Мој прв видео запис "33"

Супер си, добар глас, бит али кај го избра тоа за уметничко име жити се? Не делуваш сериозно! :/
Се презива Змејковски, така да Змејковски -> Змејко :D

Супер си, добар глас, бит али кај го избра тоа за уметничко име жити се? Не делуваш сериозно! :/
Супер е песна, текст,
Само нејкам да те разочарам брат, ама нема пари у нашата естрада.
Јасно е то дека нема кај нас пари општо за се а не пак од музика.
Ти благодарам на коментарот.

Јасно е то дека нема кај нас пари општо за се а не пак од музика.
Ти благодарам на коментарот.

Другар, јас лично сум претежно по рок музиката, блуз, џез, али слушам олд скул Хип Хоп итн.
Овој новиов рап звук не ми е по вкус, ама за тоа не си ти крив, туку баш е тоа што е - ствар на вкус :) Ако можеш да убациш малку олд скул хип хоп звук ке те слушам :D

Али бар ова е подобро од моменталниот "фестивалски" саунд - те сакам ме сакаш балади напишани од 60 годишни диносауруси, испеани од 18 годишни пичиња. МК музика апсолутно престанав да слушам.

Муабетот ми беше:

Ако ја сакаш музиката (а верувам дека ја сакаш), твори си. Снимај си. Али не ставај 100% од животот во неа, значи најди си друга работа што ќе ти биде извор на пари. Паралелно, работи си со музика. Ако имаш талент, ќе се најде публика. Мада во музиката 10 посто е талент 90 посто е менаџмент.

Ова од искуство ти го зборувам, како поранешен вокал и гитарист на рок бенд.

Со среќа.

Другар, јас лично сум претежно по рок музиката, блуз, џез, али слушам олд скул Хип Хоп итн.
Овој новиов рап звук не ми е по вкус, ама за тоа не си ти крив, туку баш е тоа што е - ствар на вкус :) Ако можеш да убациш малку олд скул хип хоп звук ке те слушам :D

Али бар ова е подобро од моменталниот "фестивалски" саунд - те сакам ме сакаш балади напишани од 60 годишни диносауруси, испеани од 18 годишни пичиња. МК музика апсолутно престанав да слушам.

Муабетот ми беше:

Ако ја сакаш музиката (а верувам дека ја сакаш), твори си. Снимај си. Али не ставај 100% од животот во неа, значи најди си друга работа што ќе ти биде извор на пари. Паралелно, работи си со музика. Ако имаш талент, ќе се најде публика. Мада во музиката 10 посто е талент 90 посто е менаџмент.

Ова од искуство ти го зборувам, како поранешен вокал и гитарист на рок бенд.

Со среќа.
Да, најголемите артисти и бендови тука фактички снимаат како од хоби (со малку посериозен пристап) и во главно сите работат нешто трето за егзистенција,инаку во тешка загуба ќе се.

Да, најголемите артисти и бендови тука фактички снимаат како од хоби (со малку посериозен пристап) и во главно сите работат нешто трето за егзистенција,инаку во тешка загуба ќе се.
Не зезај сега :) Снимаат за промоција, а заработуваат од свирки и настапи. Секој малку посериозен музичар прави свирки за викенди.

Не зезај сега :) Снимаат за промоција, а заработуваат од свирки и настапи. Секој малку посериозен музичар прави свирки за викенди.
Не знам дали мислиш на бендовите што свират кавери или тезгарат по ноќни клубови, они да, но и тоа е ,,ситно``, зборував за продавање и свирење авторска музика т.е. константен пасивен прилив на пари дека е невозможно тука. Како музичар тука можеш да заработуваш како наставник, свирач во филхармонија или опера, студиска работа (продуцирање, снимање, компонирање) или тезгарење (свадби, кафани, ноќни клубови...). Кој за што има интерес и среќа. Се освестуваат кога тогаш дека не е исплатливо, мислам тој што е паметен

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom