Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
А едно вакво да си купеше, па да си бидеш на раат секој пат кога ќе снема струја или ќе има невреме и грмотевици ?

Бидејќи знаеш, повеќе пати во текот на годината се случува да снема струја, па да се врати нагло и да изгори некој уред, а ваквите заштитни кабли штитат од електричен удар.

http://www.anhoch.com/product/33213/power-protector-silver-shield-metallic-coating-tuv-approved

Јас го имам повеќе од 10 години и во повеќе наврати ми ги има исклучено сите уреди приклучени на него кога се случувал електричен удар, во најлош случај кабелот ќе изгори, но затоа уредите кои се приклучени на него ќе останат исправни и функционални.

За титкањето не сакам да те испаничам, но можно е да е хард дискот, освен ако се вклучил компјутерот и сега работи исправно и функционално.
Абе нa брaт ми е гo земaв нa услугa сумa фрли зa негo.Јa зa кoмјутери сум дупкa.Штo и дa изгoрелo нaлет дa иде некoи делoви oд стрaнствo ги чекaше.Кaкo и дa е oд 98мa секoјa прoменa сaмo зијaн сaмo пoлoшo и пoлoшo зa мене

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Околу 212 милиони евра потрошила државната ЕЛЕМ за ангажирање надворешна механизација за ископ на јаглен и јаловина во периодот од 2012 до 2017 година. Поради недостаток или неисправност на својата механизација, претходното раководство на ЕЛЕМ постојано ангажирало надворешна поради што растела и цената за ископ на јаглен.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Дa ти се мoчaм у евтинaтa струјa кoмјутерoт ми гo цркaa сaбaјле,влегле кaкo нaсилници и исекле струјaтa дa сменaт сaaтoт сеa сaмo титкa и не пoдигa.Све пo списoк дa им ебaм,a тебе бе мaндрaк у струјaтa дa ти се нaмoчaм евтинa
Секако не можеше ништо паметно да направиш со компјутерот, само глупости траскаше овде. Не е голема штетата.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.338
Поени од реакции
84.538
За неговите газди еден било каков компјутер е мачја кашлица. Нивното домашно животно одма, in no time, може комјутер да добие.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Секако не можеше ништо паметно да направиш со компјутерот, само глупости траскаше овде. Не е голема штетата.
Тукa oд телефoн пишувaм,немa тaкa леснo дa се спaсите

Член од
24 април 2008
Мислења
11.075
Поени од реакции
12.626
Сигурно има стара инсталација и осигурачите му се стари а можи и сам му става жици внатре ко ќе му прегори некој па не исклучуваат како што треба
Кажи му нека стави автоматски осигурачи и нека си проивери инсталација.

И кажи како на пример од бандера градска може ко ќе му ја приклучат струјата да дојде повисок напон од колку шо е во градската мрежа?
Е тоа не знам, тоа ќе ги прашаш луѓето кои работат со струја, јас говорам од мое лично искуство со електрични удари.

Инаку, тие автоматските осигурачи не се исклучуваат баш секогаш кога се случува електричен удар - и ова исто така го говорам од мое лично искуство, а не се од евтините кинески или турски за да не чинат.

Одговорноста на тој контрол фрик за овие десетина години, во кои тој ги имаше сите пари во земјава, судството, полицијата, албанските фактори....и све што може да се има - имаше во свој џеб, ти не моеш сирот, да ја опфатиш во својата глава, во која сендвичи и други ситни ќарови кружат, слики од дното на пирамидата.
Така да, ова твое незграпно и детско бранење на твојот пастир, само комично личи.
Кога ќе пораснеш, ќе сфатиш. Можда.
Хехе, не се возвишувај толку кога и самиот си свесен дека немаш капацитет за размислување повисок од тој на средношколец.

Ако ти си разочаран од твојот пастир, тоа е твој проблем сирота тутурутко.

Можеби кога ти ќе пораснеш, ќе научиш дека и пред пастирот имаше такви како него кои исто така треба да сносат одговорност за нивните дела, па можеби - ама само можеби - ќе ти дојде памет во глава.

Во меѓувреме, ако пастирот твој се врати во блиска иднина на власт, ќе треба да го објавиш твојот идентитет јавно за да знае од кого да стави биста кај него дома бидејќи и додека не е на власт, ти си тука за да му правиш бесплатна јавна промоција.

Абе нa брaт ми е гo земaв нa услугa сумa фрли зa негo.Јa зa кoмјутери сум дупкa.Штo и дa изгoрелo нaлет дa иде некoи делoви oд стрaнствo ги чекaше.Кaкo и дa е oд 98мa секoјa прoменa сaмo зијaн сaмo пoлoшo и пoлoшo зa мене
Сепак купи си го заштитниот кабел, одлично ќе ти заврши работа во иднина за заштита од електричен удар на било кој уред приклучен преку тој заштитен кабел.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
За неговите газди еден било каков компјутер е мачја кашлица. Нивното домашно животно одма, in no time, може комјутер да добие.
Рече нештo Дундaриoн?Зa тебе лек сaмo Стевчo.Акo пoбеди сегa мисли му јa кaј ке се селиш.Скoпје мaлo ке ти биде:tapp:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.310
Поени од реакции
15.471
Поранешните функционери кои трошеле пари за лични потреби од службените картички да ги вратат, порача Христијан Делев, член на ВМРО-ДПМНЕ, во дебата на Телевизија 24. Делев сепак, вели оти незнае дали има такви, но доколку некој трошел за лични потреби принципелно е да ги врати парите.

„Принципиелно е ако некој ги користел средствата за лични потреби, да ги врати средствата. И тоа е принципелно и тоа е правично. Сакам да бидам правичен. Но дали е тоа така, незнам, бидејќи не сум видел. Ако сум бил јас принципелен очекувам и сите други да бидат ако трошеле за лични потреби да си ги вратат парите"

Дополнително тврди дека заменик министерот за земјоделство, Ванчо Костадиновски ги вратил парите, но дека медиумите тоа не го објавиле. Костадиновски според трошоците направени од службената картичка – најчесто вадел кеш пари, но пазарел по маркети, спа центри и луксузни хотели а плаќал и за седнвичи од стотина денари.
А земљаков твој ќе ги враќа овие 20 000 евра за виски и бомбони што планира да ги троши?

Или дојде животот па удри на трошење.....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.338
Поени од реакции
84.538
Рече нештo Дундaриoн?Зa тебе лек сaмo Стевчo.Акo пoбеди сегa мисли му јa кaј ке се селиш.Скoпје мaлo ке ти биде:tapp:
Стевче ако победел ќе требало да се селам?
Кај да победи? У ПодржиКоњ?
Во кој свет си живеете вие, Господ знае.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Романската антикорупциска комисија врз основа на судски пресуди замрзнала нелегално стекнат имот и пари во вредност од 2,9 милијарди евра,
Конфискувани се 171 милиони евра.
Одземени се 220 милиони евра.
Парите одат во здраство, образование..

Споредете го сето ова со онаа мумијата кај нас која претседаваше со антикорупциската комисија.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
А земљаков твој ќе ги враќа овие 20 000 евра за виски и бомбони што планира да ги троши?

Или дојде животот па удри на трошење.....

Јавно објавен тендер за набавка во Македонија??!!
па тоа е чудо.
Инаку имаше галами за набавка на апетисани за министерство за одбрана, па испадна дека секоја година уназат за потребите на АРМ и министерство се набавувани толкави количини
Па испадна дека за морски плодови шеќеринска потрошила иљадници евра, па испадна дека секоја година министерство за одбрана набавувало риба И морски плодови во тие количини.
Си има министерство и свои угостителски објекти и армијата војници на кои во тек на година ќе им се даде и по некоја риба, орев бадем или леблебија
Сега ќе видиме и ова за што е, али шом е вака јавно и транспарентно, и тука ќе има одговор кој пак ќе ви одземе уште неколку поени и неколку стотини гласови.

Предходните примери кои ги ставив е за ТАЈНО трошење на стотини милиони евра народни пари за лични потреби на министри, заменици министри началници заменици началкници, директори помошници на директори.... од пици, јогурт, влошки, накит, бензин, цигари, панталони, фустани, чевли, пово, мастики... па до подигања готови пари од банкомати

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Стевче ако победел ќе требало да се селам?
Кај да победи? У ПодржиКоњ?
Во кој свет си живеете вие, Господ знае.
Знaм кaкoв уплaв имaш.Ке ти гo дoтерa тoј умoт тебе

Член од
14 август 2006
Мислења
45.338
Поени од реакции
84.538
Знaм кaкoв уплaв имaш.Ке ти гo дoтерa тoј умoт тебе
Па како тоа до сега, толку мандати, толку години, не ми го дотерал умот, него баш сега,кога нема ни второ место да освои?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.075
Поени од реакции
12.626
Па како тоа до сега, толку мандати, толку години, не ми го дотерал умот, него баш сега,кога нема ни второ место да освои?
Греши @Mikja, бидејќи пастирот твој веќе ти го дотерал умот.

Како што пастирот и пвеводбениците додека беа на власт сите свои криминални зделки ги оправдуваа со аргументи од типот "па и овие кои пред нас беа на власт не беа ништо подобри", така и ти сега секој пат кога ќе забележиш дека никој не ги спомнува пастирот и пвеводбениците, веднаш ги спомнуваш во некој неповрзан коментар.

Тебе веќе ти го дотерале умот пастирот и пвеводбениците негови, проблемот е тоа што сега се опозиција, па единствено ти останува да плукаш по нив. Но издржи, не е далеку 2020 година, па можеби ќе си ја дочекаш шансата која ја чекаше сите оние години дремејќи во УМС.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom