Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Сега се враќам од кај берберот, дури се стрижев влезе кандидатот за градоначалник на Битола. Фина онака, насмеана, делеше материјали и демак прашува дали имаме некакви предлози. Јас допола истрижен, и предложив да го укинат данокот на добивка во кладилниците. :pos: Знам дека законот нема врска со локални избори, ама морав да се пожалам. :icon_lol:

Се најде некако во небрано, не ни знаеше закаков данок зборувам. После кажа неколку фрази и си замина. Ќе мора да се бараат врски на повисоко ниво да се укине законот. А глупи се, со укинивање на тој закон би добиле голем број на гласови.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
@мкд владе , шо е ова бе читам златни деца тука се вреѓате :)

Него, ти еве како засегнат, дај покрени некоја иницијатива, овој законот за албанизација...ова соживот, шо се одложи за после избори, да се изгласа под најитно, така обединувачки закон не гледам зошто да се повлечи.

Еве и Велија Рамковски, олицетворението на чесното претприемништво и медиумска слобода е тука, заедно со Агим Красниќи и Бајруш Сејдиу, амбасадорите на мирот и демократијата.

Битно е шо криминалецот и терорист Едмонд Темелко е зад решетки.

Дај еве, во духот на слободата и промените, кажи како да придонесиме овој обединувачки закон да се донеси пред избори, да имаме и ние некој прилог во носењето на животот, да бидиме и ние дел од начитаните, умослободните.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.244
Поени од реакции
23.824
Сега се враќам од кај берберот, дури се стрижев влезе кандидатот за градоначалник на Битола. Фина онака, насмеана, делеше материјали и демак прашува дали имаме некакви предлози. Јас допола истрижен, и предложив да го укинат данокот на добивка во кладилниците. :pos: Знам дека законот нема врска со локални избори, ама морав да се пожалам. :icon_lol:

Се најде некако во небрано, не ни знаеше закаков данок зборувам. После кажа неколку фрази и си замина. Ќе мора да се бараат врски на повисоко ниво да се укине законот. А глупи се, со укинивање на тој закон би добиле голем број на гласови.
Море шо си таков, шо не и спомна и за забраната за пушење, да не ти се сронеше бисерот. Ич не си колегијален, башка со укинување пак на овој закон би добиле многу многу повеќе гласови.[DOUBLEPOST=1506505385][/DOUBLEPOST]
@мкд владе , шо е ова бе читам златни деца тука се вреѓате :)

Него, ти еве како засегнат, дај покрени некоја иницијатива, овој законот за албанизација...ова соживот, шо се одложи за после избори, да се изгласа под најитно, така обединувачки закон не гледам зошто да се повлечи.

Еве и Велија Рамковски, олицетворението на чесното претприемништво и медиумска слобода е тука, заедно со Агим Красниќи и Бајруш Сејдиу, амбасадорите на мирот и демократијата.

Битно е шо криминалецот и терорист Едмонд Темелко е зад решетки.

Дај еве, во духот на слободата и промените, кажи како да придонесиме овој обединувачки закон да се донеси пред избори, да имаме и ние некој прилог во носењето на животот, да бидиме и ние дел од начитаните, умослободните.
Не бе се вреѓаме, кај виде тоа. Не гледаш дека си делиме комплименти. Сега сум во гужва малце, вечер пак ке си поделиме по уште некој чим толку кеф му било ;)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Море шо си таков, шо не и спомна и за забраната за пушење, да не ти се сронеше бисерот. Ич не си колегијален, башка со укинување пак на овој закон би добиле многу многу повеќе гласови.
А не, тоа никако. Нема смисла да се укине единствениот паметен закон кој го донесе ДПМНЕ.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.404
Поени од реакции
4.270
Знаете ли кое кара б'лгарин от б'лгарија с така мечтанијат за 90% от хората в'в вардарска Македонија б'лгарски паспорт да пише тук? От една страна това подхранва моето его като гледам нештастниците в темата за б'лгарските паспорти. Аз имам паспорт:) От друга това са хората с изпран моз'к или пенсионирани удбаши които се вихрјат тук. Без удбашштката пропаганда какво да т'рсја аз в тази малка провинцијка не по-различна от Перник или Радомир? Аз никога не с'м бил в Перник, не ми е интересно. Но удбашите и езиковите "фашисти" като никола са тр'пката којато ни кара да дефлорираме удбашките г'зове всеки ден и непрестанно. Заштото и удбашите днес са принудени да играјат ролјата на демократи.За това и може човек да се регистрира на форум'т. Относно политическата ситуација в псевдод'ржавата ФИРОМ то ми е много чудно зашто Шилегов не критикува скопие 2014 понеже тој сменјава измисленијат коминтерновски идентитет с античен? Говори само за пари.@mkd_vlade честитки как еба мајката на с'рбиоманското куче модератор Syn којто говори на чист ср'бски но него не го тријат да му еба мајката и аз:)[DOUBLEPOST=1506507796][/DOUBLEPOST]Имам и друг в'прос. Здравко чолич изглежда е с'рбин но как'в е по народност дино мерлин? Дали не е циганин? И ако е така дотолкова ли е по-доб'р от Азис којто с'што е циганин та взима по 60 000 евро за концерт? Не слушам ср'бска музика та за това питам:)
Бегај од тука бре смрдло еден бугарски, да и го дефлорирам јас на мајка ти газот татарски.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Го поддржувам СЈО максимално. Многу ми се симпатични и дури претходните „епизоди“ и јас ги постирав.
Ама....мислам дека не вакво бедно „а1-он продукција“ филмче, туку филм од Милчо Манчевски ќе добиеа ако ја завршат работата.
Не зборувам у сендвичарскиот фазон „земаат плата, а не работат“, ама можеа да причекаат со ова.
Вчерашната најава дека бараат заплена на имот на „мала група педера“ води кон тоа и се надевам дека ќе ја истераат до крај.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ако Коцката е добар тогаш и Шилегов е добар. И јас можам да кажам од кај знаеш дека нема да е добар Шилегов, еве јас ти викам најдобар ќе е.
Не биди глуп (уствари не може тоа веќе си премногу глуп, треба попаметен да си за да бидеш глуп) и не збори глупости. Со Коцката во Скопје е завршено, и Коцката и Шилегов се глупави, не може еден да е еден да не е. Ако пишеш дека едниот е подобар од другиот значи пишуваш партиски, или поточно јадеш гомна ко и секогаш.
Ти за Шилегов зборуваш ќе. Но, јас како личност за Коце пишував, а и работата му е докажана.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ти си просто идиот. други епитети са излишни.
Напишав пост во една тема за трчање маратони (што нормално ретардо како тебе не го интересира). Ти си еквивалент на нашите сендвичи.
Никој не мрзи националности, туку националисти. Истото што го мислам за нашите националисти, го мислам и за бугарските, српските, шип тарските и сите други - 0 интелигенција, багра.

Инаку скоро секоја година доаѓаат бугари, бугарски тркачи. Нема многу врска со темава, ама ете една животна поента. Веројатно и заради стилот на живот, можам да кажам дека се витези, супер скромни луѓе. Спортов кај нив е многу развиен. Дури и покажуваат многу повеќе респект од нашите тркачи. Ова го пишувам затоа што најчесто форумов е мета на нивни ретардиран кадар, аналогија на нашите сендвичи и заради тоа градиме кон нив такви предрасуди.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom