MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
Велиш дека твоите ставови се „пред„ и „потоа„ исти?Не е точно, на форумов сум од 2010-та, тогаш не бев запознаен со тоа што е Телема, а моите ставови и мислења и тогаш и сега се исти. Тоа е разликата помеѓу вашите религии и Телемата, во нашиот случај можеш да кажеш дека си Телемит доколку ги препознаеш сопствените ставови и мислења во симболиката и принципите на Телемата. Во вашиот случај, треба да веруваш дека си грешен, недостоен и слично и да чекаш некој друг да ти кажува како да живееш, што да јадеш, кога да јадеш и слично.
Ете, и јас го велам истото; дека пред мојата верска одределба, ми беа одбојни одредени дејанија, особено лажењето, крадењето, насилието, надуеноста и слично, кои мојата вероисповест веќе ги квалификувала како гревовни однесувања, и сега, значи ли тоа дека јас сум Темемит?...
![Пукам од смеа! :pos: :pos:](/styles/default/xenforo/emot/pos.gif)
И зашто никако не се препознавам во Телема, туку ја препознавам како веќе видена?
Ако било кој продуховен лик од Црквата направи проста анализа на друг лик и споредба на состојбите „пред„ и „после„ од анализираниот лик, може многу лесно да дојде до одредени заклучоци.[DOUBLEPOST=1505936954][/DOUBLEPOST]
Не мораш кинески, оти е појќе од дволно што во „позајмувањето„ и компилирањето на туѓите доктрини, продолживте и со „позајмувањето„ на речник кој не ви е својствен, а кој (речник) го извртување согласно своите тековни потреби.Не пишувам кинески:
Гревот во било кој јазик се квалификува како однесување кое е против одредени востановени и веќе пропишани начини на битисување, а не „ад хок„.