Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Od hronikite na politikata shto ja vodat EU i USA kon Makedonija od krajot na minatiot vek. Embarga, pritisoci, izmislen problem so imeto, nametnata vojna od NATO, atentat vrz dvajca pretsedateli, napikani 300 000 fake begalci, politikite na cijashot Cile i taka natamu. Makedonija ima pojaka shansa za shto? Ahhh treba pametni lugje, da, taka e, ama so ovie beskichmenjaci i vazalchinja malo morgen.
A, ke zaboravev za Grujo...Toj e izguben vo vselenata, koj znae dali nekoj voopshto go slusha i esapi, ne vredi voopshto da se diskutira shto rekol Grujo...najpameten potez ke mu bide ako si se povleche and live happily ever after.
Не заборавај дека НАТО и ЦИА со сила ни наметнаа 10 години лопужи на власт за да ја доосиромашат и доупропастат Македонија

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Богдановиќ ветува дека ќе има комплетна ревизија на Скопје 2014 истото што го ветуваше Жерновски и не успеа да го реализира. Замисли за која неспособна багра се работи.

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
А дека си прочитал, дека Грциjа и Бугариjа имаат право да имаат турската провинциjа Македониjа? Сигур си погрешка со тоа, дека Србиjа бара право да имаа турската провинциjа Косово:
Прегледај го приврзокот 178673
Се збори тука за античка Македонија ти глуп да не си малу, ако по сто години на оваа територија живеат сто посто турци и они ќе имаат право оваа територија да ја викаат Македонија зошто скоро цела држава лежи на таа географска област, и мексиканци да ја населат оваа територија имаат право да ја викаат Македонија.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.921
Поени од реакции
83.161
Oва со рудниците им е предавство пар-екселанс, само глупиве овци не контаат.
Катастрофално уништување на сопствената земја, со огромни последици во иднина, за ситен кеш у џеб. (ситен во однос на штетата долгорочна) и овците по пастирот, фала богу, ако ги носи у провалија, тоа од нивна перспектива не се гледа.

Ќе граделе четврта по големина у свет, брана со јаловина.
Тоа не се гради у земји кај што почитувањето на стандардите е шпанско село.
Вие си мислевте дека они ќе градат брана со цијанид езеро четврто у свет и све тоа господинот Груевски рече регулативите ќе се почитуваат и топ ќе биде, милина и работа за сите...
Ене го почитувањето на нормите на Грујо - две години у Казандол немало инспекција.

Глупи морони куртонски. И ебавте матер на државата и на партијата, ебави овцте глупи.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.203
Дa ни дaвaaт пo еднo еврo кaкo нa ВицТO секoгaш кoгa Зaев ке ги спoмне Албaнците вo предизбoрнaвa кaпaњa немa дa имa сирoмaшни вo Мaкедoнијa.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Богдановиќ ветува дека ќе има комплетна ревизија на Скопје 2014 истото што го ветуваше Жерновски и не успеа да го реализира. Замисли за која неспособна багра се работи.
А ти искрено сакаш да се изврши ревизија на Скопје 2014?Тогаш нема да излезеш на протести што ќе ги организира Пастирот.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Спасовски ЈАВНО изјави дека МВР ќе бара меѓународна истрага..
е сега што сака тој со тоа да пласира е друго, јас напишав за теоријата за непримерена сила од страна на МВР, а која ја пласираше тогаш Хелсиншки, на самиот ден на борбите...
Многу зависи кој меѓународен фактор ќе ја води истрагата...
Да не се токмат востаници да ги прават, кој знае, не знам сега дали воопшто вреди таква истрага, ако се работи за вештачење на настаните и сл е ок, ама да не се оди кон тоа да се докажува дека е применета прекумерна сила, се е можно кај нас, па и таква глупост може да дочекаме.Како и да е никаква изјава не сум сретнал во контекст на ова...
На крај може да испадне дека граѓански активисти биле, борци за човекови права.

Не знам до каде е расчистувањето на ликвидацијата на носителот на советничка листа во Кичево, во ек на локални избори, или може тоа па нема врска со политика.
Бидејки е претендент за функција во локална самоуправа, политички активист може и како атентат да се смета ова.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.921
Поени од реакции
83.161
А ти искрено сакаш да се изврши ревизија на Скопје 2014?Тогаш нема да излезеш на протести што ќе ги организира Пастирот.
Види. Многу погрешна е перспективата дека подржувачите на Груевски имаат ваква или онаква идеолошка ориентација или некаква лична политичка агенда.
Тоа е една транспарентна маса од куртони која се бои исклучиво од интересите лични, кои мислат дека некој им ги исполнува.
Они суштински не се ни патриоти, ни родољуби, ни десничари... Не се ништо. Нив ги определуваат личните интереси. Духовниот живот им е празен како главата.

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Оти не разбирате оти народот е прво глуп, после лош, завидлив и себичен. Затоа сме до ова дереџе, а наместо СДМС и ДПМНЕ да беа ШДЌЉ и ЛЉДМУ и пак исто ќе беше, не е до нив, до нас е.
Кога ќе најдеш офца, ќе ја стрижиш, a тука најдоа стадо...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.921
Поени од реакции
83.161
Ова е еталон за грујовист.
Вие мислите дека сендвичанава што трабуњаат глупости по форумов имаат некаква идеолошка заднина стварно?

Последно уредено:
Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
КОИ БЕА СЕНДВИЧАРИТЕ? СЕ НЕКАКО СЕ ИСПОМЕША, МНОГУ МАЈОНЕЗ СЕ ЛАПА У ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ.
КРИМИНАЛЦИ, КРИМИНАЛЦИ ВИКАЈТЕ ПОГЛАСНО КРИМИНАЛЦИ

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom