Чаршиски муабети е сето тоа во БГ. Кога ке стапи на сила знае само Бојко.Вистина ќе се убрзувала постапката за пасош? Викаа дека за 6-8 месеци ќе се добивало.
Не ми е верно некако.
Ти ќе земешsto uste trcate po toa bugarsko drzavjanstvo,gledate deka izrodite(politicarite) vekje resisija sto ponatamu kje se slucuva![DOUBLEPOST=1508086453][/DOUBLEPOST]a nie uste se zanimavame kakov zakon kje se doneslo pa koga kje se glasalo pa koga kje stapilo vo sila,treseme gluposti samo,imam proishod vrz bugarska licna karta i bugarska voena kniska kade dddomi e naglasen bugarin i ete staven sum na dopolnitelna i sega trebalo pak izvodi i originalot da go dostavam i da dokazuvam ddka e toa sto treba da bide.Po vter pat istite tegavenja i sto e uste povekje cudno toa sto ima slucaevi kako mojot i jas i sestrami aplicirame so istite bugarski dokumenti i sega koj da go dostavi originalot a koj da ceka.Daj boze da mi ja prekratat postapkata i ne planiram ponatamu nisto da pravam,sestrami se iznaceka i pred nekoj den si dobi rabotna viza za germanija.Pozdrav od mene do site i ova neka i bide reper na tie sto doprva planiraat da vlezat vo ovaa KASA!!!!
nema da zemam zatoa sto ne planiram da dostavuvam dopolnitelni dokumentiТи ќе земеш
И без тие ќе пoминеш,и ништo дa не oднесеш ке те пуштaт.Дo сегa oд тие сo стaри дoкументи не прекрaтиле сaмo ке пoчекaш нa дoпoлнителнa aкo не ги oднесешnema da zemam zatoa sto ne planiram da dostavuvam dopolnitelni dokumenti
Вака коа ќе ја однесеш бугарска лична карта и воена ке стои кај некого во преписка а другиот ќе приложи заверени копии плус молба дека подава дополнителни документи а тие документи се во твојата преписка на пример, Можам да ти кажам сигурно ќе те одобрат, А ако сакаш да те прекратат оди на шалтер и кажи им се откажуваш и да ти ги вратат докумемтите и можеш и од форумот у пм да одиш зошто преку глава ми е да читам глупоќа над глупоќа.sto uste trcate po toa bugarsko drzavjanstvo,gledate deka izrodite(politicarite) vekje resisija sto ponatamu kje se slucuva![DOUBLEPOST=1508086453][/DOUBLEPOST]a nie uste se zanimavame kakov zakon kje se doneslo pa koga kje se glasalo pa koga kje stapilo vo sila,treseme gluposti samo,imam proishod vrz bugarska licna karta i bugarska voena kniska kade dddomi e naglasen bugarin i ete staven sum na dopolnitelna i sega trebalo pak izvodi i originalot da go dostavam i da dokazuvam ddka e toa sto treba da bide.Po vter pat istite tegavenja i sto e uste povekje cudno toa sto ima slucaevi kako mojot i jas i sestrami aplicirame so istite bugarski dokumenti i sega koj da go dostavi originalot a koj da ceka.Daj boze da mi ja prekratat postapkata i ne planiram ponatamu nisto da pravam,sestrami se iznaceka i pred nekoj den si dobi rabotna viza za germanija.Pozdrav od mene do site i ova neka i bide reper na tie sto doprva planiraat da vlezat vo ovaa KASA!!!!
ДРУГАР,,,НЕМА ВРСКА ДОГОВОРОТ,,,,,,,,КЕ БИДЕ ПОДОБРО,,,,,,ОДИ НА ПОДОБРО,,,,ЧЕКАЈ И ВИДИ СИ САМИОТ,,,се чекало толку нека се почека уште,,налетУбо и вмро ме направи ... а бе шо се замарам
ti li treba da mi kazes sto da pravam ti prvo pocna e pa eve ti i od mene e.. se vo g....!Вака коа ќе ја однесеш бугарска лична карта и воена ке стои кај некого во преписка а другиот ќе приложи заверени копии плус молба дека подава дополнителни документи а тие документи се во твојата преписка на пример, Можам да ти кажам сигурно ќе те одобрат, А ако сакаш да те прекратат оди на шалтер и кажи им се откажуваш и да ти ги вратат докумемтите и можеш и од форумот у пм да одиш зошто преку глава ми е да читам глупоќа над глупоќа.
Па во два до три постови ги колнеш да те прекратат, оди скрати си ги маките и сам си дади отказ од процедурата? Ај оди олесни си ги маките.ti li treba da mi kazes sto da pravam ti prvo pocna e pa eve ti i od mene e.. se vo g....!
uzivajПа во два до три постови ги колнеш да те прекратат, оди скрати си ги маките и сам си дади отказ од процедурата? Ај оди олесни си ги маките.
krilca... na site ni e preku glava vakvoto ne znam so zbor da upotrebam odnesuvanje na bg sonas so cekame so godini.... da ne pram muabet za vas so ste so super dok pa ve z.... to so tamo programot na komjuterot pisvet da se donesvet pak dok mislam oti im e kasa popara i bas im e gajle oti ne eto to i oti lugjeto gi sstavet vo zabuna, nervoza, trosok, gubvenje vreme itn. ako si odnel ednas original dok nemet logika oti sakat da gi videt istite vo vtor original primerok...sto uste trcate po toa bugarsko drzavjanstvo,gledate deka izrodite(politicarite) vekje resisija sto ponatamu kje se slucuva![DOUBLEPOST=1508086453][/DOUBLEPOST]a nie uste se zanimavame kakov zakon kje se doneslo pa koga kje se glasalo pa koga kje stapilo vo sila,treseme gluposti samo,imam proishod vrz bugarska licna karta i bugarska voena kniska kade dddomi e naglasen bugarin i ete staven sum na dopolnitelna i sega trebalo pak izvodi i originalot da go dostavam i da dokazuvam ddka e toa sto treba da bide.Po vter pat istite tegavenja i sto e uste povekje cudno toa sto ima slucaevi kako mojot i jas i sestrami aplicirame so istite bugarski dokumenti i sega koj da go dostavi originalot a koj da ceka.Daj boze da mi ja prekratat postapkata i ne planiram ponatamu nisto da pravam,sestrami se iznaceka i pred nekoj den si dobi rabotna viza za germanija.Pozdrav od mene do site i ova neka i bide reper na tie sto doprva planiraat da vlezat vo ovaa KASA!!!!
Теоријата вели дека за добро соседство треба да даваат, но иако договорот не знае никој што содржи, праксата покажа друго. Знам ова по 6 август се формира ново тело кое ги подели апликациите, и тоа на 4 групи. Е тука е заебаното, дури немаше договор да ти ја прекинат процедурата требаше да сјебеш нешто на интервју, да немаш документи... а сега се има рок, ти треба се да докажеш, еден куп одбија. Ако пред договорот потврдата не ти ја проверуваа, сега со лупа ја гледаат, не може никој да ме убеди дека договорот е во наша полза, мислам нас што аплициравме, и тој законот кој го чекаме, е тој е за татко на син... значи кој што сака нека мисли, и нека се надева... јас досега не сум згрешил ни 5% од она што го кажувам и сега сум во право, посигурен од порано. Имам три документи стари, но имам варијации во презимињата, па и мене ми треба и потврда и изјава. Ја кажувам вистината, макар што и мене не ми одговараДРУГАР,,,НЕМА ВРСКА ДОГОВОРОТ,,,,,,,,КЕ БИДЕ ПОДОБРО,,,,,,ОДИ НА ПОДОБРО,,,,ЧЕКАЈ И ВИДИ СИ САМИОТ,,,се чекало толку нека се почека уште,,налет