Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.119
Поени од реакции
3.877
I sea šu praime? Šu ispadna? Sendvič ili kurton?
Сендвич. Било која партија и да дава пари сигурно нема да ги даде на оваа фаца да ги дели. Ти се верува дека некој на таква фаца ке и даде куп пари? Се гледа кутиот дека незнае ниту да ги преброи тие пари. Гревот е сликан за еден сендвич и ветување дека ако победи нивниот кандидат ке го вработат во комуналното претпријатие како ѓубреџија....
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Letko, ne prodavaj muda za bubrezi. Samo nemoj da mi kazhesh deka Bugarija, Romanija i Baltichkata "sitna boranija" bea zachleneti vo EU zatoa shto go reshija kriminalot i korupcijata vo svoite drzhavi....Seto toa beshe geopolitika i nishto drugo, vechniot "vlazhen son" da se skrshi Istochnoto Carstvo, ama kako shto stojat rabotite, obache trudno.
Споредено со тие земји - ние сме нигерија или судан, кај нас криминалот не е само на улица кај нас криминалот беше вграден од највисоките органи на власта па се до последен службеник.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.805
Поени од реакции
82.856
Shto se odnesuva do Republika Makedonija, kako takva nema shansi da se zachleni vo EU, neshto okolu Makedoncite im bode ochi, i reshija da aj redefiniraat pa nekako ga ja piknat bezlichna i bez identitet, neshto shto tebe ti nedostasuva.
Колевката на белата раса, твојот хетеросексуален бел мажјак кој што да ти бил иднината на човештвото, како што кажа у една тема, епа он потекнува од Македонија, а тоа им смета на рептилите и мораа господинот Груевски да го турнат од власт иначе он одма ќе го најдеше гробот на Александар, што може само со лорандит да се најде.
Сега, 3000 муџахедини на граница северна, 150.000 мигранти чекаат на јужна, а милиони и милиони итаат овој момент кон лулката на белата раса, газејќи се пред себе, додека оној сирот човек од нескопје што го има дадено синот во Вејце, одговара пред масонскиот суд на Заев.
зато не не примат у еуропа вавилонската блудница

(ако забораив нешто од дебилната кампања на твојот бог, господ, газда, стопан и врховен командант, надопуни ме)[DOUBLEPOST=1507193910][/DOUBLEPOST]
Стварно се експедитивни овие од Нетпрес. Објавуваат вест на 4 Oктомври, која ја земале од британски Телеграф, кој се повикал на текст од германски Билд од 23 Мај и го објавил уште ИСТИОТ ден.

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/05/23/66m-migrants-waiting-cross-europe-africa-report/

http://www.bild.de/bild-plus/politik/ausland/fluechtlinge/6-millionen-warten-auf-reise-nach-europa-51858926,view=conversionToLogin.bild.html
Немаше на 23 мај локални избори[DOUBLEPOST=1507194254][/DOUBLEPOST]ова е добро:
Изводи од матичната евиденција по пошта, на домашна адреса
 
Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Zavrsena ekshumacija kod Batajnice

Prema saznanjima beogradskog Radija B 92, ekshumacija leseva iz masovne grobnice na policijskom poligonu "13.maj" u blizini Batajnice je zavrsena. Iskopano je 40 tela, od kojih je osam tela dece do 5 godina, fetus star oko 8 meseci i pet maloletnika, javlja radio. Kako je utvrdjeno, u grobnici su bila tela Albanaca sa Kosova, a prema licnim kartama i pronadjenim dokumentima, svi ubijeni su bili iz Suve Reke i ziveli su u istoj ulici.


Beograd, Kladovo, Prizren, Izbica - Jedan ribar je 4. aprila 1999. godine u Dunavu kod sela Tekija u istočnoj Srbiji otkrio nešto jezivo - kamion hladnjača, gurnut u reku, isplivao je na površinu vode. Kamion nije imao registarske tablice, već samo natpis na vratima koji je ukazivao na to da pripada "PIK Progresu", eksportnoj klanici iz Prizrena.

Ronilac koji je otišao da istraži lice mesta utvrdio je da u kamionu nije bilo vozača, a da je na papučicu za gas bio postavljen kamen. Kriminalistički tehničar iz Kladova Boško Radojković i njegov pretpostavljeni Milan Stevanović prvobitno su mislili da je reč o nekakvoj nesreći.

Međutim, posle dodatne istrage, Radojković je shvatio da u se hladnjači ne nalaze zaklane životinje, već ljudski leševi.

“U jednom trenutku rekao mi je [ronilac]: Bole, nešto viri pozadi kao ljudska noga i šta da radim?“, rekao je Radojković u izjavi policiji 2001. godine.

U hladnjači su se nalazila tela 86 Albanaca, ubijenih 1999. godine u vojnim i policijskim akcijama srpskih snaga, koje je naredio tadašnji predsednik Jugoslavije, Slobodan Milošević. U više nego traljavom pokušaju da se uklone tragovi zločina, tela su bačena u Dunav.
Ете срби вклучително и Милошевиќ одговараа, се судеа итн, за ова подолу некој одговораше досега?

Otmice, smaknuća civila i trgovina organima
Zabeleženi su brojni slučajevi ubistava, otmica i napada na srpske civile. Prema podacima Tribunala u Hagu, tokom 1998. godine oteto je 97 kosovskih Srba; prema podacima Fonda za humanitarno pravo, između januara i avgusta 1998. godine nestale su 103 osobe srpske nacionalnosti.[2]

Jedan od najsurovijih zabeleženih zločina OVK jeste smaknuće 22 srpska civila u selu Klečka.[2] OVK se također tereti da je ubijala albanske civile kako bi svalila krivicu na Srbe. Nije zabeležen nijedan slučaj da su pripadnici OVK-a tokom sukoba kažnjeni za zločine protiv civila
Trgovina ljudskim organima na Kosovu
Trgovina ljudskim organima na Kosovu i Metohiji (ili slučaj Žuta kuća) je naziv koji se u javnosti koristi za istragu o trgovini ljudskim organima u Albaniji i na Kosovu tokom 1999. godine. Prva je tvrdnje o trgovini ljudskim organima iznela u javnost bivša tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte, u svojoj knjizi „Lov: Ja i ratni zločinci”, koju je objavila po odlasku sa dužnosti.[1] U svojoj knjizi, Karla del Ponte je iznela podatke da je 1999. godine saznala od novinara da je oko 300 Srba i drugih nealbanaca bilo oteto i transportovano u Albaniju, gde su im vađeni organi, koji su zatim slani u Italiju, odakle su distribuisani u klinike širom Evrope. U knjizi ona spominje nasenje Burel u Albaniji, gde su žrtvama vađeni organi u kući koju ona u knjizi naziva žuta kuća.[2]

Srpsko Tužilaštvo, ali i međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava Human Rights Watch[3] tražili su od Albanije da pokrene istragu o navodima o trgovini organima otetih Srba.

Prema izveštaju Saveta Evrope od 12. decembra 2010. godine organizator otimanja ljudi i trgovine ljudskim organima bio je Hašim Tači i Drenička grupa.[4]
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.805
Поени од реакции
82.856

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Ете срби вклучително и Милошевиќ одговараа, се судеа итн, за ова подолу некој одговораше досега?



Trgovina ljudskim organima na Kosovu
Priština -- Nakon usvajanja Pravilnika o postupku i dokazima koji je kompletiran prošle nedelje Specijalni sud za ratne zločine OVK od srede će biti spreman za rad.[DOUBLEPOST=1507195866][/DOUBLEPOST]
нека почне чистење, полека полека
Се апсат лица за злоупотреба на службената положба при распределба на земјоделки субвенции
како тргна работата ќе треба тендер за набавка на лисици за полицијата, не ќе има доволно за сите приведувања и апсења
 
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.119
Поени од реакции
3.877
Зошто? Кога можеа да ги уништуваат фасадите на државните згради и никој да не е осуден.. зошто па овој да се осуди? Заев покажа лично како треба, со кондомите, па и на Шеќеринска и даваше... Беше некој казнет? Не! Е па за секого треба да важат исти третмани. Реков одамна... ова создава лавина... Во иднина ќе смее да се уценува претседател на влада, на држава да даде оставка и да не се одговара за тоа. Ако му мина на Заев неказнето, зошто други (следни) би се казнувале?
Ако за некој претседател на влада, држава, собрание.... има материјал со кој истиот може да се уценува тогаш тој треба веднаш да си поднесе оставка а не за спас на сопственото газе да прави штета на цела држава. Ако за некој функционер има компромитирачки материјали со кои може да биде уценет тој функционер несмее и незаслужува да биде на таа функција. За да бидеш на одговорна државна функција основен предуслов е газот да ти биде чист и никој да неможе да те уцени. Ако на Грујо му беше чист газот како Заев ке го уценуваше? Ако немаа криминал на снимките како СЈО ке ги гонеше? Ако наместо за провизии од кинези, ендеци, парцели, судски монтировки и слично, на снимките имаше само разговори за тоа како го гонат криминалот, како при изборот на судиите не дозволуваат партиската припаднос да биде клучот, како од кинезите им било нудено мито ама тие одбиле... тогаш со таквите материјали Заев ке можеше да си го избрише газот. Е сега кога на снимките си фатен апла во криминал нормално е дека си лесна мета за уцена и првото што треба да го сториш е да си поднесеш неотповиклива оставка од функцијата и од партијата за да не нанесуваш штета на државата и партијата а не да измислуваш жолти комбиња само и само за спас на сопственото мило газе- а спас нема! Не е крив тој што уценува туку тој што го направил делото со кое може да биде уценет. Ако Коле беше вистински патриот и храбар маж тој заедно со неговата компанија веднаш ке си дадеше оставка (и од премиер и од претседтаел на партија) и ке си ги признаеше сите криминали или други работи со кои е уценет а за кои не знаеме што се. Требаше да излезе на прес и наместо да продава лајна за жолти комбиња да каже: Другари јас ја усрав работата, зедов некои провизии или нарачав судење или јас сум од тајфата на халкидики (нормално во завиткана форма во стилот- неосновано ме обвинуваат)..... Ке одговарам на суд али нема да дозволам да бидам уценет да сторам нешто на штета на државата или партијата. Со таков потег ке ја спасеше државата од три годишно измачување а партијата од хипотеката дека ја водат криминалци. Тогаш ке немаше потреба од Пржино, СЈО и други работи со кои полека му ја стегаа јамката. Вака не се спаси ниту себе си ниту државата ниту партијата.
 

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Priština -- Nakon usvajanja Pravilnika o postupku i dokazima koji je kompletiran prošle nedelje Specijalni sud za ratne zločine OVK od srede će biti spreman za rad.
Значи никој досега за ништо од наведеното не одговарал.
 

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Да не ми се наљутат луѓе што се од Охрид. И самиот имам и роднини од таму. Што бара „саламата“ во екипата на коце дрвосечачот? Нели е од Охрид? Тој ли сега ќе го оправа Скопје?

Меѓу другото, сликава е од состанок со паралелно „небањато“ здружение за заштита на животни.

22141287_1476788379036113_1556096362079232547_n.jpg
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Значи никој досега за ништо од наведеното не одговарал.
па и Славко Јаневски после 30 години одговараше за кодошење на патриотите во Македонија
 
Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Додека државава ви тоне, пропаѓа, исчезнува викајте КРИМИНАЛЦИ, КРИМИНАЛЦИ, КРИМИНАЛЦИ, погласно викајте КРИМИНАЛЦИ.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Додека државава ви тоне, пропаѓа, исчезнува викајте КРИМИНАЛЦИ, КРИМИНАЛЦИ, КРИМИНАЛЦИ, погласно викајте КРИМИНАЛЦИ.
Државата престана да тоне, новата власт вредно и неуморно ги затнува безбројните дупки направена од минатиот режим, ја испумпува водата а наскоро и ќе изврши дератизација на бродот
 

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.653
Поени од реакции
30.393
Државата престана да тоне, новата власт вредно и неуморно ги затнува безбројните дупки направена од минатиот режим, ја испумпува водата а наскоро и ќе изврши дератизација на бродот
Ејјј добар вицов :pos:
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.805
Поени од реакции
82.856
Додека државава ви тоне, пропаѓа, исчезнува викајте КРИМИНАЛЦИ, КРИМИНАЛЦИ, КРИМИНАЛЦИ, погласно викајте КРИМИНАЛЦИ.
Криминалците добро ги знаеме кои се, ги гледаме секој ден, кој е резултатот од нив, што све направија за да си ги наполнат сметките во Белизе, поради што и тоне државата и пропаѓа.
За разлика од тоа, митолошките 3000 муџи кои чекаат на северна граница више пола година и само што не влегле, 150.000 имигранти - исто, само на јужна граница, милионите кои маршираат у Македонија, Илуминатите, Сорос и масоните, се само неинвентивни начини за занимација на дебилизираниот ум на просечен сендвич, кој на себе тетовира најголеми злосторници на овој народ и земја.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom