Србија

• Креатор на темата Креатор на темата Obi4am_Bulgaria
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 јули 2007
Мислења
791
Поени од реакции
218
Локација
Софиja
Изненадив се на тоа дека нема тема за Србиja и направив темава за сите луге кои имат прашуване, информации или са били во државата. Денес jac бех за един ден во Пирот и можем да кажувам дека е убав град, со убава храна (наjвеке скара) и старини. Градот е около 45 илјади луге. во близина на около 20 километри е и Димитровград. Има пазар со свежи и евтини производи, кои во Сабота е огромен. Во околината има 2 манастира които за жал немав време да посетам. Суковски и Погановски манастир. А во центорот на Пирот е полно со кафулиња.
През градот преминава река Нишава и се намира старинната крепост "Момчилов град". Таму е сниман и филмот "Зона Замфирова" и по-точно во музеиот на "Понишавието".
Еве и мало слики од мен.
CAM00117.jpg

CAM00128.jpg

CAM00141.jpg

CAM00149.jpg

CAM00153.jpg

CAM00154.jpg

CAM00159.jpg
CAM00160.jpg
Баскетнболен сладолед :)
CAM00798.jpg

Attachments

• CAM00154.jpg
    CAM00154.jpg
    2,1 MB · Прегледи: 14
Србија е многу добра земја за живеење. Често одам во Белград и се размислувам да се преселам тамо.

Србија е многу добра земја за живеење. Често одам во Белград и се размислувам да се преселам тамо.
интересно, јас не сум бил таму дооолги години, понекогаш кога имам одпојќе време, читам некој српски медиуми, и според коментарине што народот ги оства ми делува бетар него кај нас.

интересно, јас не сум бил таму дооолги години, понекогаш кога имам одпојќе време, читам некој српски медиуми, и според коментарине што народот ги оства ми делува бетар него кај нас.
И тука има некој што живеат лошо некој што живеат добро. Белград е голем град, 2 милиони жители, од тие секако дека ќе оставаат негативни коментари. За разлика од Скопје, тамо е многу поубаво, работата ми е и тука и тамо па повеќе ме привлечува Белград него Скопје.

Србија е исто така доста позната по аудио синхронизациите на многу филмови.

Навистина убава и прекрасна земја.

Да одиш во Србија, а да не наминеш во Лесковац на скара, исто како да не си бил. Еве @shutrak може да ти каже:D

Иначе Србија стварно е многу убава земја, имаат многу подобри работи (, но секако и полоши) од нас. А Белград е дефинитивно еден од најубавите градови на Балканов:)

%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%20%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B1%D0%B8%D0%B8%20%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%20%D0%91%D0%B5%D0%BB%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4.jpg

4de20fa9b9607.jpg

И секоја им чест за големата/огромната црква која е симбол за Христијанството:)

1e2f805998.jpg

И тука има некој што живеат лошо некој што живеат добро. Белград е голем град, 2 милиони жители, од тие секако дека ќе оставаат негативни коментари. За разлика од Скопје, тамо е многу поубаво, работата ми е и тука и тамо па повеќе ме привлечува Белград него Скопје.

1.2 милиони има Белград какви 2.
Нови Сад е најубавиот град во Србија,има доста интересни работи што вредат да се видат.

1.2 милиони има Белград какви 2.
Нови Сад е најубавиот град во Србија,има доста интересни работи што вредат да се видат.
Да, 1.2милиони има, моја грешка.
Одам и во Нови Сад, омилен град на моите но мене дефинитивно Белград ми е.

И секако тука е Калемегдан,со најубавата панорама на Белград

10334407_846988465346387_8722982551622418552_n.jpg

Иначе Србија стварно е многу убава земја, имаат многу подобри работи (, но секако и полоши) од нас. А Белград е дефинитивно еден од најубавите градови на Балканов:)

Ако се оствари проектов ќе иде уште поубав

Србија е прекрасна и е доказ дека не ти треба море,да бидеш убава земја :D
Црквата Ружица
22_big.jpg

Тврдината Голубац на Дунав
5.jpg

Лазаров Кањон
DSC_7554_5_6.jpg

Заовине
zaovine-planine-tara-srbija-mountain-serbia-by-jovan-jaric3 (1).jpg

Белградскиот бисер,црквата Свети Сава чувана лично од Караѓорѓе \m/karageorgepetrovitch-cathedralsaintsava-belgrade-serbia-shutterstock_79304875-600.jpg

Последно уредено:
Може некој да ме информира како ефтино да се стигне од Белград до Нови Сад? Сакам со воз да одам до Белград а потоа истиот ден до Нови Сад.

Што мислиш ти,колку би можеле тие околу 100 км Белград-Нови Сад да коштaт?!?![emoji56] [emoji79]

Ефтин смештај за една вечер во Белград? ако има искусни, може линкови за да се разгледа цени на смештај за 4ца за една вечер.

Некој у скоро време што патувал во Србија со своја кола, да ми каже кои све документи се потребни? Меѓународна возачка, зелен картон, полномошто.. шо треба?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom