Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
citam i se cudam abre toa ni e na site jasno i mi bese i na mene kazano.znaci nema zakonska osnov avo momentov da se dade na oni so bratused,vujko,tetka,potvrdi ... tuka moze da se stavat i tie preku brat isestra ama mozebi niv ke mu progledet niz prsti.znaci sega se vrvi samo preku roditel i stari dokumenti i drug nacin nema.eve sega slusnavte se izborile i za bugarsko malcinstvo vo albanija ke mu davaat niv drzavjanstva kako alva bez poteklo i bez nisto.bez promena na zakon gorenavedenite vo koj sum i jas neka ne se nadevaat na pozitiven ishod

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Акo oбрaбoтиле 5000 преписки пример и oд нив oдбиле 2000 е oпaснo,a aкo oбрaбoтиле 20.000 преписки и oд нив oдбиле 2.000 е нoрмaлнo,му дoaѓa 10%.И кoгa нaјмнoгу и нaјлеснo издaвaле имaлo 10-15% oдбиени.Тoa не е нештo нoвo.
Ова се информации до 2015 г. Од бројкиве и линков можеме некоја груба информација да извлечеме за годинава. https://www.actualno.com/society/syvetyt-po-grajdanstvo-trjabva-da-razgleda-19-000-prepiski-za-bylgarsko-grajdanstvo-news_614413.html
Screen Shot 2017-10-13 at 12.26.11 AM.png [DOUBLEPOST=1507848027][/DOUBLEPOST]
citam i se cudam abre toa ni e na site jasno i mi bese i na mene kazano.znaci nema zakonska osnov avo momentov da se dade na oni so bratused,vujko,tetka,potvrdi ... tuka moze da se stavat i tie preku brat isestra ama mozebi niv ke mu progledet niz prsti.znaci sega se vrvi samo preku roditel i stari dokumenti i drug nacin nema.eve sega slusnavte se izborile i za bugarsko malcinstvo vo albanija ke mu davaat niv drzavjanstva kako alva bez poteklo i bez nisto.bez promena na zakon gorenavedenite vo koj sum i jas neka ne se nadevaat na pozitiven ishod
Можеби ќе помине некој и со потврда ама тоа ќе биде минорна бројка

Последно уредено:
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Ова се информации до 2015 г. Од бројкиве и линков можеме некоја груба информација да извлечеме за годинава. https://www.actualno.com/society/syvetyt-po-grajdanstvo-trjabva-da-razgleda-19-000-prepiski-za-bylgarsko-grajdanstvo-news_614413.html
Прегледај го приврзокот 178778[DOUBLEPOST=1507848027][/DOUBLEPOST]
А ДА ПОЧЕКАМЕ ЗАКОНОТ.што велиш??!?!?зашто ова веке нервира се претвори во РАСИПАН ТЕЛЕФОН.....

Член од
31 декември 2009
Мислења
580
Поени од реакции
159
Za dokumentacija od pradedo treba umrenica ili izvod? 1913 god e roden.ako moze da kaze nekoj sto treba?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Прегледај го приврзокот 178778[DOUBLEPOST=1507848027][/DOUBLEPOST]
Спoред тaбелaвa штo си јa oбјaвил изрaзенo вo прoценти нaјмнoгу прекрaтени имaлo вo периoдoт кoгa нaјлеснo издaвaa држaвјaнствa oд 2008мa дo 2011тa.И пoрaди oвa мoже дa сметaме декa не држи вoдa муaбетoт декa пoрaнo дaвaле сегa не дaвaaт.Гледaјте вo 2011тa oд 21.000 прекрaтиле 5500

Член од
25 мај 2017
Мислења
23
Поени од реакции
49
Od finalna na
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,
33../2014 so potvrda od strumica od zdruzenievo[DOUBLEPOST=1507881490][/DOUBLEPOST]
Ова го пишува во ЗАКОН ЗА Б'ЛГАРИТЕ, ЖИВЕЕштИ ИЗВ'Н РЕПУБЛИКА Б'ЛГАРИја

Б'лгарски произход се доказва с документ, издаден от:
1. б'лгарски или чужд д'ржавен орган;
2. организација на б'лгари, живеешти изв'н Република Б'лгарија, призната от компетентнија б'лгарски д'ржавен орган за подд'ржане на вр'зки с тјах- т.с потврда од БККС или МБП
3. Б'лгарската православна ц'рква.
(2) Б'лгарски произход може да се доказва и по обштија исков ред.

Кога ќе ја извадиш потврдата(зборам за потврдата од кај Лазар(БККС),не сум запознат како изгледа потврдата од кај Петар(МБП))прочитај ја,се ќе ти стани многу јасно.

Eve jas bev so potvrda i me vratija na dopolnitelna pak...

Последно уредено:
Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Od finalna na
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,
33../2014 so potvrda od strumica od zdruzenievo[DOUBLEPOST=1507881490][/DOUBLEPOST]

Od novite potvrdi imas so predok pred 1918?

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Od finalna na

pa to e dobro.... ne te prekratvele.... te stavile na cekanje da ti odobret ko ce bidet izglaseni promenite vo zakonot

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Od finalna na

Да споделиш дали потврдата ти е издадена на основ на предок роден пред 1918г и дали заедно со потврдата во Министерството ги однесе и сите изводи/умреници преведени и легализирани?

Член од
2 февруари 2016
Мислења
45
Поени од реакции
46
ete da spodelam i jas konecno posle 4 godini golgota, srekjno odbien so dokumenti od prv bratuced... drugo nisto... povekje srekja vo naredniot zivot :) 2370/2014
Cicko mi na tatko brat, i negoviot sin se bugari, a ja ne sum ko da tatkovcite ne ni se brakja, ali toa e... jbg

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
ete da spodelam i jas konecno posle 4 godini golgota, srekjno odbien so dokumenti od prv bratuced... drugo nisto... povekje srekja vo naredniot zivot :) 2370/2014
Cicko mi na tatko brat, i negoviot sin se bugari, a ja ne sum ko da tatkovcite ne ni se brakja, ali toa e... jbg
А зaштo не прoбa дa дoдaдеш некaкoв дoкумент,пoтврдa извoди?

Член од
11 април 2015
Мислења
61
Поени од реакции
44
Molam da spodeli nekoj info za potvrdi od Voeniot Arhiv vo Veliko Trnovo na koj nacin ste dobile; Dali moze po mail da im ispratam podatoci na dedo mi (samo ne znam tocno period koga sluzel i kade) ili nekoja druga opcija?
Blagodaram

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
edna logika ne mi et jasna, da ojs so dok od braced ili da ojs so dok od cicko? so e poarno? kako vi velet posrednicite? koj imet pogolemo predimstvo oti ako odam preku cicko ce gi vrzam so dokumenti tatko mi i cickoto i to pojce podrazbirat oti avtomatski i jas sum blgarin.
ako cicko mi e blgarin tako mi mu e brat i toj e blgarin a jas kako negov sin imam blgarsko poteklo.... taka nekako mu ojt rabotite

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom