека луѓето се МОЖЕ невини ?!
АЛО, имаше истрага 2003, министер Хари Костов на МВР и ОЈО на власта на СДСМ и ДУИ....Од тогаш 2003 се луѓето во затвор, каков доказ е ако сега некој си претпоставува??
Каков доказ е разговор за наводно мито ако не се најдат парите ??
А пак за Т-Хоме молчат како пи*ки, ОЈО побарал Правна Помош од ЕУ :facepalm: а тие се прават на Тошо..
Ај да видам , пак ќе дојде рочиште Аљи го тужи Богоев за клевета што сведочел пред уса суд :facepalm:
а судијата пак ќе одлага..
доста веќе од го*нарии, подобро за се што мислат нека кажат чекаме бејли да каже, одколку овие пресе*увања...[DOUBLEPOST=1508753906][/DOUBLEPOST]
ЗАЕВ ВО КАНАЛ 77: Во бомбите сум слушал страшни работи за Илчо Захариев, тој е неверојатен бандит и суетен човек кој го кочи развојот на Штип
...
ама добар коментар му дадоа:

Biljana Hadzieva
Velat '' Ako sakash da vidish nekoj kakov e ...slushni go shto zboruva za drugite;''
Like · Reply · 2 hrs
А како ке го прислушкуваш тој ,,непознат,, криминалец? Кој број ке го прислушкуваш? Или ке ги снимаш сите можни броеви а потоа еден по еден ке ги преслушаш и ке дознаеш што планира тој непознатиот? Прислушкувањето мора да биде строго со судски налог, во спротивно тоа е најгрубо кршење на човековите права и е извор на уцени, нелојални конкуренции, невиден криминал....... Дали е прислушкувана Меркел, дали си ти прислушкуван или јас, доколку е без судски налог тоа е злоупотреба. Прислушкувањето како метод за гонење на криминал во принцип е некорисна работа. Повеке се злоупотребува за криминал отколку што служи за гонење на криминал. И на најглупиот и најситен криминалец му е јасно дека се прислушкува и секако дека нема по телефон да зборува ,,за бизнисот,,. Еве сега Грујо се жали дека тој и неговите биле прислушкувани што најверојатно е и точно, тие се под разни истраги и обвиненија па секако дека има и судски налози за примена на тие пим мерки. Но зарем има некој со здрав разум што може и да помисли дека Грујо или некој од неговите ке зборува нешто ,,битно,, на телефон. Тоа што на бомбите се снимени разговори во кои се слуша за криминал е само поради тоа што учесниците во тие разговори си врзале во крпче дека тие се власт и нема кој да ги прислушкува, арно ама ете не си верувале и меѓу себе....

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Pa dobivme toa shto sega ekspresno ke ja primat nashata drzhava vo EU i NATO. Se znae kolku vrvi zborot na "bratjata" kaj EU.
Ako oni dadat zeleno svetlo nishto ne mozhe da ni go poprechi patot kon svetlata idnina i blagosostojba.

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Еве погледнете го овој куртон. Многу му е гајле него за Македонците во Бугарија, за името или за знамето. Нему му е кажано дека мантрата за денес е дека НИЕДНО КАМЧЕ НЕ Е СТАВЕНО.

Ќе дојде тој тука и ќе ги истовара говната се додека некој не го банира. Уште беше и уплашен да не се затвори темата затоа што ќе нема каде да го заработи својот сендвич за денес.

Сендвич куртони.
Кркај мајонез зима иде немаш опасност од труење. Не ти стигна тебе порака да се откажеш од дискусија оти работата е завршена, да ја спуштиме топката, или те заебале или си истурен играч.

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.793
Поени од реакции
17.016
Формално правно Бугарија ќе нема изговори да го блокира нашето членство во ЕУ и НАТО. Хрватска имаше многу поголем проблем со Словенија при приемот во ЕУ па беше принудена да си ја подвитка опашката. Нема правда ниту милост во политиката, оние кои имаат позиција на сила ќе ја користат таа ппозиција. Ние немаме многу избор, освен ако не си идиот од типот на @Vanlok или @Бачето , па да мислиш дека можеме во целата калакурница на Балканот да глумиме невиност и неутралност, или да чекаме Русија некако магично да застане на наша страна, истата Русија која никогаш во историјата тоа не го направила.
Мината власт немаше никаков интерес да ја внесе Македонија во НАТО, затоа што најмногу и одговараша да бидеме Северна Кореа на Балканите. Затоа и заостанавме светлосни години во тие интеграции. Уште ни фали Србија да влезе таму пред нас, па и таа да почне да не условува.
Да, Бугарија нема да прави пречки... а реално е Србија да влезе пред нас од проста причина што е стратешки важна на Европа, а има голема подршка од Грција.
Фали уште да прогласиме српски геноцид па да видиме дали Грција и за тоа ќе мрчи.
Патем Грција не беше многу одушевена ни од нашиот договор со Блгарија, а мислам не е и од прогласувањето блгарско малцинство во Албанија, посебно по картата на блгарскиот јазик на која беше и егејска Македонија.
Треба договарање со сите комшии, но и многу попуштање е контрапродуктивно. Па и парите на ЕУ не се неограничени, а кандидати за ЕУ цицка има доста, посебно од комшилук. Тука се и Црна Гора и Албанија а и Србија која може да биде во ЕУ и без Нато, ај БиХ и Косово се засега позади нас во редот ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom