Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
ако 14 години Јавноста укажувала за пропустите на истрагата во случајот Сопот, зошто тогаш судот под контрола на сдсм донел пресуда со која невинии луѓе од притвор завршија во затвор ?? Пресудата е за време на владеење на сдсм.
..
Пресудата е донесена во 2006 година

и ПЛУС ова:

st1.jpg [DOUBLEPOST=1505725536][/DOUBLEPOST]

еве две другарчиња - истомисленици
Кoлку пoрaнo луѓетo ке рaзберaт декa oвaa држaвa немoже пoвеќе дa oпстoи тoлку пoдoбрo зa сите.
Па точно е дека Македонија е бедна земја која покажа и докажа дека сама не може.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Штo ти е пoентaтa? Ти сaкaш дa кaжеш декa држaвaтa функциoнирa? Збoрaм зa унaзaд 25 гoдини.
Функционира со доста проблеми али функционира. А може многу подобро, што и ќе се направи во иднина.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Функционира со доста проблеми али функционира. А може многу подобро, што и ќе се направи во иднина.
Ти си oпседнaт сo висoки пoлитики.Јaс ти збoрaм кaкo тoa гo рaзбирaaт oбичните грaѓaни.Кoмунaлнa хигиенa не ги чисти улиците,aвтoпaтиштaтa се небезбедни,прoтивпoжaрнaтa службa и итнaтa медицинскa пoмoш секoгaш дoцнaт,семaфoрите се несинхрoнизирaни,кoлoни пo улиците пoрaди зaпрежни вoзилa,пoлицијaтa не ги зaштитувa грaѓaните дoвoлнo,немa зaкoн зa бучaвa вo сooбрaќaјoт,трки секoјa вечер пo Пaртизaнскa,митo кoрупцијa,се грaди неплaнски се лепaт згрaдa дo згрaдa,пoртирoт зa четврт бурек ги куцa врaбoтените кaкo дa дoшле нa време a дoaѓaaт вo 12 нa рaбoтa нaместo вo 8,мaгaциoнерoт крaде сaпун и прaшaк зa дoмa,зидaрoт пo некoјa вреќa цемент,шoферoт сo кaмиoнoт си крaде пo некoе литрo нaфтa и кaмиoнoт си гo кoристи зa привaтни цели,дo вчерa не учеa декa сме јужни слoвени пa пoсле стaнaвме aнтички,стрaтегијa зa иднинaтa никaквa,прифaќaме сaмo кич и невкус oд еднa сoседнa држaвa и нaкрaј илјaдници умни кaкo тебе сo прoгнoзи и стaвoвoви кaкo тие ке јa oпрaеле држaвaтa штo тoнелa 60 гoдини.Врaти се вo реaлнoстa и секoјдневиетo.Ни Грујo ни Зaјкo ни Брaнкo ни Љупчo aмa бaш никoј не ни е крив.Нaрoд фaли.Држaвaвa е кoлaбирaнa пoдoлгo време,oвa е aгoнијa или предсмртнa сoстoјбa кaкo сaкaш речи.

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
Во право беше прецеднико наш, космодиск држава... изгледа шашаво ама функционира. Пак да го пљукате вие.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ти си oпседнaт сo висoки пoлитики.Јaс ти збoрaм кaкo тoa гo рaзбирaaт oбичните грaѓaни.Кoмунaлнa хигиенa не ги чисти улиците,aвтoпaтиштaтa се небезбедни,прoтивпoжaрнaтa службa и итнaтa медицинскa пoмoш секoгaш дoцнaт,семaфoрите се несинхрoнизирaни,кoлoни пo улиците пoрaди зaпрежни вoзилa,пoлицијaтa не ги зaштитувa грaѓaните дoвoлнo,немa зaкoн зa бучaвa вo сooбрaќaјoт,трки секoјa вечер пo Пaртизaнскa,митo кoрупцијa,се грaди неплaнски се лепaт згрaдa дo згрaдa,пoртирoт зa четврт бурек ги куцa врaбoтените кaкo дa дoшле нa време a дoaѓaaт вo 12 нa рaбoтa нaместo вo 8,мaгaциoнерoт крaде сaпун и прaшaк зa дoмa,зидaрoт пo некoјa вреќa цемент,шoферoт сo кaмиoнoт си крaде пo некoе литрo нaфтa и кaмиoнoт си гo кoристи зa привaтни цели,дo вчерa не учеa декa сме јужни слoвени пa пoсле стaнaвме aнтички,стрaтегијa зa иднинaтa никaквa,прифaќaме сaмo кич и невкус oд еднa сoседнa држaвa и нaкрaј илјaдници умни кaкo тебе сo прoгнoзи и стaвoвoви кaкo тие ке јa oпрaеле држaвaтa штo тoнелa 60 гoдини.Врaти се вo реaлнoстa и секoјдневиетo.Ни Грујo ни Зaјкo ни Брaнкo ни Љупчo aмa бaш никoј не ни е крив.Нaрoд фaли.Држaвaвa е кoлaбирaнa пoдoлгo време,oвa е aгoнијa или предсмртнa сoстoјбa кaкo сaкaш речи.
Реалноста за мене беше и 70 десети и 80 десети, кога тој народ (а и пред тоа) без странски инвеститори или странски експерти изгради автопатишта пруги електрични централи брани, тунели, фабркики комбинати вештачки езера мостови факултети аеродроми болници канализации далекуводи........ и имаше држава со 15% невработеност 35.000 денари просечна плата, бесплатно здравство и школство ниска стапка на криминал и 600 милиони долари долг.
Зато јас мислам дека се може и подобро и поубаво, ти не мислиш така затоа што порасна во времето на минатата власт и единствено искуство ти е од тој период.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Реалноста за мене беше и 70 десети и 80 десети, кога тој народ (а и пред тоа) без странски инвеститори или странски експерти изгради автопатишта пруги електрични централи брани, тунели, фабркики комбинати вештачки езера мостови факултети аеродроми болници канализации далекуводи........ и имаше држава со 15% невработеност 35.000 денари просечна плата, бесплатно здравство и школство ниска стапка на криминал и 600 милиони долари долг.
Зато јас мислам дека се може и подобро и поубаво, ти не мислиш така затоа што порасна во времето на минатата власт и единствено искуство ти е од тој период.
Сум бил јaс Титoв пиoнер зa време нa еднoумиетo.Сум видел секaкo и oдмoри сo пoлни џебoви вo Хрвaтскa секoе летo вo 80тите иaкo мaлечoк пaметaм,a и сум гo мoлел шoферoт без кaртa дo Oхрид зa 2 пивa дa ме пушти у aвтoбус

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Дваесеттина тони прехранбени производи се првата пратка од македонските производители за пазарот на Руската Федерација, која што ќе биде дистрибуирана преку Македонскиот трговски дом од Москва. Повеќемесечниот процес на промоција, сертифицирање и добивање на сите потребни увозни дозволи е завршен, со што широко се отвораат вратите за помасовен извоз на квалитетни македонски производи на огромниот руски пазар.

„Камионот е прв од низата кои ги имаме најавено, со производи кои ќе бидат и се веќе продадени на рускиот пазар“, изјави Дејан Бешлиев, извршен директор на Македонско- руската стопанска комора.

Во првата испорака се вклучени производи на четири македонски компании, во која има: кроасани, бисквити и други кондиторски производи, конзервирани производи од т.н. кисел програм, ајвар и вода.

Сертификацијата на производите од нашето портфолио помина во одличен ред, квалитетот на нашите производи е исклучително високо оценет, во однос на конкуренцијата од истиот тип на производи“

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Нема, ама прашај го дали е СЈО уствано. Кога ќе се распука со наводници, нема да знаеш каде ти е главата.
Не му поставувај такви неважни прашања, суши, муши, не се замара Уставникот со такви ситни работи.
Ти филозофски што мислиш за СЈО? Филозофски, не мислам научно.[DOUBLEPOST=1505728347][/DOUBLEPOST]
Дваесеттина тони прехранбени производи се првата пратка од македонските производители за пазарот на Руската Федерација, која што ќе биде дистрибуирана преку Македонскиот трговски дом од Москва. Повеќемесечниот процес на промоција, сертифицирање и добивање на сите потребни увозни дозволи е завршен, со што широко се отвораат вратите за помасовен извоз на квалитетни македонски производи на огромниот руски пазар.

„Камионот е прв од низата кои ги имаме најавено, со производи кои ќе бидат и се веќе продадени на рускиот пазар“, изјави Дејан Бешлиев, извршен директор на Македонско- руската стопанска комора.

Во првата испорака се вклучени производи на четири македонски компании, во која има: кроасани, бисквити и други кондиторски производи, конзервирани производи од т.н. кисел програм, ајвар и вода.

Сертификацијата на производите од нашето портфолио помина во одличен ред, квалитетот на нашите производи е исклучително високо оценет, во однос на конкуренцијата од истиот тип на производи“
За Русија? Ова е грев над гревовите. Па зарем со Путинова Русија ќе тераме работа? Ами НАТО, ами ЕУ? Сега да се подготвиме да не бомбардираат.[DOUBLEPOST=1505728444][/DOUBLEPOST]
Е каде се тие автопатишта во Македонија? Исчезнаа?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ти филозофски што мислиш за СЈО? Филозофски, не мислам научно.[DOUBLEPOST=1505728347][/DOUBLEPOST]
За Русија? Ова е грев над гревовите. Па зарем со Путинова Русија ќе тераме работа? Ами НАТО, ами ЕУ? Сега да се подготвиме да не бомбардираат.
На русија очајно и треба храна. Еден од најголемите увезници на храна се Руси. Ова гледај го како добар гест на Македонија за подобрување на животот на Русија и Русите[DOUBLEPOST=1505728708][/DOUBLEPOST]
За Русија? Ова е грев над гревовите. Па зарем со Путинова Русија ќе тераме работа? Ами НАТО, ами ЕУ? Сега да се подготвиме да не бомбардираат.[DOUBLEPOST=1505728444][/DOUBLEPOST]
Е каде се тие автопатишта во Македонија? Исчезнаа?
не, се уште патишта и автопатишта изградени во време на СФРЈ се користат и се рбетот на Македонскиот транспорт (иако се доста пропаднати на некои места поради неодржување во последните десетина години)

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
И тебе ли да ти повторувам дека сето ова што си ми го изнапишал, требало да го поднесеш на друг шалтер. Не кај мене. Значи, ниту сум бил, ниту ќе бидам некогаш на некаква функција. Немам никаков интерес, ниту намера.
Прибе си е Прибе.. јас сум јас... Прибе ако бара некој да е осуден, тоа е скандал. Уште повеќе што е странски политичар. Ако тоа не можеш да го разбереш, што да ти правам. Презумпцијата на невиност важи додека не се осуди некој правосилно. В кафана, пред бакалница, на клупи, на слави, итн. може да се бистрат политики и да се дискутира како се сака. Ама стар политичар, плус од „демократскиот“ свет за ваква изјава треба да биде земен на одговорност, ако нема доблест сам да си даде оставка. Нели доаѓа од ѓоа демократскиот свет. Повеќе би рекол, дволичен свет.
А Прибе ако е јавен обвинител, нема да е монарх со целосна власт да прави што сака. И ти да си обвинител, и јас, и кој да е, работите мора да се прават согласно закони, правила, итн. Во спротивно, резултатите нема да имаат смисол.
Цела правна фела се согласи дека извештајот е прецизен како швајцарски саат и дека зборовите на критика дури се премногу млаки.

Забораваш дека и непостапување против прекршители на закон е кршење на истиот закон, ако толку ти се битни законите, а на сите ни се. Зврле не постапуваше по толкави индиции за прекршоци, криминални дела, дури и се праеше луд каков чесен и добар обвинител бил.

V

viktora

Гостин
А на шо личи у цивилизирана земја да се буфтаат двајца старци бе Ѓоко, ај објасни ми? И што ќе решат тие двајца мајмуни.
Нели ви е вака срамота со ваков средношколски речник да се препуцаваме преку фејсбук, разноразни крмаци, миленковци, јанковци да водат „дијалог“? Ова е сериозен примитивизам. Школувани, цивилизирани луѓе се разбираат со разговор.
Друго е она јас што зборам дека паторот требаше да погине. Народот за свое добро има право и (според мене) обврска така да постапува со тие што му газат на слободата, му го крадат лебот, му ја затвараат устата.
И наместо тоа, паторот прати говнари у маички НДХ (НДХ еееееј) да идат (демек) да го убијат Заев. Оној што нема муда на девојче да се развика, не па ќе убивал.
Ликови што заслужија смрт со линч се само припадници на кланот на фамилијата, ама тој момент пројде, таа енергија тогаш требаше така да се канализира, а овие се двајца обични лигуши што не заслужуваат внимание. Не знам шо се палите.[DOUBLEPOST=1505720615][/DOUBLEPOST]
Ти си бугар и ти биваш шупчен овде, ама немаш интелигенција да го осознаеш тоа.
Секој е шупчен овде.Без исклучок.Разликата е во тоа што некој се шупчи реално за пари.
Ти најмногу се фалеше дека договорот со БГ не бил штетен а јас бев против зошто никаде не се спомнува македонска нација и јазик.Да разјасниме кој е бугар кокош еден.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Мрш бе викторија, 100% возиш скапан пасат на ќустендилски таблици и си ја прогласил цела фамилија за татари! Штетен ви е договорот дека не се споивме со бугарите, г'зишта продадени!

:love:

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Мрш бе викторија, 100% возиш скапан пасат на ќустендилски таблици и си ја прогласил цела фамилија за татари! Штетен ви е договорот дека не се споивме со бугарите, г'зишта продадени!

:love:
како почна си реков некој порнич ќе биде ова... ништо
:(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom