Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
D

Drexel

Гостин
Znaci vaka pred edna nedela mene mi se smeni statusot vo
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
Jas sum 32**/2014 so vencanica od baba I dedo roditeli na mojot tatko
A bratucet mi e so potvrda od kaj lazar poso nemoze on da se povrze so moite dokumenti inaku I on e 32**/2014 zaedno ja teravme procedurata vo ambasada vo sk se isto samo se razlikuvaat dopolnitelnite dokumenti negoviot status isto se smeni vo

С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин.
Dali ima nekoj iskustvo so ova I dali moze nekako da se istera raborava do pasos.dali posle ovoj status moze nesto da se napravi da prodolzi procedurava,ustvari dali e zaprana procedurata za izdavanje drzavjanstvo.Tocno neznaeme sto znaci statusov dali e odbien ili treba uste nesto da se odnese pa povtorno da se razgleduva?
Ти што си преку венчаница на баба ти немај гајле, Братучед ти што е прекратен крај го одбиле, ако сака нека бара други документи за поцврсто потекло и одново да ја почне процедурата

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Celo vreme na site intervjua Jotova kako I sluzbenicite od MP se pravdaat deka ako odbijat toa e zatoa sto tie rabotat samo po zakon. Vsusnost so odbivajne na baratelite sto se so potvrdi od zdruzenija tie vrset criminal I rabotat sprotivno od zakonot,vo zakonot za bugarite v cuzdina stoi: Б'лгарска народност се доказва с документ, издаден от: 1. Компетентен б'лгарски д'ржавен или чужд д'ржавен орган; 2. организација на б'лгари, живеешти изв'н Република Б'лгарија, призната от компетентнија б'лгарски д'ржавен орган за подд'ржане на вр'зки с тјах; 3. б'лгарската православна ц'рква. Edinstvena pricina zosto ne odbivaat protivzakonski e korupcijata vo Bugarija, site sakaat del od kolacot,pa neka ja platat I Jotova I taa novate ministerka vo MP mamiceto nivno nenasitno.

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Dali orginal krstenica od cicko moze da zavrsi rabota kako dopolnitelen dokument za drugar prasuvam i izvod od baba ama prepis izvaden od bugarski arhiv od sofija ?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
Ima nekoj pocnato procedura januar/fevruar vaa godina vo Bt ili Sk da kaze do kaj se stignati so proishod so tie od Sofija,dali e ist vremenski period ili negde odee pobrzo?

Последно уредено:
Член од
29 декември 2015
Мислења
119
Поени од реакции
176
Пoчитувaни фoрумџии ме интересирa кoи се дoкументи се пoтребни зa дa дoстaвaм дoпoлнителни дoкументи (oригинaли)кoи се бaрaaт вo прoтoкoлoт oд 02 11 2017?????

D

Drexel

Гостин
Ke ofgovori nekoj od strucnjacite ? :)

Јас би се сконцентрирал на изводот од бабата по директна линија, но запази што пишува во народност во тој извод ако не пишува “блгарка” батали го и оди на план Б кој исто така е несигурен со крштеница на чичо (макар според мене нема ништо да бидне од тоа али не ме слушај нити држи до збор)

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Ke ofgovori nekoj od strucnjacite ? :)

Јас би се сконцентрирал на изводот од бабата по директна линија, но запази што пишува во народност во тој извод ако не пишува “блгарка” батали го и оди на план Б кој исто така е несигурен со крштеница на чичо (макар според мене нема ништо да бидне од тоа али не ме слушај нити држи до збор)
Во последниве 2-3 недели имаше неколку такви примери(крштеница од брат на баба,крштеница на татко сестра) на коишто им одобрија државјанство.

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Во последниве 2-3 недели имаше неколку такви примери(крштеница од брат на баба,крштеница на татко сестра) на коишто им одобрија државјанство.
Posto istoto prezime go ima cickoto i imeto na tatkoto i majkata od krstenicata e isto so izvodot od tatkoto

M

mucu

Гостин
Мислам дека наместо да се надеваме дека ќе ни дадат пасоши, подобро е да се надеваме дека ќе влеземе у ЕУ, поголеми се шансиве да влеземе отколку пасош да ни дадат. :vrtioci:

D

Drexel

Гостин
Пoчитувaни фoрумџии ме интересирa кoи се дoкументи се пoтребни зa дa дoстaвaм дoпoлнителни дoкументи (oригинaли)кoи се бaрaaт вo прoтoкoлoт oд 02 11 2017?????
Секој документ што докажува дека некој во директна линија е од бугарски прпизход а таа линија е:

Пра дедо/баба -> дедо/баба -> тато/мама -> ти

Ти бараат документи кои одговараат според член 15 од закон за бугарско државјанство да се докаже дека еден директен предок во некое време во историја бил бугарин и сите директни потомци на тој предок законски имаат право на државјанство, но поголемиот дел не се со директен предок туку со роднини на тој предок што законот не дозволува (но ете некои земаа зошто институциите го кршеа овој закон поради политички цели) Не секој докумен може да го докаже тоа директно потекло а тие документи што можат тоа да го направат се ретки јас например во ова линија ја користам на дедо ми крштеница од егзархија и од него влечам потекло, И ми ја бараа крштеницата да ја доставам и тоа направив, На овие кои се со роднини бараат нешто што неможат да достават истовремено почитувајќи си го сегашниот закон и тие од правна точка ништо прекршочно не прават единствено што луѓето преку роднини можат да достават е потврда од здружение и да се надеваат на добар изход ама безрсзлика остануваат пак да висат или да бидат прекратени евентуално..Несакам да дизам нервози но вака стојат работите и се надвор од наша контрола

Член од
22 јануари 2009
Мислења
258
Поени од реакции
200
Секој документ што докажува дека некој во директна линија е од бугарски прпизход а таа линија е:

Пра дедо/баба -> дедо/баба -> тато/мама -> ти

Ти бараат документи кои одговараат според член 15 од закон за бугарско државјанство да се докаже дека еден директен предок во некое време во историја бил бугарин и сите директни потомци на тој предок законски имаат право на државјанство, но поголемиот дел не се со директен предок туку со роднини на тој предок што законот не дозволува (но ете некои земаа зошто институциите го кршеа овој закон поради политички цели) Не секој докумен може да го докаже тоа директно потекло а тие документи што можат тоа да го направат се ретки јас например во ова линија ја користам на дедо ми крштеница од егзархија и од него влечам потекло, И ми ја бараа крштеницата да ја доставам и тоа направив, На овие кои се со роднини бараат нешто што неможат да достават истовремено почитувајќи си го сегашниот закон и тие од правна точка ништо прекршочно не прават единствено што луѓето преку роднини можат да достават е потврда од здружение и да се надеваат на добар изход ама безрсзлика остануваат пак да висат или да бидат прекратени евентуално..Несакам да дизам нервози но вака стојат работите и се надвор од наша контрола
А брат сестра пуштаат или не

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom