K
Kacar
Гостин
В иста ситуација сумJas sum pod postojan stres.A,najmnogu poradi moite roditeli.Postojano mi vikaat,duri i koga ne sum vinovna.Poradi cel kup nervozi i ogromen stres,memorijata mi e oslabnata i pagjam na ispiti,iako tie predmeti gi ucev dolgo vreme.Milion pati im kazav na moite deka imam problem so memorijata i deka sakam da odam na lekar za ova,no tie ne mi veruvaat i mi se derat deka sum pregolema mrza i deka dzabe im gi trosham parite.Ne mozam ni dobro da se skoncentriram,doma ima cel den vreva,domashnive ne mozat da zboruvaat potivko,a koga im se zalam za ova na moite roditeli,dobivam zakani od tipot "kjuti,ne zbori ili kje vidish ti ulica" i so visok ton "ne gi krivi drugite".A,denovive dobiv ushte edno ostro predupreduvanje deka ako padnam ispiti koi gi prezapishav,kje moram vo brzo vreme da najdam rabota i da mu gi vratam parite na tatko mi ili nema da moze da sedam doma-shto znaci deka kje me izbrkaat.A,stravot me sprecuva i da najdam rabota.Znam deka moite nema da se vecno zivi i deka kje moram da rabotam,no im kazav deka ne mozam sega da rabotam,deka bi sakala prvo da odam na nekolku razgovori kaj nekoj psiholog.I za ovaa ideja mi se razvikaa.Ima li nekoj sovet ?