Независност на Каталонија

• Креатор на темата Креатор на темата gjoko-mkd
  • Време на започнување Време на започнување
...зошто САД би имале интерес да ја распаднат Шпанија ?
Од истите причини заради кои ја распаднаа Југославија. Од истите причини заради кои истото го направија и на СССР. Од иститие причини заради кои истото го прават во многу други држави. Причините се секогаш исти.

Распаѓањето на Југославија е настан кој не е нов (како шпанскиве настани) и кој е доволно документиран, така да многу работи се знаат и не се спорни. Само хипнотизираните дечиња (како неколкуте што замараат на форумов) може да веруваат дека вмешаноста на САД во југословенските настани е „теорија на заговор“.

Се разбира дека постојат секундарни (и терциерни) причини. Но главниот е секогаш divide et impera.

Што ќе ги спречи и Баскијците да го направат истото, ако Каталонија се отцепи?

[DOUBLEPOST=1506976841][/DOUBLEPOST]
ние ете сме во центарот и сега се смена власта и масоните и соросоидите на чело со сатаната ционистичка го поставија Зајко за владетел и се дури е тој на власт судбината на светот ќе виси на конец. Но не за долго! Грујо наскоро ќе направи камбек и ќе го спаси човештвото, ќе го внесе во старо новата ера и ќе се отворат рајските порти, реки од мед и млеко ќе протечат, Македонија ќе се гасифицира и Вардар ќе ја освои Лига Европа. Оти Самсоненко е пратен од Путин, царот сесловенски да му помогни на братскиот народ Македонски напатен и да го прослави светото име Македонско.
^
Како успеа ова да го напишеш на тема за Каталонија... А еден пост погоре се жалиш на:

Темава и официјално отиде у три лепе...
Па тогаш следат субјективни мислења кои не се поткрепени со факти и граничат со теории на заговор.

Јас служев воен рок во моментите на распадот на СФРј....од почетокот беше све ок...но после тоа започна да се осеќаат некои проблеми. Почна да врие на сите страни...и еден ден поручникот(хрват) кога се врати од состанокот во штабот(како утрински колегиум е тоа)...прв пат ни зборуваше за политика. Ни се обрати со овие зборови.

Циа во 197..и некоја година има направено план за растурање на СФРЈ во 11 точки. 10 точки од тој план се веќе завршени....останува уште една...а тоа е распад на ЈНА.
да знаете војско....ако се распадни ЈНА...се распаѓа и Југославија

брзо после тоа започнаа бегања преку жица на хрватите....па нападите по касарни(Сплит)...војниците хрвати одеднаш почнаа да носат националистички симболи кај нив(во тоа време шаховницата беше строго забранета работа)....а од друга страна србите започнаа со мобилизација на населението(3-4 месеци пред вие сите да слушните за било каква пиздарија ...)..и све си иба матер

дали беше ова пропаганда од ГШ или вистина.....секој сам нека си тумачи

Од истите причини заради кои ја распаднаа Југославија. Од истите причини заради кои истото го направија и на СССР. Од иститие причини заради кои истото го прават во многу други држави. Причините се секогаш исти.

Распаѓањето на Југославија е настан кој не е нов (како шпанскиве настани) и кој е доволно документиран, така да многу работи се знаат и не се спорни. Само хипнотизираните дечиња (како неколкуте што замараат на форумов) може да веруваат дека вмешаноста на САД во југословенските настани е „теорија на заговор“.

Се разбира дека постојат секундарни (и терциерни) причини. Но главниот е секогаш divide et impera.

^
Како успеа ова да го напишеш на тема за Каталонија... А еден пост погоре се жалиш на:

Што има заедничко Југославија со Шпанија? Тие две работи да ми ги објасниш, членка на НАТО, сојузник на САД со СССР и Југославија? Нафтата ќе им ја крадат што ја немаат? Или фудбалската лига планираат да им ја растурат за да не се игра Ел Класико?:icon_lol:

(во тоа време шаховницата беше строго забранета работа)....
Грбот на СР Хрватска во состав на СФРЈ:
SR_Croatia_coa.png

тешко дека си бил ти во ЈНА или да ги паметиш тие времиња

^

Па ако на некои овде им е дозволено да се расфрлаат со секакви небулози зошто пак и мене да не ми биде дозволено да го искажам мојот став по тоа прашање?
Или пак само ти имаш ексклузивно право врз тресењето глупости па сега се чувствуваш загрозен од еден саркастичен пост?

Јас па се чудам оти само два тројца константно си реплицираат на темите од ваков тип на форумов. Си се тапшаат по рамо, си се надоплнуваат и штом се појави некој со малку поразличен став веднаш се мобилизираат да го исфрлат натрапникот.
Ова уствари ме потсетува на еден систем не толку дамнешен...

Каков во село со 470 жители излегле да гласат 1002 ? Значи ептен се заборавиле у местењето овие.
22195394_1453780568004250_9150678037755843873_n.jpg

Како беше онаа бугарски воз, фантомски гласачи ? Типот си гласа на 4 гласачки места без мака.
22046731_700981503427207_7850319200158133250_n.jpg

темава ви е промашена. зборите дали референдумот е законски или не ,а зашто никој не зборува зошто дојде до референдумот? Дојде од иста причина поради која се распадна и СФРЈ (горе некој пиша што е сличност меѓу шпанија и југославија), а тоа е економска,исто како што београд беше центар каде се собираше кајмакот после смртта на тито исто е денес со каталонија, една од најразвиени провинции во ЕУ, а кајмакот го собира мадрид

^
Ова нешто како, Скопје се гради со ваши пари :D

Иначе све е до пари, нема везе ни САД ни Русија ни незнам што. Си се сматраат за покурнази имаат и добар туризам и сакаат сами да си ги вртат парите. Поштено.
Е сеа кога ќе видиш во секоја држава има помоќни економски региони, градови и сл. ама што не сите прават баш вака.
Капитализам :)

темава ви е промашена. зборите дали референдумот е законски или не ,а зашто никој не зборува зошто дојде до референдумот? Дојде од иста причина поради која се распадна и СФРЈ (горе некој пиша што е сличност меѓу шпанија и југославија), а тоа е економска,исто како што београд беше центар каде се собираше кајмакот после смртта на тито исто е денес со каталонија, една од најразвиени провинции во ЕУ, а кајмакот го собира мадрид

Па ко така да земиме ние провинцијалциве да си направиме една држава оти скопје кајмакот го собира.
После тоа и битолскиве села нека се отцепат, за Битола кајмакот да не го собира.И на крајот така секоја куќа да биде држава за да не дојде до ситуација селскиот кмет да го собира кајмакот. :D

Заебанција настрана,многу ќе ми биде кејф ако си формираат држава.Не дека толку многу ги сакам и поштовам,колку што сакам конечно и на поголемиве држави да ми се случи нешто што ни го прават минативе 30 години.

па и ние сме поделени сакале или не,западна македонија е само формалност на отцепување, тетово не важи никаков закон кој е донесен од централна власт (може да важи на хартија ама пракса), источна македонија исто, појќе регистрации на возила бугарски отколку македонски, и ќе остане на крај Скопски и Битолски пашалак и една жичара до нив

Каков во село со 470 жители излегле да гласат 1002 ? Значи ептен се заборавиле у местењето овие.
22195394_1453780568004250_9150678037755843873_n.jpg

Како беше онаа бугарски воз, фантомски гласачи ? Типот си гласа на 4 гласачки места без мака.
22046731_700981503427207_7850319200158133250_n.jpg
Jas sretnav informacija deka na site izbiracki mesta bil celiot izbiracki spisok so cel dokolku nekoi mesta bidat zatvoreni (kako i sto se sluci), lugjeto da mozat da glasaat na bilo koe mesto.

Се гледа дека не умеете да ги распознаете големите игри бидејќи не го гледате субтекстот. Хју Хефнер, најголемиот поборник за еврејската масонска декадентна пропаганда, умре сега, кога се дешава ова со Каталонија. Уште не ви е јасно кои се играчите? Очигледно дека Америка (смртта на Хефнер) сака да ја дестабилизира ЕУ за да може да ја тргне пречката за фрлање на нуклеарки во Северна Кореја и да стапи во политички еквилибриум со Германија во која од 44 - та па навака, наци партијата има најголема моќ и сега Макрон ќе основа тело за финансирање на земјите во развој заедно со Меркел, со што ќе ја колонизираат Африка (као они даваат пари таму), за да може да се приближат до С. Кореја и да им дадат бази на Американците во Источна Африка, Шпанија ќе ја делат заедно со Англија на пола (затоа Брегзит беше изрежиран, полесно да се изведе). Со тоа, Америка и Германија, ќе го вратат империјалистичкиот дух, додека Евреите владеат со кабала и хомосекс пропаганда, а наци Германија ќе војува со Турција, секако на сметка на Курдите и Сирија, Саудиска Арабија и Израел ќе имаат корист од тоа, затоа што ИСИЛ мисил е мачкање очи за мали деца исто како што бутањето на Груевски беше мисдирекција. Српските дипломати не си отидоа за џабе, баш кога Заев преговараше со Бојко. Сево ова корелира со тепачката што ја почна Красничи вчера. Малку можат да ги разберат овие комплексни елементи од истата машина, познавачи на овие игри, како Ванлок и Бачето.
koe ochootvaranje si uste od sabajle choveku
borcham pivo

Jas sretnav informacija deka na site izbiracki mesta bil celiot izbiracki spisok so cel dokolku nekoi mesta bidat zatvoreni (kako i sto se sluci), lugjeto da mozat da glasaat na bilo koe mesto.
и јас истотото го прочитав некаде, не се сеќавам кај беше.

Грбот на СР Хрватска во состав на СФРЈ:
Прегледај го приврзокот 178319

тешко дека си бил ти во ЈНА или да ги паметиш тие времиња
Ako TI tvdriš deka JAS ne sum bil vo JNA....togaš si verovatno vo pravo....kako i sekogaš:facepalm:

Jas ti kažuvam deka hrvatite ima "džombalici" za križenje...onie 365 dena vo forma na šahovnica i gi krieja od oficerite...bea strogo zabraneti. No site hrvati do eden bea hrabri i gordi...
Edniot desetar duri se osudi natedbite malku da gi izvrtuva...namesto " voljno" nareduvaše "odmor"......namesto vo stroj...nareduvaše "zbor"...
Nekoi kažuvaa deka se toa ustaški naredbi...
Prvo hrabrost da izbega sobra eden od Osiek....otkako ne go fatija i drugite sobraa hrabrost i eden po eden magla faćaa preku žica

Ps. ako sakaš da me testiraš....slobodno prašaj što sakaš za toa vreme:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom