Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Од овие рекламиве на ТВ имам впечаток дека се работи за парламентарни избори, и двете партии делуваат како никогаш да не виделе локални избори, што има врска со колку луѓе си се сретнал во последниве 4 месеци, или колку фабрики си направил. Што има врска тоа со кандидатот за локални, слично е и со претседателските избори каде се претставуваат со програма на партија не на кандидат.
Па СДСМ нема „локален“ материјал за да оди со такви реклами.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Сега се враќам од кај берберот, дури се стрижев влезе кандидатот за градоначалник на Битола. Фина онака, насмеана, делеше материјали и демак прашува дали имаме некакви предлози. Јас допола истрижен, и предложив да го укинат данокот на добивка во кладилниците. :pos: Знам дека законот нема врска со локални избори, ама морав да се пожалам. :icon_lol:

Се најде некако во небрано, не ни знаеше закаков данок зборувам. После кажа неколку фрази и си замина. Ќе мора да се бараат врски на повисоко ниво да се укине законот. А глупи се, со укинивање на тој закон би добиле голем број на гласови.
Даноците не се во надлежност на локалната самоуправа. Јас би дал предлог да го укинат и ДДВ. Ептен гласови ќе добијат.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
сите освен зомбијата со членска книшка од дпмне и фантомите
значи тоа сите подразбира луѓе со барем некаков интелект
Значи, тука не спаѓаат 454.577 гласачи кои гласале за таа партија/коалиција!

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Даноците не се во надлежност на локалната самоуправа. Јас би дал предлог да го укинат и ДДВ. Ептен гласови ќе добијат.
Јас би дал предлог да те укинат тебе, ако не си во надлежност на локална самоуправа. Сите кајганџии би гласале за тоа.

Ретард, гледаш дека на мајтап и реков, пишува таму ЗНАМ дека тој данок не е надлежност на локална власт.

Сендвич глуп.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ова го велат само луѓе кои немаат познавања од оваа не толку далечна историја и бугарофилчињата, истите тие кои по некоја случајност нон - стоп ги гласаат ДРПМНЕ, го серат делото на Гоце, Даме, Јане, Гули го величат Михајлов и Александров, серат и по Коневски, серат и по Тито (кој патем е Хрват) и по новата Југославија (која нема врска со старата и СХС), Голи Оток (само 5% од затворската популација се од Македонија), имаат некоја необјаснива омраза према Србите (знаеме зошто) а до ден денес и покрај сите криминали сеуште безрезервно го подржуваат господарот на сендвичите.

Шаблонски, од исти калап, по иста мерка сте правени многу лесно може човек да ги препознае.
Се што си напишал... јас не се препознавам. Не сум ништо од она што си го напишал. А твојата умствена матрица е таа... шаблонска. Како што си ја учел фризираната историја. По директива има добри, по директива има лоши... и тие се бугарофили...
Не е убаво за К. Мисирков да зборуваш дека „го сере делото на Гоце, Даме, Јане, Гули“. Тој пишувал што пишувал, можеби бил во афект после несреќата што го снашло населението после задушувањето на востанието.[DOUBLEPOST=1506509057][/DOUBLEPOST]
Тие штo гo дaле глaсoт зa сдсм гo дaле зa дa пaдне груевски,a не декa ги сaкaaт сдсм и Зaев зa премиер.Ти е пoјaснo сегa?
Добро де, ама тие се помал број од оние кои го дале гласот ЗА Груевски. При очи слепи се правиме. Постојат официјални бројки.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Се што си напишал... јас не се препознавам. Не сум ништо од она што си го напишал. А твојата умствена матрица е таа... шаблонска. Како што си ја учел фризираната историја. По директива има добри, по директива има лоши... и тие се бугарофили...
Не е убаво за К. Мисирков да зборуваш дека „го сере делото на Гоце, Даме, Јане, Гули“. Тој пишувал што пишувал, можеби бил во афект после несреќата што го снашло населението после задушувањето на востанието.[DOUBLEPOST=1506509057][/DOUBLEPOST]
Добро де, ама тие се помал број од оние кои го дале гласот ЗА Груевски. При очи слепи се правиме. Постојат официјални бројки.
А кoј рече декa се пoгoлем?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Јас би дал предлог да те укинат тебе, ако не си во надлежност на локална самоуправа. Сите кајганџии би гласале за тоа.

Ретард, гледаш дека на мајтап и реков, пишува таму ЗНАМ дека тој данок не е надлежност на локална власт.

Сендвич глуп.
Да бев сендвич ќе ме изедеше. Знаеш ли за филозофот... „Имам со што, имам во што... но зошто?“

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
абе и голем дел од тие го дале гласот не од што сакале туку од што морале

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Значи, тука не спаѓаат 454.577 гласачи кои гласале за таа партија/коалиција!
и администрацијата која од страв гласала, такви 70.000 со по уше 2-3 члена од семејството ете 200.000 гласови

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
абе и голем дел од тие го дале гласот не од што сакале туку од што морале
Можеби.. Можни се разни комбинации... Затоа ги коментирам само официјалните бројки. Ни фантоми, ни ништо...[DOUBLEPOST=1506509336][/DOUBLEPOST]
Не јадам свинско.
Муслиман, а? Филозоф муслиман.[DOUBLEPOST=1506509416][/DOUBLEPOST]
и администрацијата која од страв гласала, такви 70.000 со по уше 2-3 члена од семејството ете 200.000 гласови
А тие што сакаа да гласаат за Груевски околу 330.000 ама не гласале од разни причини? И уште 80.000 спречени да гласаат за него?

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Можеби.. Можни се разни комбинации... Затоа ги коментирам само официјалните бројки. Ни фантоми, ни ништо...[DOUBLEPOST=1506509336][/DOUBLEPOST]
Муслиман, а? Филозоф муслиман.[DOUBLEPOST=1506509416][/DOUBLEPOST]
А тие што сакаа да гласаат за Груевски околу 330.000 ама не гласале од разни причини? И уште 80.000 спречени да гласаат за него?
значи повторно груевски требаше да биде премиер?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom