Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ете ме заеба, алал да ти е.Нели ти кажав дека одамна немам прошетано а не дека никогаш немам испаднато надвор.Додуша не сум шетал како тебе па да посетам стотина земји јеби га диктатура,знаеш.Уствари не знаеш.Не си била тука си шетала.
За Опелот другарот кој возеше,кој е англичанец,ми кажа.Ај сега опни пак како ги викале во Англија Опелите.

Мило ми е за тебе што толку земји си прошетала со спортот.Сигурно многу пари си фрлила.

И ќе повторам.Има решение.Зошто да не полиција во цивилка да регулира низ пешачки зони.Кој е должен да го спроведе тоа јас или тој ебен министер кој толку многу го браните.
Море малце ви е за све.Џабе сте шетале џабе пари се вложувало на вас.
Не се фаќај за мене сега дали имам пари или не, мој проблем е тоа а чим сто пати го напомена тоа значи ко да смета малце :icon_mrgr: јас ти кажувам дека смешно е да се бара оставка од министер за вакви работи поготово од некој што ќутел додека децана изгинаа кренати на хауба. Не дека ти е тебе или на Иреал дојдено за Данкињата што ја собрал некој, туку да се најде причина некоја да се рече оставка, ова она.

Цивилка да регулирала пешачки зони :pos: Како ќе регулира бе човек, ќе им кажува ајде сега лево, сега десно? Што ќе напраела цивилка денес кога овој прошишал со моторот, ќе трчала по веспата? :pos: :pos: Абе си го замислувам ова како ќе изгледало и уште музиката од Бени Хил фали. Сто пати пишав во што е проблемот. Се знае кои ретарди цело време мочаат на законот. Се напикаа по МВР и шуто и рогато, „имам човек“ синдромот и сега ќе се дивее. Пишав, се знае кои дивеат низ градов и по улици и по пешачки зони, тие со грб. Тебе би ти текнало да возиш веспа на пешачка зона или да возиш 200 на Партизанска? Не, затоа што ќе го јадеш парично и ќе ти ја земат дозволата. Ако знаеш дека ќе ти е скината казната секако дека ќе дивееш. Види ти кои ги собраа последниве деца на Партизанска, све мој до моега блиски со тогашната власт, обичниот народ го изеде за штоп и престројување.

Ама не може да се очекува ништо повеќе од град со градоначалник што вика абе еби го законот, што значи да сумирами, овие жива сила не ебаваат, ти сакаш цивилка да ти го застане некој како Ален Зекиров и да му рече еј дечко чекај, каде? :pos:

p.s. Знам што ќе е репликата, не, не мислам дека со Шиле ќе е боље.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Се пишат дека се бугари со бугаски јазик за да не бидат двојазични??

а бе на времето во СФРЈ барем редовни систематски прегледи имаше по школи и фирми и на зачеток се откриваа некои работи.
Не ми сметa Бугaрскиoт јaзик не се чуствувaм зaгрoзен oд тoј јaзик и тaa држaвa.Ми сметa Албaнскиoт и aлбaнците зaштo oд штo се дoсaдни дење и нoќе немa мир.Единственa држaвa сo теритoријaлни претензии е Албaнијa

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Цивилка да регулирала пешачки зони :pos: Како ќе регулира бе човек, ќе им кажува ајде сега лево, сега десно? Што ќе напраела цивилка денес кога овој прошишал со моторот, ќе трчала по веспата? :pos: :pos: Абе си го замислувам ова како ќе изгледало и уште музиката од Бени Хил фали. .
Ќе има посебна полицијска цивилка по шо ќе се познава дека е полицаец во цивил.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ќе има посебна полицијска цивилка по шо ќе се познава дека е полицаец во цивил.
Слика од денес што ми го поткрепува муабетот. За вакви работи нека се бара оставка од Спасовски, џабе ќе се трупаме секаде со полиции кога градов врие џекови.

21753236_845854318905949_587135398742483965_o.jpg

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Не ми сметa Бугaрскиoт јaзик не се чуствувaм зaгрoзен oд тoј јaзик и тaa држaвa.Ми сметa Албaнскиoт и aлбaнците зaштo oд штo се дoсaдни дење и нoќе немa мир.Единственa држaвa сo теритoријaлни претензии е Албaнијa
имат претензии и бугарите и тоа можи поголеми од Албанците, Албанците барем признаваат дека има Македонски народ и дека има Македонски јазик и дека барем дел од Македонија е македонска.
Овие Бугарите бараат и сакаат се и јазик и народ и територија.
Албанците се детска градинка за твоите бугари кога е во прашање негирање на Македонија и Македонците

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
имат претензии и бугарите и тоа можи поголеми од Албанците, Албанците барем признаваат дека има Македонски народ и дека има Македонски јазик и дека барем дел од Македонија е македонска.
Овие Бугарите бараат и сакаат се и јазик и народ и територија.
Албанците се детска градинка за твоите бугари кога е во прашање негирање на Македонија и Македонците
А тaa курвaтa Дoдa?Си чул тaквa изјaвa oд Бугaрите?Први не признaa бaшкa[DOUBLEPOST=1505923914][/DOUBLEPOST]
Слика од денес што ми го поткрепува муабетот. За вакви работи нека се бара оставка од Спасовски, џабе ќе се трупаме секаде со полиции кога градов врие џекови.

Прегледај го приврзокот 177618
Oвoј мисли декa е џек,кoлaтa е стaрa пoвеќе oд 10 гoдини и кoштa 12-13.000€ aкo му билo тoa пoентaтa

S

silmarillion

Гостин
А тaa курвaтa Дoдa?Си чул тaквa изјaвa oд Бугaрите?Први не признaa бaшкa
:) Да ти каже чичо нешто пошто те гледам наивен и албанофоб. Бугарски пасош се вади за камионџија или фирма за камиони, стан у Грчка, бебиситерка у Англија. Евентуално кола ама тоа мислам веќе не е проблем.

Така да тие 53.000 не дошле вчера сите ни па кога имало најава за двојазичност. Тие се батка со години таму и албанците не им сметаат, македонците им сметаат. И 100% се согласувам со нив.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Јас се кладам дека и 10 јазичност да се воведе во Македонија, ако платите се добри и останатите работи функционираат добро, цел народ ќе остане да живее тука и на никој нема да му пречи 10 јазичноста.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
А тaa курвaтa Дoдa?Си чул тaквa изјaвa oд Бугaрите?Први не признaa бaшкa[DOUBLEPOST=1505923914][/DOUBLEPOST]
Oвoј мисли декa е џек,кoлaтa е стaрa пoвеќе oд 10 гoдини и кoштa 12-13.000€ aкo му билo тoa пoентaтa
Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски вели: Јас сум разговарал со многу високи челници од бугарија и има различни коментари, но најчести се коментарите дека сметаат оти македонскиот јазик бил некаков дијалект на бугарскиот, дека ни го измислиле Србите, дека ни вметнале 2 или 5 букви итн
Една курва таму, спрема куп педеришта онаму
Јас сум за курви, тебе појќе те привлекуваат педери

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
:) Да ти каже чичо нешто пошто те гледам наивен и албанофоб. Бугарски пасош се вади за камионџија или фирма за камиони, стан у Грчка, бебиситерка у Англија. Евентуално кола ама тоа мислам веќе не е проблем.

Така да тие 53.000 не дошле вчера сите ни па кога имало најава за двојазичност. Тие се батка со години таму и албанците не им сметаат, македонците им сметаат. И 100% се согласувам со нив.
Тoчнo е декa сум Албaнoфoб.И?[DOUBLEPOST=1505924522][/DOUBLEPOST]Слушaјте вие штo се прaвите пaметни.Oтвoрете кaртaтa нa светoт и бележете кaј имa немири вoјни.Ке видите декa сите тие се пoдрaчјa кaде имa муслимaни вклучителнo и вoјнaтa кaј нaс 2001 и нa Кoсoвo 99тa

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Снимките не како доказ али како насока кон истрага, ако имаш сецната снимка дека Заев барал поткуп а нигде нема пари од поткупот тогаш е невин и ти прв треба допоследен здив да го браниш .
Vo greška si i toa golema...krivično delo vo obid se kaznuva...nekogaš so ista kazna...nekogaš poblago....no kaznivo e spored KZ na RM...

V

viktora

Гостин
Не се фаќај за мене сега дали имам пари или не, мој проблем е тоа а чим сто пати го напомена тоа значи ко да смета малце :icon_mrgr: јас ти кажувам дека смешно е да се бара оставка од министер за вакви работи поготово од некој што ќутел додека децана изгинаа кренати на хауба. Не дека ти е тебе или на Иреал дојдено за Данкињата што ја собрал некој, туку да се најде причина некоја да се рече оставка, ова она.

Цивилка да регулирала пешачки зони :pos: Како ќе регулира бе човек, ќе им кажува ајде сега лево, сега десно? Што ќе напраела цивилка денес кога овој прошишал со моторот, ќе трчала по веспата? :pos: :pos: Абе си го замислувам ова како ќе изгледало и уште музиката од Бени Хил фали. Сто пати пишав во што е проблемот. Се знае кои ретарди цело време мочаат на законот. Се напикаа по МВР и шуто и рогато, „имам човек“ синдромот и сега ќе се дивее. Пишав, се знае кои дивеат низ градов и по улици и по пешачки зони, тие со грб. Тебе би ти текнало да возиш веспа на пешачка зона или да возиш 200 на Партизанска? Не, затоа што ќе го јадеш парично и ќе ти ја земат дозволата. Ако знаеш дека ќе ти е скината казната секако дека ќе дивееш. Види ти кои ги собраа последниве деца на Партизанска, све мој до моега блиски со тогашната власт, обичниот народ го изеде за штоп и престројување.

Ама не може да се очекува ништо повеќе од град со градоначалник што вика абе еби го законот, што значи да сумирами, овие жива сила не ебаваат, ти сакаш цивилка да ти го застане некој како Ален Зекиров и да му рече еј дечко чекај, каде? :pos:

p.s. Знам што ќе е репликата, не, не мислам дека со Шиле ќе е боље.
Убаво што знаеш.
Колку за информација скоро секаде постојат полицајци во цивилки со необележани односно цивилни возила кои ловат за брзо возење или за прекршоци.Изгуглај си или прашај некој сеедно.

Примерот што ти го дадов за полицајци во цивилки за на ул Македонија не е поради пешаците за да им кажуваат кој да тера лево или кој десно него да ги казнуваат оние кои влгуваат со моторно возило во пешачка зона.

Предходно беше диктатура,калакурница затоа гинеа деца качени на хауби.Него нели овие требаше да ги средат работите а не да ги копираат претходните?

Мило ми е што се изнасмеа и се испука со едно десетина смајли демек смешно ти е.Ама јаде терај си дека ти поверував и онака секогаш си ги вртите муабетите по ќеиф.

Не ми беше муабетот дали имаш или немаш пари,него од каде финансии да би прошетале над стотина земји за време на диктатура и време кога најмногу се крадело а народ немал за леб.Сигурно и некој огромен успех имате постигнато штом толку вложиле во вас.Може и сум ве пречекувал на плоштад онака ко херои.ЗА ПРЕДПОСЛЕДНО МЕСТО.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.896
Јас се кладам дека и 10 јазичност да се воведе во Македонија, ако платите се добри и останатите работи функционираат добро, цел народ ќе остане да живее тука и на никој нема да му пречи 10 јазичноста.
Пола и повеќе од тие што се "против" двојазичноста и тоа го искажуваат по форуми, фб, твитер, реално ги заболе оноа, си одработуваат за работно место. Откако ќе го добијат она што го бараат веднаш исчезнуваат. :D

V

viktora

Гостин
Тoчнo е декa сум Албaнoфoб.И?[DOUBLEPOST=1505924522][/DOUBLEPOST]Слушaјте вие штo се прaвите пaметни.Oтвoрете кaртaтa нa светoт и бележете кaј имa немири вoјни.Ке видите декa сите тие се пoдрaчјa кaде имa муслимaни вклучителнo и вoјнaтa кaј нaс 2001 и нa Кoсoвo 99тa
Што се убедуваш бе пријател со геј членови,либерали и хуманитарци?Толкав оптимиста си дека ќе им докажеш.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Vo greška si i toa golema...krivično delo vo obid se kaznuva...nekogaš so ista kazna...nekogaš poblago....no kaznivo e spored KZ na RM...
доказ е сецната снимка на јутуб и збор на оној кој нудел поткуп.[DOUBLEPOST=1505925355][/DOUBLEPOST]
Убаво што знаеш.
Колку за информација скоро секаде постојат полицајци во цивилки со необележани односно цивилни возила кои ловат за брзо возење или за прекршоци.Изгуглај си или прашај некој сеедно.

Примерот што ти го дадов за полицајци во цивилки за на ул Македонија не е поради пешаците за да им кажуваат кој да тера лево или кој десно него да ги казнуваат оние кои влгуваат со моторно возило во пешачка зона.
Седи цивил на улица и застанува возила?
и ти така паметен ќе му застанеш???

не е ни чудо шо те имаат испреварено неколку пати и земено пари

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom