- Член од
- 6 јануари 2015
- Мислења
- 1.308
- Поени од реакции
- 1.249
велиш само потврда от БККС и ванчо от охрид???и одбиен си?[DOUBLEPOST=1506462758][/DOUBLEPOST]So potvrda od kaj mladenov i procedura preku vanco od ohrid
не види,цело време зборам дека потврдите важат НО ПОЧЕКАЈ И ВИДИ СИ САМИОТ не от друг да слушаш затоа и здруженијата беа на состанок пред кратко време со министерката за да извршат притисок,а сведителствата ако во нив има графа националност бг.тогаш е тоа друго но ако нема тогаш тоа е како да им даваш ТОАЛЕТНА ХАРТИЈА (ВЦ) плус никој не кажува зошто го одбиле а знам кажуваат,а кога ке ги прашаш посредниците велат судени се за криминал,(расипан н.см.) а тоа бугарите не го сакаат,.ЧАКАЈ,НЕ СЕ ПРИТИСЊАВАЈ ВСИЧКО ШТЕБИДЕ ДОБРЕ[DOUBLEPOST=1506463148][/DOUBLEPOST]Results of sin mu I odel samo so potvrdi I dobil.abe nemoj da ne mavtas koga lazes lazi umereno.toj imal pasos a sin mu odel samo preku potvrda.
АЈ СО СРЕЌА СО ГОСПОД НАПРЕД[DOUBLEPOST=1506463680][/DOUBLEPOST]Toa e za noviot zakon, zasedavanje na 27?
господине зошто дозволувате да се мачите,оптеретувате,заморувате идр.со непотребната работа НАРЕЧЕНА ВОЗАЧКА дозвола,,?!?!!?малоумни ли сте?!?!?!?!можно ЕВРОПСКОП РЕШЕНИЕ:потрси АВТОшколта в маијка балгарија и ППООТТППЛЛААТТИИ ги.точка.земиси нова..па да му пииииииип(синкронизирано) возачката во денешно време е точак/велосипед...поз до теб[DOUBLEPOST=1506464018][/DOUBLEPOST]На цела мака секој кажува што сака.
Само факти (заклучоци) кои се повторуваат се:
-Почнаа да одбиваат преку брачеди и потврди
-Добиваат околу 10%, односно оние со недвосмислено потекло
-Може да добиеш само ако имаш родител (прво и второ колено)
-Олеснување како да не
-Периодот од 6 месеци ќе важи само за оние со родител и тоа само прво колено
-Поисплатливо е ако имам документ од баба ми, прво даизвади татко ми, па после јас... така би завршил за год и пол
СЕ ДРУГО Е САМО ЛАГА НА ПОСРЕДНИЦИТЕ И НА НАС САМИТЕ[DOUBLEPOST=1506430284][/DOUBLEPOST]САКАМ ДА ОТВОРАМ ДРУГА ТЕМА ВО ТЕСНА ВРСКА СО ОВАА
Имам неколку прашања се со цел малку да се растеретиме:
- По пристигањето на пасошот, документите како возачки сертификати и дипломи дали е подобро да се преведат тука или во Бугарија. Каде добиваат на повеќе на вредност за работа во ЕУ?
- По пристигањето во ЕУ, дали е потребно пријавување на некој орган?
- Која држава има најдобра програма за вработување и најдобри социјални услови?
- Кои се највреднувани дипломи, занаети и способности?
-Што ни следува таму и што да очекуваме?
ДЕТЕ,со овие сликичиња ризикуваш да бидеш банирано,,веке еднаш беше опоменато..поз.до тебSplet na nesrekni okolnosti
Прегледај го приврзокот 177959
Последно уредено: