@mkgunner како јас да се читам
Пред некое време ги имав истите проблеми, само без хелико.
Мислев дека ќе рикнам ради прескоците. Не можев да разберам дека е од стомакот. И од vagus nerve. Можеш да гуглаш, но не претерувај.
Значи вагус мине низ стомак, близу хранопровод, така да ако ти е воспален стомакот и + ако имаш кила на желудник т.е хијатална хернија ќе имаш и прескоци (аритмии по нашки).
Вака сега, јас првен земав магнезиум од ајхерб (
https://nz.iherb.com/pr/Healthy-Origins-Fully-Reacted-Magnesium-Bisglycinate-Chelate-8-oz-227-g/62797), така што овој тип на магнезиум освен што е супер абсорбилен, туку и делува како сода на киселината што ја имаш, што значи е алкален и имаш моментален relieve (барем јас имав). Освен тоа, магнезиумот пријатно делува на намирување на нерви и прескоци, така што мене ми ја среди и аритмијата.
Сите ППИ блокатори (СИТЕ!) прават аритмии со тоа што го доведуваат нивото на магнезиум во крвта на минимум. Јас пиев Енамера апчиња и си ја чукав главата од што ми се качува срцето во грлото, такви прескоци не сакам никогаш повторно да осетам.
Друга работа, земи ги чаевите што ти ги препорача psy. Мене ми го среди гастритисот за 3 дена. Ќе си земеш и
zinc carnosine од iherb.
Околу хеликото не можам да ти дадам совет оти никогаш немав. Отсекување на нозе, ладни раце нозе - ваљда е поради немир/анксиозност. Не се замарај ако крвната слика/шекерот ти е во ред.
Заморот ти е од недостаток на магнезиум и евентуално од хернијата ако ја имаш. Мене кога ќе ми се крене желудникот во дијафрагма 10 скали неможам да качам.
Пиев чаеви некое време, внимавав на исхрана, полесна храна, чорби, лесни салатки, и нели секој си има нешто што му смета и што му е океј, така да можам да кажам дека сум се средил. А и некое време премногу се замарав и си направив полошо поради стрес. Банани јадам у ден по 2 минимум сеуште, лешниците точно е дека прават далги. Избегавај.
Ќе ти препорачам и сок од зелка. Мене ми помогна околу општо добро на желудник.
Е сега за хелико нека помага
@Psyside
Поздрав