Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 мај 2017
Мислења
23
Поени од реакции
49
Да споделиш дали потврдата ти е издадена на основ на предок роден пред 1918г и дали заедно со потврдата во Министерството ги однесе и сите изводи/умреници преведени и легализирани?
Da[DOUBLEPOST=1508139967][/DOUBLEPOST]
Да споделиш дали потврдата ти е издадена на основ на предок роден пред 1918г и дали заедно со потврдата во Министерството ги однесе и сите изводи/умреници преведени и легализирани?
Da da
Od novite potvrdi imas so predok pred 1918?
pa da na toj osnov izvadiv

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Теоријата вели дека за добро соседство треба да даваат, но иако договорот не знае никој што содржи, праксата покажа друго. Знам ова по 6 август се формира ново тело кое ги подели апликациите, и тоа на 4 групи. Е тука е заебаното, дури немаше договор да ти ја прекинат процедурата требаше да сјебеш нешто на интервју, да немаш документи... а сега се има рок, ти треба се да докажеш, еден куп одбија. Ако пред договорот потврдата не ти ја проверуваа, сега со лупа ја гледаат, не може никој да ме убеди дека договорот е во наша полза, мислам нас што аплициравме, и тој законот кој го чекаме, е тој е за татко на син... значи кој што сака нека мисли, и нека се надева... јас досега не сум згрешил ни 5% од она што го кажувам и сега сум во право, посигурен од порано. Имам три документи стари, но имам варијации во презимињата, па и мене ми треба и потврда и изјава. Ја кажувам вистината, макар што и мене не ми одговара
to so velis nemat vrska so vistinata. nisto ne e tocno. to se samo tvoite od rakav izvajni pretpostavki. i nema da ti dokazuvam zosto ne si vo pravo oti ne et ova mesto za teranje politiki muabet tuku za bg grazdanstvo. lugjeto se dovolno pametni pa to so go velis ti ili jas mozat da si go provervat ako sakat dovolno e eve od denes da pocnet da citat vesti.... ne im treba so godini nazad da znaet so bilo ili kako bilo koj so kako rekol....

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
to so velis nemat vrska so vistinata. nisto ne e tocno. to se samo tvoite od rakav izvajni pretpostavki. i nema da ti dokazuvam zosto ne si vo pravo oti ne et ova mesto za teranje politiki muabet tuku za bg grazdanstvo. lugjeto se dovolno pametni pa to so go velis ti ili jas mozat da si go provervat ako sakat dovolno e eve od denes da pocnet da citat vesti.... ne im treba so godini nazad da znaet so bilo ili kako bilo koj so kako rekol....
Добро, ми плаќаат од вмро вака да пишам... :) терај како знајш

Член од
21 ноември 2009
Мислења
182
Поени од реакции
316
Теоријата вели дека за добро соседство треба да даваат, но иако договорот не знае никој што содржи, праксата покажа друго. Знам ова по 6 август се формира ново тело кое ги подели апликациите, и тоа на 4 групи. Е тука е заебаното, дури немаше договор да ти ја прекинат процедурата требаше да сјебеш нешто на интервју, да немаш документи... а сега се има рок, ти треба се да докажеш, еден куп одбија. Ако пред договорот потврдата не ти ја проверуваа, сега со лупа ја гледаат, не може никој да ме убеди дека договорот е во наша полза, мислам нас што аплициравме, и тој законот кој го чекаме, е тој е за татко на син... значи кој што сака нека мисли, и нека се надева... јас досега не сум згрешил ни 5% од она што го кажувам и сега сум во право, посигурен од порано. Имам три документи стари, но имам варијации во презимињата, па и мене ми треба и потврда и изјава. Ја кажувам вистината, макар што и мене не ми одговара
Одма ќе те демантирам, договорот е јавен и ако прогуглаш ќе го најдеш на интернет, ако незнаеш јас ќе ти го пратам. Проблемот не е од летово, јас чекав од 2014 со уредно доставени документи за потекло од прадедо. Во последниве три години скоро сите, независно какви документи имаат однесено, се вратени на дополнтелна. Проблемот е ЕУ. Преку глава им е Бугарите и Румунците на мала врата да овозможуваат граѓани од неевропска унија да влегуваат во ЕУ државите. Бугарите сега само се придржуваат до нивниот закон кој вели дека треба дад докажеш потекло.

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Одма ќе те демантирам, договорот е јавен и ако прогуглаш ќе го најдеш на интернет, ако незнаеш јас ќе ти го пратам. Проблемот не е од летово, јас чекав од 2014 со уредно доставени документи за потекло од прадедо. Во последниве три години скоро сите, независно какви документи имаат однесено, се вратени на дополнтелна. Проблемот е ЕУ. Преку глава им е Бугарите и Румунците на мала врата да овозможуваат граѓани од неевропска унија да влегуваат во ЕУ државите. Бугарите сега само се придржуваат до нивниот закон кој вели дека треба дад докажеш потекло.
Da ne ja krivime EU, sekoja zemja sama ja utvrduva politikata, vistinata e Bugarija se otkazuva od nas,zosto kako tie si znaet, I apel do tie sto sakaat da pocnat postapka a nemaat dokazi ili imaat samo potvrda ili podalecni rodnini so drzavjanstvo, da ne si gi frlaat parite ,da pocekaat da vidat dali ke se smeni politikata, ako se smeni togas da podnesat, a tie sto imaat visak pari slobodno da si ja probaat srekata na bugarskava lotarija.

Член од
11 април 2015
Мислења
61
Поени од реакции
44
I jas ke te demantiram;
Najprvo vo EU imaaat golem procent na imigranti (samo vo Germanija 1 Milion i 300 iljadi) koi voglavno ne rabotat nisto (tek sekoj osmi e vraboten) , zemaat socijalna pomos, imaat plateni casovi po Germanski jazik so nadez deka ke go naucat jazikot i ke se vrabotat (koi najcesto ne gi posetuvaat) i summa summarum se odnesuvaat kako "Gosti" t.e kako dopolnitelen teret na Unijata; Vprocem taka i bea primeni so moznost vo perspektiva za popolnuvanje na slobodni rabotni mesta za profesii koi nedostigaat. Za zal vo medjuvreme pocnaa da dominiraat i vo kriminalni aktivnosti za sto celata zamisla na EU (t.e na Merkel) verojatno se pokaza kako losa investicija...
Nasproti niv kako sto se izrazi "na mala vrata ovozmozuvaat vlez i rabota za gragjani od neevropska unija"...
Se raboti za nekoi 50-60 ili 70 iljadi (prostete ako ne sum precizna vo brojkata) Makedonci za koi ima i olesnuvanja za vrabotuvanje bez EU pasos (Vo Germanija i Svedska) od pricina sto: Rabotnicite od poveketo Balkanski drzavi (medju koi e i Makedonija) mnogu visoko kotiraat kako mnogu vredni i ispolnitelni rabotnici (ova so sigurnost go tvrdam); so kulturoloski slicni gledista kako i zitelite na EU Drzavite i koi najefikasno mozat da ja popolnat taa praznina od rabotnici sto ja cuvstvuvaat, pradi blizinata i voglavnom poznavanjeto najazikot vo ti e zemji.
Taka da iskreno mislam deka problemot so Bugarskite pasosi e vo nesto drugo.

Член од
15 септември 2014
Мислења
232
Поени од реакции
129
Ај со среќа да ни е оваа недела.
По мое треба да се органозираме ние со проверка од вицепрезидентот и побараме прием кај Јотова. Преку бг здруженија. Одобрени сме а појма немаме што фали за да ни потпише....

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Ај со среќа да ни е оваа недела.
По мое треба да се органозираме ние со проверка од вицепрезидентот и побараме прием кај Јотова. Преку бг здруженија. Одобрени сме а појма немаме што фали за да ни потпише....
Celiot process e zakocen I mnogu od nas se odbieni, ovde ima nekoi clenovi koi odlicno pisuvaat Bugarski I mozat da ni napisat tekst za momentalnite problemi na nas od Makedonija pri dobivajne bugarsko grazdanstvo a potoa toj tekst preku e-mail site nie da go ispratime do nekoi bugarski medium, vesnici ,TV, pa I do politicarite, pa mozebi mediumite ke se zainteresiraat I ke postavuvaat prasajna na Borisov ,ministerkata I nasata situacia da se aktuelizira.

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Celiot process e zakocen I mnogu od nas se odbieni, ovde ima nekoi clenovi koi odlicno pisuvaat Bugarski I mozat da ni napisat tekst za momentalnite problemi na nas od Makedonija pri dobivajne bugarsko grazdanstvo a potoa toj tekst preku e-mail site nie da go ispratime do nekoi bugarski medium, vesnici ,TV, pa I do politicarite, pa mozebi mediumite ke se zainteresiraat I ke postavuvaat prasajna na Borisov ,ministerkata I nasata situacia da se aktuelizira.
Е како процесот закочен кога пред 1 месец почнаа интензивно да работат. Проблемот е што сега бараат во јајцето влакно, цврст документиран доказ дека апликантот има бугарско потекло, иако е спротивно со законот во којшто поинаку пишува, дека и тие со потврди имаат право на бугарско државјанство. За жал ситуацијата е таква. Веројатно да се спречат фалсификати и издавање на државјанства и на луѓе кои немаат врска со Бугарија.

Тие што се одбиени се или само со потврди без дополнителен доказ, или со стари документи на коишто пишува македонец/југословен. Нормално, тие коишто проверуваат ќе ги одбијат таквите апликанти зашто аплицираат за бугарско, а не за друго државјанство.

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Работи ли web страната на ДАБЧ ? Цела недела хироглифи по страницата !
Прегледај го приврзокот 178905
https://news.bg/crime/volya-vikat-zaharieva-da-obyasnyava-za-dokumenta-za-balgarski-proizhod.html[DOUBLEPOST=1508158717][/DOUBLEPOST]
Da ne ja krivime EU, sekoja zemja sama ja utvrduva politikata, vistinata e Bugarija se otkazuva od nas,zosto kako tie si znaet, I apel do tie sto sakaat da pocnat postapka a nemaat dokazi ili imaat samo potvrda ili podalecni rodnini so drzavjanstvo, da ne si gi frlaat parite ,da pocekaat da vidat dali ke se smeni politikata, ako se smeni togas da podnesat, a tie sto imaat visak pari slobodno da si ja probaat srekata na bugarskava lotarija.
https://www.blitz.bg/politika/dzhambazki-s-goreshch-analiz-za-blgarskoto-maltsinstvo-v-albaniya_news550953.html[DOUBLEPOST=1508158802][/DOUBLEPOST]
Добро, ми плаќаат од вмро вака да пишам... :) терај како знајш
Pozdrav :)

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
ja sum 47** /2014 i uste nema niso.uste sum si na dopolnitelna :(
Гoспoѓo пa вие бевте преку Бугaркa пoсредничкa и тoa прaвничкa,aдвoкaткa.Штo вели тaa, сте се слушнaле ли сo неa? И минaтиoт пaт ве прaшaв aкo мoже дa спoделите штo вели тaa зa ситуaцијaвa.

Член од
21 јуни 2016
Мислења
62
Поени од реакции
27
preska se slusnav so nea nikoj niso ne znajal.rece mi i tie u ministerstvoto ne znaat so pravat.nekoi so bratucedi vujko cico dobivat nekoi so orginalni dokumenti stari odbivat gi.....ostanuva samo da cekam

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom