Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 септември 2017
Мислења
36
Поени од реакции
24
На мајка ми овие денови и се сменил статусот од задолжително во финална, со документи од прв братучед на интервју беше март 2017, заедно бевме јас сум со документи преку вујко уште сум на задолжителна.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Став на Министерството за Правда кој не е од вчера,
MP.png

Член од
21 мај 2017
Мислења
101
Поени од реакции
49
Ај со среќа да ни е оваа недела.
По мое треба да се органозираме ние со проверка од вицепрезидентот и побараме прием кај Јотова. Преку бг здруженија. Одобрени сме а појма немаме што фали за да ни потпише....
i mene ne mi e jasno sto ceka...[DOUBLEPOST=1508178808][/DOUBLEPOST]
Ќе знам во петок
Druze imas info koj broj na Ukaz e potpisan? Deka kaza ke znaes vo petok... Si vodam statistika jas :D

Последно уредено:
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Ех...[DOUBLEPOST=1508180023][/DOUBLEPOST]Не бе повеќе ништо не кажувам нема смисла бе

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Теоријата вели дека за добро соседство треба да даваат, но иако договорот не знае никој што содржи, праксата покажа друго. Знам ова по 6 август се формира ново тело кое ги подели апликациите, и тоа на 4 групи. Е тука е заебаното, дури немаше договор да ти ја прекинат процедурата требаше да сјебеш нешто на интервју, да немаш документи... а сега се има рок, ти треба се да докажеш, еден куп одбија. Ако пред договорот потврдата не ти ја проверуваа, сега со лупа ја гледаат, не може никој да ме убеди дека договорот е во наша полза, мислам нас што аплициравме, и тој законот кој го чекаме, е тој е за татко на син... значи кој што сака нека мисли, и нека се надева... јас досега не сум згрешил ни 5% од она што го кажувам и сега сум во право, посигурен од порано. Имам три документи стари, но имам варијации во презимињата, па и мене ми треба и потврда и изјава. Ја кажувам вистината, макар што и мене не ми одговара
велиш ОДБИВААТ точно но зошто тогаш никој не каѓува зошто е одбиен колку што знам пишува,ги одбиваат оние што се КАЧАЦИ ХОРА што имаат казни за паркинг,под истрага,судени за тешки дела,идр..и не очекувај некој и да ти каже,сите ке ти се прават цвеча за мирисање,јас барем имам случаеви сретнато кој ми кажуваја "абе братче го вадам ако случајно неш балгарија ке ме заштити",тикви скапани по мое,нема да се замараат ке те депортираат вакво нешто има и во договорот(не ме терај да ти објаснувам многу е долго) МНОГУ фалшој има,МНОГУ нејасни работиот типот ама тој е дедоми мајкеми,ама тоа беше нашето презиме,и др...МОРА ПРОВЕРКА ДА ПРАВАТ,,ТИЕ ШТО СЕ ЧИСТИ КЕ ДОБИАТ....секакви документи ке поминуваат доколку се уредни и оригинал(НЕ КОПИИ)ОРИГИНАЛОТ ТАМУ кај нив не во фиока ДОМА.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom