Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 октомври 2017
Мислења
178
Поени од реакции
127
Sto
Здраво на сите после толку години чекање конечно ми се смени статусот јас сум од 2013/2014 од групата на заглавени и после сите дополнителни документи дојде несто се надевам позитивно.
поздрав до сите сакав да споделам Прегледај го приврзокот 179129
So sto dokymenti dopolnitelni si druze I p.s. cestito

Член од
8 октомври 2017
Мислења
28
Поени од реакции
15
Здраво на сите после толку години чекање конечно ми се смени статусот јас сум од 2013/2014 од групата на заглавени и после сите дополнителни документи дојде несто се надевам позитивно.
bravo sine kakvi dokumenti odnese?

Член од
17 јануари 2016
Мислења
18
Поени од реакции
27
Sto

So sto dokymenti dopolnitelni si druze I p.s. cestito
стара венчаница на бабами мајка и татко но многу време цекав од како поднесов дополнителни докумети скоро 2 години[DOUBLEPOST=1508614477][/DOUBLEPOST]
bravo sine kakvi dokumenti odnese?
стара венчаница на бабами мајка и татко но многу време цекав од како поднесов дополнителни докумети скоро 2 години

Член од
4 октомври 2017
Мислења
178
Поени од реакции
127
Kako izgleda edna potvrda od BKK, daj nekoja slika, nekoj neka objavi kako izgleda toa parcw hartija od 30 evra koj nekoj go naplatuvaat I 100 a so legalizacija ispagja I 200
Inace Toa parce samo pokazuva spored knigata na Kncev deka predok nas ziveeel vo selo kade pred 100 godinin na popis site bile bg, sto samoto bg min moze da go sfati ako saka[DOUBLEPOST=1508614655][/DOUBLEPOST]
стара венчаница на бабами мајка и татко но многу време цекав од како поднесов дополнителни докумети скоро 2 години[DOUBLEPOST=1508614477][/DOUBLEPOST]
стара венчаница на бабами мајка и татко но многу време цекав од како поднесов дополнителни докумети скоро 2 години
Bratu jas sum 57xx/2014, podnwsov dop doks za 1 bratuced od 2015,ovaa god I potvrda od veliko trnovo I pak nema nistp, sega se tokmam za potvrda od BKK

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе да бидеме реални, директна линија може да имаат само 1% од барателите, сето друго е само обична фарса претставено со една би ја нарекол “присилна линија“.....инаку никој и никогаш во Македонија од мерак не би се изјаснувал како Бугарин, речиси сите биле на одреден начин присилно претставувани како Бугари, во различен период од историјата...

Член од
4 октомври 2017
Мислења
178
Поени од реакции
127
Абе да бидеме реални, директна линија може да имаат само 1% од барателите, сето друго е само обична фарса претставено со една би ја нарекол “присилна линија“.....инаку никој и никогаш во Македонија од мерак не би се изјаснувал како Бугарин, речиси сите биле на одреден начин присилно претставувани како Бугари, во различен период од историјата...
Dobro utro, fala sto ni objasni, sega sfativme,

Pa jasno e toa tuku celta na topikot e da se izvleecwmw od mizerijata tuka I najlesen nacin e pasoso a za toa sega ima uslov vakov I treba da go pominemw, taka da ne ja tupi

Член од
15 мај 2016
Мислења
121
Поени од реакции
120
Cestitki i so sreka ponatamu !!!

Член од
4 октомври 2017
Мислења
178
Поени од реакции
127
Na kraj kraista site sme lugje, site sme isti, sekoja nacija ima kriminalci, ubijci vakvi I onakvi, junaci I heroi, samo opstestvata dostignale nekoj razvoj povisok ili ponizok, sudbina bilo da se rodime ovde I da se dokazuvame koj sme dodeka toneme vo siromastija

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Dobro utro, fala sto ni objasni, sega sfativme,
Pa jasno e toa tuku celta na topikot e da se izvleecwmw od mizerijata tuka I najlesen nacin e pasoso a za toa sega ima uslov vakov I treba da go pominemw, taka da ne ja tupi
Зборот ми беше дека новиот услов го исполнуваат само 1% од 50 000 баратели, или само окулу 500 од нив можеби ќе добијат пасош, ако министерката се разбуди среќна и весела...

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Kako izgleda edna potvrda od BKK, daj nekoja slika, nekoj neka objavi kako izgleda toa parcw hartija od 30 evra koj nekoj go naplatuvaat I 100 a so legalizacija ispagja I 200
Потврда Лазар.jpg
Имаше некој објавено, неможев да ја цитирам пораката. Ова е потврдата од Лазар

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Probaj pisi im email, moze i od tuka da pomines samo so plakjanje na taksite

Има ли некој начин да најдам документ од дедоми дека е бил војник без да знам кога е бил војник и сите тие информации? Дали има некој посредник за тоа и што би завршил работа па после да си платам, инаку така не би фрлил пари без документи...

Тој е роден 1908 година а бил заведен 1910 година. Имаме исто презиме а таткоми носи исто име како него.

Би се исплатило ли одење до Велико Трново т.е дали може со частење (черпење) да најдат документи?

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
ne si davaj pari ne gi priznavat ako ne veruvas pitaj vo BG ambasada ke ti kazat i oni deka ministerstvo za pravosudie ne gi priznava
Gi priznavaat samo ako gi vadis so izvodi i umrenici preku tatko dedo pradedo od pred 1918 zatoa ne izmisluvajte jas prasav licno konzulot venci mi potvrdi od bugarska ambasada skopje

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom