Русија - смена во надворешната политика?

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.425
Во моментов односите во светот се такви што една држава како Русија не може да си дозволи вистинско демократско владеење, зашто има сместа да и ебат матер. Затоа е поприфатливо за нив еден навидум демократски систем со автократски елементи. Истото би важело и за Кина и Турција. Едноставно немаат плодна почва за тоа ниту услови, но проблемот се јавува кога ќе се изродат и дограбат на власт типови како Ердоган.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Pa poglednete ja drugata strana. Dve partii vladeat 200 godini a vo senatot sedat senatori po 20 godini, senilni starci i babetini, jaka nekoja demokratija. Ubivaat lideri niz svetot i solat pamet za demokratija.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Во моментов односите во светот се такви што една држава како Русија не може да си дозволи вистинско демократско владеење, зашто има сместа да и ебат матер. Затоа е поприфатливо за нив еден навидум демократски систем со автократски елементи. Истото би важело и за Кина и Турција. Едноставно немаат плодна почва за тоа ниту услови, но проблемот се јавува кога ќе се изродат и дограбат на власт типови како Ердоган.
таа приказна сите диктатори ја продаваат. сите до еден, па и нашиот бивши надежен мин диктаторче се обиде да ја протне.
- ве спасувам од надворешен непријател, ако не сум јас да ве води како овци, ќе пропаднете сите, што правите без мене!?
сите до еден диктатори денес и во историјата.

Русија и те како е способна и силна земја да може да си дозволи народот да бира кој сака да го води, и те како може да опстане и да си дозволи демократија, тоа само би ја направило многу по моќна и по успешна.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Pa poglednete ja drugata strana. Dve partii vladeat 200 godini a vo senatot sedat senatori po 20 godini, senilni starci i babetini, jaka nekoja demokratija. Ubivaat lideri niz svetot i solat pamet za demokratija.
Да не беа американците немаше да има слобода и демократија кај нас. Ни помогнаа да падне режимот.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
таа приказна сите диктатори ја продаваат. сите до еден, па и нашиот бивши надежен мин диктаторче се обиде да ја протне.
- ве спасувам од надворешен непријател, ако не сум јас да ве води како овци, ќе пропаднете сите, што правите без мене!?
сите до еден диктатори денес и во историјата.

Русија и те како е способна и силна земја да може да си дозволи народот да бира кој сака да го води, и те како може да опстане и да си дозволи демократија.
A narodot pak si go bira Putin, ili i tie se mesteni izbori. 80% podrshka ne e mala rabota.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Да не беа американците немаше да има слобода и демократија кај нас. Ни помогнаа да падне режимот.
Ne be zlaten. Oni eden rezhim zamenija so drug koj ke im vrshi rabota slednite 4 ili 8 godini. Amerikancite se nasekiraa za nasheto wellbeing demek, go srushija rezhimot i donesoa sloboda.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
како може да се нарече демократија држава што ја води еден човек, непрекинато 20 години по ред?
Мислиш на Црна Гора и Мило што има поддршка од ЕУ и НАТО?

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
точно така 80% поддршка 20 години по ред и не е така мала и незначителна веројатност...
Pa brojkite pokazhuvaat deka za tie 20 godini Rusija se izdigna od kal, i shto e chudno da ima 80% podrshka koga im se podobruva zhivotot.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Ne be zlaten. Oni eden rezhim zamenija so drug koj ke im vrshi rabota slednite 4 ili 8 godini. Amerikancite se nasekiraa za nasheto wellbeing demek, go srushija rezhimot i donesoa sloboda.
Ај уште еден релативизатор “сите се исти“ имаме тука...
Обиди за убиства на парламентарци и поттик на граѓанска војна од страна на една партија-диктаторче, само газенцето од фотеља да не му се одлепи..
и ти ќе ми кажуваш сите биле исти?[DOUBLEPOST=1507585309][/DOUBLEPOST]
Pa brojkite pokazhuvaat deka za tie 20 godini Rusija se izdigna od kal, i shto e chudno da ima 80% podrshka koga im se podobruva zhivotot.
така така и Зимбабве. Роберт Мугабе, го гласаа не со 80% туку со 98%. И него народот исто ептен го сака.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Ај уште еден релативизатор “сите се исти“ имаме тука...
Обиди за убиства на парламентарци и поттик на граѓанска војна од страна на една партија-диктаторче, само газенцето од фотеља да не му се одлепи..
и ти ќе ми кажуваш сите биле исти?[DOUBLEPOST=1507585309][/DOUBLEPOST]
така така и Зимбабве. Роберт Мугабе, го гласаа не со 80% туку со 98%. И него народот исто ептен го сака.
A diveenjeto nekolku meseci niz Skopje, palezhi, unishtuvanje na opshtestven imot, fizichki napad vrz policija, shto beshe toa. Demokratija???
Tokmu taka site se isti, beskichmenjaci vazalchinja shto se upikuvaat vo anusot na Bejli, ako se sluchi nekako da stapnat na Kaleto mislat gospod za muda go fatile..Ete go Zaev, se prashuvam dali ja izmil rakata so koja se pozdravi so Tramp.
E ova so Zimbabve ne ti trebashe. Ovde zavrshuva nashata komunikacija. Imaj si prijaten den.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
A diveenjeto nekolku meseci niz Skopje, palezhi, unishtuvanje na opshtestven imot, fizichki napad vrz policija, shto beshe toa. Demokratija???
Tokmu taka site se isti, beskichmenjaci vazalchinja shto se upikuvaat vo anusot na Bejli, ako se sluchi nekako da stapnat na Kaleto mislat gospod za muda go fatile..Ete go Zaev, se prashuvam dali ja izmil rakata so koja se pozdravi so Tramp.
E ova so Zimbabve ne ti trebashe. Ovde zavrshuva nashata komunikacija. Imaj si prijaten den.
Ај ова ептен дијагнозата ја погодив.
Мирни протести, без насилство, со исклучок на почетокот што неколкумина искршија излози и фарбањето на фасади...
Било исто со обиди за правење етничка војна, убиство на парламентарци и иден премиер!!!
Тоа било исто!? Ке ми релативизира.
Можда за народ ко тебе, стварно заслужува да му се случеше етничка војна на 27 април, да видиш и ти и твои деца како исто биле фарбаните фасади, па после да релативизираш.

Може требаше нешто повеќе да направат за да ја увидиш разликата? За да ти дојде паметот? Малку било, немало разлика!?

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
Русите на своја кожа ги почувствуваа "добивките" од западната демократија, кога парите на народот беа испокрадени од олигарсите и кога немаа што да јадат. Откако си замина Елцин и на негово место дојде Путин, животот за обичниот граѓанин значително се подобри, и затоа Путин си ја добива поддршката на народот континуирано неколку избори по ред. И самиот народ знае дека доколку Путин си замине, Русија ќе стане само уште еден вазал на САД. Ништо друго.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Русите на своја кожа ги почувствуваа "добивките" од западната демократија, кога парите на народот беа испокрадени од олигарсите и кога немаа што да јадат. Откако си замина Елцин и на негово место дојде Путин, животот за обичниот граѓанин значително се подобри, и затоа Путин си ја добива поддршката на народот континуирано неколку избори по ред. И самиот народ знае дека доколку Путин си замине, Русија ќе стане само уште еден вазал на САД. Ништо друго.
ти од Фербенкс, Алјаска, ова го пишуваш?

Kajgana Shop

На врв Bottom