Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Снимените разговори според нашето законодавство не се релевантен доказ. Мене не ме чуди да се прават изигрување на овие правила со цел уништување на ВМРО ДПМНЕ, за да може СДСМ да ги зададе завршните удари на македонскиот идентитет, со името како круна на се. Воопшто не се сомневам.
Ако не се почитува законот, тоа ја отвора пандорината кутија. Ако се користат нелегално снимени материјали како доказ, истото ќе се бара и во иднина за други случаи. Ако некој ги оштетува државните објекти, имот... и ништо не му „фали“, тогаш секој во иднина ќе се повика на тоа право.
Снимките не како доказ али како насока кон истрага, ако имаш сецната снимка дека Заев барал поткуп а нигде нема пари од поткупот тогаш е невин и ти прв треба допоследен здив да го браниш во тој случај

ако имаш снимки за местени тендери, незакнско трошење пари, лажирање на изборни резултати, нудење и примање поткуп... па после по сметки фактиури анекси документи се најдат докази за такви дела ти треба до крај пожртвовано да бараш сите тие криминалци да завршат на долгогодишни робии[DOUBLEPOST=1505915458][/DOUBLEPOST]
Ех нема. Па во секоја книжарница можеш да го купиш образецот. Се вика „Обр. Мито Бекријо 2.4“.
А цигарата па што ја пали в канцеларија... тоа е за 2-3 години затвор. Тоа е израз на простотија.
Забрането е пушење во канцеларија?[DOUBLEPOST=1505915543][/DOUBLEPOST]
Некни пријaвувaм крaжбa вo стaницa Кaрпoш тaa ми вели ке прoбaaт дa дoјдaт кoлегите aмa немoжaм дa ти гaрaнтирaм имaме премнoгу крaжби нa теритoријaтa нa Кaрпoш:facepalm: Кaкo ке ми влијaе мене штo ке јa изнесaт прaвдaтa нa виделинa зa дивo нaсеље кoгa дoмa сме небезбедни?
Сосем те сфаќам , мене ѓупци ми украдоа точак во 1997 и од тогаш слушам панк и цртам кукасти крстови по зидови. Пед некое време и си ја купиф преводот на Мајн Кампф од фирерот.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Снимките не како доказ али како насока кон истрага, ако имаш сецната снимка дека Заев барал поткуп а нигде нема пари од поткупот тогаш е невин и ти прв треба допоследен здив да го браниш во тој случај

ако имаш снимки за местени тендери, незакнско трошење пари, лажирање на изборни резултати, нудење и примање поткуп... па после по сметки фактиури анекси документи се најдат докази за такви дела ти треба до крај пожртвовано да бараш сите тие криминалци да завршат на долгогодишни робии
Се гледа дека си бара мито. Паарте кај Виц’ не ли са ги тражиле? Барањето мито само по себе е незаконско. Не мора да има дадени пари.
Лет... сите знаеме дека политичарите се корумпирани. Функционерите. Биле сецнати, дрн, дрн... Си се гледа дека си бара мито. И убеден сум дека и порано, а и после го правел сличното. И другите, секако.
Гледам ти не го браниш Заев. Тази снимка не е снимка. Сецната е. хе х е хе хееее... ај нека е така. Душо една невина. Уз маршала Тита... хммм.. што сакав да кажам. Америка и Енглеска биче пролетерска. Не... напред во НАТО и ЕУ.
Снимките за тендер се нелегални. Овие за другарчето ти помало се легални. Ама, ОК, знаеме дека сега има акција за поголеми цели.. Име... Да се смени, да се редефинира МК... за 3 месеци одлични резултати направија твоите. Во процесот на нашето исчезнување како Македонци.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204

ако имаш снимки за местени тендери, незакнско трошење пари, лажирање на изборни резултати, нудење и примање поткуп... па после по сметки фактиури анекси документи се најдат докази за такви дела ти треба до крај пожртвовано да бараш сите тие криминалци да завршат на долгогодишни робии[DOUBLEPOST=1505915458][/DOUBLEPOST]
Забрането е пушење во канцеларија?[DOUBLEPOST=1505915543][/DOUBLEPOST]
Сосем те сфаќам , мене ѓупци ми украдоа точак во 1997 и од тогаш слушам панк и цртам кукасти крстови по зидови. Пед некое време и си ја купиф преводот на Мајн Кампф од фирерот.
Прoдoлжи дa глумиш месијa нa фoрумoв немa дa те цитирaм дa не ти пoмaгaм.Уствaри глaснoгoвoрник нa месијaтa

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Се гледа дека си бара мито. Паарте кај Виц’ не ли са ги тражиле? Барањето мито само по себе е незаконско. Не мора да има дадени пари.
Лет... сите знаеме дека политичарите се корумпирани. Функционерите. Биле сецнати, дрн, дрн... Си се гледа дека си бара мито. И убеден сум дека и порано, а и после го правел сличното. И другите, секако.
Гледам ти не го браниш Заев. Тази снимка не е снимка. Сецната е. хе х е хе хееее... ај нека е така. Душо една невина. Уз маршала Тита... хммм.. што сакав да кажам. Америка и Енглеска биче пролетерска. Не... напред во НАТО и ЕУ
Единствено шо се ннуди како “доказ“ е снимка каде се разговара за откуп на градежно земјиште и која снимка е сецната на неколку места. Таква снимка не би ја употребил ни Сталин во некој монторан процес. Али ти пошто си слеп за правда и правдина ја прифаќаш и бараш казна врз основ на снимка која не е ни комплетна а нема ни трага од некои пари дадени за поткуп.
За разлика од тебе, новата власт во сега слободна Македонија, тие процеси ги гради преку обвинителство со прибирање и презентирање на цврсти докази со кои несомнено целата Македонска и светска јавност ќе се уверат без сомнеж дека минатата власт беше најголемиот пљачкаш и злотвор на Македонскиот народ.[DOUBLEPOST=1505915794][/DOUBLEPOST]
Прoдoлжи дa глумиш месијa нa фoрумoв немa дa те цитирaм дa не ти пoмaгaм.Уствaри глaснoгoвoрник нa месијaтa
немаш појма колку ми олесна со тоа шо нема да ме цитираш.

V

viktora

Гостин
Кажи плоштад во една европска метропола каде што си видел џандар? Берлин кај Бранденбург, Сони центарот има? Амстердам кај IAmsterdam буквите, Ред лајт дистрикт?

Aбе дај без бламажи човече, не е ова ни до министер ни до св. Министер, фејлнато е кај голем дел во првите 7 години во животот, џабе после и џандари и министри.
Незнам само со кој памет го споредуваш македонскиот со германскиот или холандскиот менталитет.И можеби во право си дека не шетаат џандари низ плоштади,одамна немам отидено но доста пријатели ми имаат кажано дека шетаат вооружени војници кои регулираат кој како поминува.
И ќе повторам нашиот менталитет и нивниот е светлосни години.Со стапови треба да шетаат за да не стават во ред.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Незнам само со кој памет го споредуваш македонскиот со германскиот или холандскиот менталитет....
И ќе повторам нашиот менталитет и нивниот е светлосни години.Со стапови треба да шетаат за да не стават во ред.
Додека минатата власт со сите свои капацитети се трудеше Македонскиот менталитет да го задржи на ниво на отоманското царство, новата власт во сега слободна и праведна Македонија има за цел да му покаже на целата светска јавност како и пошироко дека Македонците можат во се да му парираат и на германци и холанѓани и швеѓани

V

viktora

Гостин
Додека минатата власт со сите свои капацитети се трудеше Македонскиот менталитет да го задржи на ниво на отоманското царство, новата власт во сега слободна и праведна Македонија има за цел да му покаже на целата светска јавност како и пошироко дека Македонците можат во се да му парираат и на германци и холанѓани и швеѓани
А од кога тоа би било?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
А од кога тоа би било?
веќе почна, слободата и напредокот се гледаат на секој чекор, сега отворено се зборува за проблеми за кои порано се губеше работа, слобода па дури и живот ако се споменат или се истражува, се вадат превезите на најстроги државни тајни за тоа како се злоупотребувани народните пари и народната доверба, конечно имаме власт која е одговорна и искрена пред својот народ.

W

wicked_1

Гостин
И можеби во право си дека не шетаат џандари низ плоштади,одамна немам отидено но доста пријатели ми имаат кажано дека шетаат вооружени војници кои регулираат кој како поминува.
:pos::pos:

На Александерплатз и на Бранденбург на секој метар има елитни одреди наоружани со митралези, и по некој тенк. Сите туристи мора панцири да носат, и да знаат војнички поздрав, пожелно е и на курс да се иде.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
пријатели ми имаат кажано дека шетаат вооружени војници кои регулираат кој како поминува.
Те излажале пријателите, во Париз те претресуваат кога сакаш да влезеш на Шамз Елизе во некоја продавница поради терористичките напади кои ги имаа пред 2 години и ако сакаш да влезеш во сите други европски поголеми метрополи во некоја градба или дворец со огромно историско/културно значење. Никој никаде барем мене ме нема застано од никаде да ме претресува или па некој што го знам. Со спортот прошетав сегде по 100 пати поготово во Европа и во некои држави дури не знам ни како им изгледа униформата на полицијата па сега види.

Јас никаде не не споредив нас со Холанѓани или Германци, боже сачувај тоа ама нема поента да има полиција секаде и да наликуваме на Багдад кога сите едни исти џибери што прават вакви работи се со некој човек во МВР како што спомна @silmarillion и џабе е 20 џандари на човек да наредиш на ул. Македонија, настрана што грдо и несигурно изгледа полиции да гледаш и како граѓанин и како турист. За такви глупости си има CCTV камери кои работат 24/7 (сем Мартин кога го изеде) и ако нешто се случи имаш доказ и снимена фаца црно на бело, па нема, не бев јас, во подрум бев, спиев и така натака. Исти курац е и со овие што креваат луѓе на хауби. Обичниот граѓанин ќе си плати казна за расипан штоп, ден два закаснета регистрација, погрешно престројување, скршена шофершајбна ама сите знаеме кој крева 200 на Партизанска и вози мотори на едно тркало кај што не треба (види погоре).

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
веќе почна, слободата и напредокот се гледаат на секој чекор, сега отворено се зборува за проблеми за кои порано се губеше работа, слобода па дури и живот ако се споменат или се истражува, се вадат превезите на најстроги државни тајни за тоа како се злоупотребувани народните пари и народната доверба, конечно имаме власт која е одговорна и искрена пред својот народ.
Не знам со какви наочари гледате, слободата единствено дојде за идризовци и луѓе од власта кои ќе ја искористат политичката моќ да не бидат процесуирани.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
а бре оние снимките (сечено, лепено, монтирано) нема да се приложат како доказ, туку ќе се истражува по нив да се најдат докази за криминалите
незаконски биле како доказ, па нема ни да бидат доказ, ќе има документи, фактури, изводи, сведоци кои ќе ги потврдат криминалите

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Не знам со какви наочари гледате, слободата единствено дојде за идризовци и луѓе од власта кои ќе ја искористат политичката моќ да не бидат процесуирани.
Уште сте зависни од сендвичи за чија конзумација морате да викате
МИГРАНТИИИИ ИДАТ МИГРАА ААНТИИИ[DOUBLEPOST=1505918747][/DOUBLEPOST]
Гледам ти не го браниш Заев. Тази снимка не е снимка. Сецната е. хе х е хе хееее... ај нека е така. Душо една невина. Уз маршала Тита... хммм.. што сакав да кажам. Америка и Енглеска биче пролетерска. Не... напред во НАТО и ЕУ.
Снимките за тендер се нелегални. Овие за другарчето ти помало се легални. Ама, ОК, знаеме дека сега има акција за поголеми цели.. Име... Да се смени, да се редефинира МК... за 3 месеци одлични резултати направија твоите. Во процесот на нашето исчезнување како Македонци.
Не смееше ни да писниш за случајот за Љубе Бошковски судењето, затоа што и тебе и семејството ти се заканбија “ќе ве нема“

Во случајот со Љубе Бошкоски тој што ги дава парите не сведочи, туку сведочи некој што бил пријател на Јордан Мијалков. Значи тој не бил ни присутен на настанот. Судијата тоа го знае, но го овозможил тоа

Иако ова го знаеше ти ја нурна главата и ќутеше вво страв од одмазда и со надеж дека ќе те вработат негде на државна сметка, дури и бараше максимална казна за Љубе иако си знаел дека е жртва на монторан случај без докази.

Последно уредено:
B

Bafra

Гостин
Со спортот прошетав сегде по 100 пати поготово во Европа
Од кога играорна е спорт :D
Освен преку играорна не сум слушнал друга активност толку да шетаат.
Штудгарт има полиција и тос со Хеклери се шетаат, ама не ми сметало дури и побезбедно се чуствував, Франкфурт чак пат сум забележал, Осло си патролираат и легитимираат претежно пијаните :D

Кај нас како може 13.000 џандари а нигде да ги нема... Пред 3години знам немаа бензин зс колите да патролираат ама битно за се друго небитно пари на велико се трошеа.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Од кога играорна е спорт :D
Освен преку играорна не сум слушнал друга активност толку да шетаат.
Толку ги бивало да се пробијат, без резултати никој не те сака :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom