Ти си вo прaвo декa штoм имaш прoизхoд требa дa дoбиеш држaвјaнствo,a тoј е истo тaкa вo прaвo зaштo вo дaбч се штaнцaa прoизхoди нa секoгo небaре е тoa фoтoкoпир и тие гo ствoријa хaoсoт те прoизхoдoт нaпрaвијa дa изгуби вреднoст.И сегa местo штoм ти издaдaт прoизхoд aвтoмaтски дa чекaш држaвјaнствo уште илјaдa прoверки и зaебaнции.
Mikja, od poodamna sum a mozet da potvrdat i postarite clenovi.... dabc niso na svoja raka ne donese odluka deka ce vazet potvrdite ili vaka ce vazet ili onaka.
si bese eden min na pravda hristo ivanov i toj usmeno dade odobrenie da se priznaet potvrdite od klubovite. toj posle dade ostavka i go zameni ekaterina zaharieva. togaj direk na dir za bg grazdannstvo bese edna katja .... koj znae civ coek bila.... i pocna na svoja raka bez odobrenie da gi prekratvit aplikaciite i TAA si odluci da ne gi uvazvit potvrdite oti ne bilo zakonski zs i fakt e oti zakonot bese pominat samo na prvo citanje.... 2000 gi prekratvija.
i.... min zaharova rece site prekratveni ce se vratat ama i mu naredi na dabc da gi zamenvi site udostovarenija so novi kaj so ce piset so koi dok go dokazuvat proizhodot... i togaj direktorot na dabc so bese imase edna izjava .... mene pisar nema da me praet.... koj cital znaet..... e tuka bese prviot haos. posle malku patriotite pritisnaa i dodeka ne dojde jotova i so potvrdi i bez potvrdi vrvea i dobija drzavjanstvo.
druga rabota.... znam tuka kaj nas imet eden so e od prekratvenite i vo min za pravda vo sofia ko podaval za molba da bidit vraten od prekratven so novo udostovarenie od dabc prepis i gi prasal kako ce znam oti sum vraten vo postapka, sluzbenickata mu rekla deka nemet opcija da se preppravet programot vo kompjuterot i deka ce ojt na direktna informacija oti mu e odobreno drz i da cekat potpis od viceprezidentot.
da se vratime malu nazad.... i da zakruzam so mi e mislata..... seto ova nastana prvo - zakonot ne go izglasaja... koj si e za to odgovoren ne znam.... a katja direktorkata si rabotese po necij nalog a na svoja raka
treto zaharieva go ucenvase patriotite ako mi go glasate zakonot cce vi zavrsam rabota za da dobivet drzavjanstva i od ko pomina glasanjeto za nea vo ns naaaaglo trgna rabotata i sito i reseto dobi do april godinava .... dojde jotova i .... nastana haos.....
neli imase nekoj so gi apsea toj period od dans oti primal mito za da dobiet bg pasosi i jotova rece... dobiv pismo od eu nekoi tamo cudni 100 gragjani i kriminalci dobile bg drz i naredi ajde sega so moja komisija site pak da vrvet na proverka za dokumenti i nekoj den tuka nekoj objavi oti duri nad 4000 dokumenti se neispravni vaka ili onaka....
... nekolku tuka znaat i zato pisea.... dopolnitelna e oti site se daeni na mvr dans i sekakva povtorna proverka i mojt da imas kakvi sakas dokumenti ..... i tebe ce te provervet..... i verojatno i za to nemet namera da go menuvat programot oti ionaka e od samo vremen karakter.... za site novi ce si bidet pak finalna proverka....
i za kraj ... za site velam i ce go kazam moeto mislenje.... ako si ispraven po sekoj osnov so stari dok. ce dobies bg drz
ako gi izglaset izmenite vo zakonot na 2 citanja i se objavet vo sl vesnik ko so e redot a ne min usmeno da go vadet zakonive i nekoi katji da si go koristet to da si praet so sakaat .....
i ako si ispraven i ti pa i so potvrda i ti ce dbies bg drz.
okolu inicitijativata da im se piset.... so da vi kazam... ni kaza eden nit go znam nit sum go cula ni koj e e i so e i ce praam ko si mi kazal... dobro ne ni poracal idete udajte se vo ezerono....
navistina mislite oti ne znaet gore vo min za pravda i bb i kk i druugite so s eslucuva???
vicepremierot kaza oti se rabotet na slucajot, vcera citam covek od gerb davet izjva od vladata rabotet i na to prasanje, pred to imase intervju so toj mladiot covek i toj kaza imale sredba za to i to i to da se resit.... i sega nie ce sme gi potsetuvale...?
ce napraete, i taka nemet dovolno lugje za rabota.... ce nemet vreme na nekoi so stvarno imet potreba da mu se odgovorit oti ce gi zatrupet so gluposti so to sto nesto ce vi porasnit.... sum pustil pismo.... mozite stvarno golemo da ne kazam so da napraite.... a tie posrednicite ako si sakat neka si se soberet neka si pojdet kaj pk i lazar i kaj koj trebit i neka gi informiret i si imet koj treba da reagira za nas gore!