yet another stupid day ...
онака стануваш у 10 , пошо си легнал у 3 претходната вечер, гледајќи некоја рандом глупа серија...
и што праиш кога станеш така "рано" у 10, незапослен и незагушен од капиталистичката рака која полека но сигурно ти се приближува до вратот, а ти си у ќош и немаш кај да бегаш?
Седиш на интернет, скролаш како имбецил, онака тивко смешкајќи се на некои глупи мемиња клипчиња кои се стрикно наменети за губење време без никаква цел, чисто фигуративно ќе наведам примери "Gold Digger Accepts A Ride, But Rejects The Car" ,"JIM CARREY "CRAZY" BEHAVIOR EXPLAINED! MIND = BLOWN" , си пецкаш лајкчиња и тагови на некои наааааааајморонски клипови/слики/мемиња и тн и тн, тагнуваш луѓе ко на заебанција у стилот "you have a gun to your head,and you must make a phone call. If the person answers, you die ... tag the person you would call" ...
си викам wtf... до каде стигнав во животецов...
Нема врска, си варам кафенце, си викам ајде нешто попаметно ќе видам на форумов ... well, bad luck my friend... ништо паметно ни овде (веќе знаев дека ѓумбир е машки род, хехе... joke's on you агда)...
Пуштам инстаграм си викам ајде ќе видам нешо интересно, некоја девојка може постирала некоја интересна фотографија или story... но, и тука среќата си поигрува со мене ... ништо и од таа замисла, за жал...
Па така, тргам накај теретана, си викам ајде денов ќе појде на арно од тука натаму ... И да, тоа беше мојот highlight на денот (покрај премиерната епизода од 5та сезона brooklyn nine nine, која исто така можеше да биде подобра )...
Се враќам испотен, си купив бадеми и овошје нешто да грицнам после вежбањево, и пак таа златна комбинација ... instagram - facebook - повремено кајгана ... Тоа е моменталното свето тројство во мојов живот ... а мене ми е се подосадно и подосадно како одминува денот.
Си викам ајде ќе пуштам некое филмче да се спушта дур се туширам ... се одлучувам - ај ќе го глеам alien covenant, би требало да биде интересен, јер prometheus на времето ми беше прејако филмичиште, со интересна прича, и со доста добар простор за напредок понатака (за вас кои ме читате а не знаете, alien-covenant e продолжение на prometheus) ...
Кога го изгледав, се разочарав... катастрофа. Ти ебам и холивуд и филмска индустрија и ефекти и се. СРА ЊЕ!
Видно изнервиран од срањето кое што го претпрев саат и нешто, глеам у саат ... скоро 20:00 ... Еј, топ ќе има ЛШ вечерва, ПСЖ-Баерн... би требало да има добар фудбал ... Се собравме со другариве да глеаме ... што да се каже... поидиотска утакмица одамна неам гледано. Овие ПСЖ циган до циган (уствари циганиве се поголеми господа од бразилциве и јужноамериканциве на теренот, на чело со најскапиот циган во историјата - нејмар), да ти се одмили животот... Среќа имаше "мехехехехе" моменти, пошо бев со другари и си кажувавме рандом смешни моменти од животот/викендот кој помина, и се правеа планови за претстојниот викенд ...
Сеа се чудам, што понатака ?
И така драга, еве сум дома, се мислам која серија да ја гледам (може ќе изненадам и ќе спичам некој документарец,ко за "промена"), скоро 10ина минути го куцам овој банален пост, чисто колку да го одбележам овој уште по банален ден...
why do I even exist ?