Значи Бугариjа има интерес од вистински Бугари кои се такви не само генетски пошо дедо им бил Бугарин.Се знае дека тие со дедовци бугари сега се повекето завршени фироми, отруени и сосема непригодни за бугарските национални интереси кои се изразуват со реченицата "Бугарски пасоши за сите во втората бугарска држава",а не се изрзуват со "даj побргу пасош на фиромот да оди во странство".[DOUBLEPOST=1507463438][/DOUBLEPOST]
Говорат си на шопски диjалект но им беше овозможено да учат бугарски книжевен jазик во училиште.Инаку ако прашаш мене лично и шопите и македонците се исто чисти бугари и ако е извесно дека тие се наjглупавите Бугари и наj големиоте предавници пошо многу лесно прифакjат шопите српска,а македонците и српска и грчка пропаганда и лесно се денационализират. Еве мене коj што сум навистина чист Бугарин прв квалитет чиj што дедо докажано има седено на колената српска пеjачка и баба ми нашла фотката во новчаникот и сакала да се разведат но тоj ja убедил со докази дека бил приморан да глуми во кафана за да ги фати комунjaрските партизани