Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 април 2008
Мислења
11.008
Поени од реакции
12.485
На последните избори излезе народ што речиси никогаш не гласа, сега гласаа против Груевски, за да иде во затвор, ама од затвор ни з нема, ни за него ни за неговата банда, и нема ни да затворат никој, џабе се посирате 24/7 на темава, сум пишал пред 2000 страни дека нема никој да затворат, :facepalm:
И јас им го велам истото, ама се разгневуваат децата, не сакаат да се разбудат од сонот, бидејќи ако не спиеш, не можеш да сонуваш.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Те орасположиле горештиниве, или септември е твој хороскопски месец ?

Вообичаено не си вака насмеан(а).
Декстер(а), јас сум ок чоек...крадачиве и гнојов околу мене ме претвори у ова што сум. И пак не би работел вакви прљави работи као тебе.[DOUBLEPOST=1505577918][/DOUBLEPOST]
Ванковска од Стокомак е овој.
:lolzz:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.577
Поени од реакции
37.480
,, ...Основната плата на јавните обвинители е околу 60.000 денари или околу 1.000 евра. Според законот, додатоците кои ги зимаат не смее да изнесуваат повеќе од 35 проценти од основната плата. По потврдата од СЈО за огромните износи кои ги зимаат обвинителите од тимот на Кат_Јан, станува јасно дека плата до 3.000 евра значи грабеж на државниот буџет и нивно ставање над сите во државата.Од државен буџет на годишно ниво и се исплаќаат околу 35.000 евра на обвинителката Кат_Јан,,

што толку изработија јас искрено ништо не видов, ама ги гледам убавите месечни цифри од македонскиот буџет ! (y)

Член од
24 април 2008
Мислења
11.008
Поени од реакции
12.485
Декстер, јас сум ок чоек...крадачиве и гнојов околу мене ме претвори у ова што сум. И пак не би работел вакви прљави работи као тебе.
За жалење си, не знам што друго да ти кажам.

Јас лично не го лекувам гневот со антидепресиви и останати фармацевтски решенија, се трудам да се држам настрана од нив, па затоа не можам да ти препорачам фармацевтско решение за смирување на хормоните.

Единствено можам да те посоветувам да прошеташ низ природа, Водно ти е блиску, па обиди се така да ги смириш хормоните, бидејќи дефинитивно не си ок чоек ако дозволуваш крадачите и гнојот да имаат негативно влијание врз тебе.

Да знаеш какви изроди само од моја зграда, а да не почнам и со локалните изроди од моја населба, се вработија со партиски книшки и од едната и од другата партиска страна на паричката на криминалот и корупцијата, досега ти ќе трчаше по жолто комбе, наместо да чекаш да те соберат.

На мене лично не ми смета тоа што изродите нашле работа со партиска книшка, туку ми смета тоа што додека се` хранат на моја сметка се` обидуваат да глумат некакви интелектуалци, а едвај завршиле средно образование со нивниот менталитет.

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.577
Поени од реакции
37.480
Таков феномен му застана на патот на најголемото зло кое му се случи на Македонија уште од смртта на Александар, Таков феномен, идол на Македонскиот народ ги запре криминалните дивеења кои се случуваа 10 години во државата, таков феномен стана ноќна мора на довчерашните моќници испреплетени во мрежа на меѓусебни криминали
..ај сигурно си нешто „несреден“ денес, нема да ти го земам во обзир дека ова Ти си го пишувал во потполно свесно и со твоја воља, ај сигурно имаш мака и те притискаат, да за бела боја велиш дека е црна ! ;)

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993

:love: Пари не се проблем!

што толку изработија јас искрено ништо не видов, ама ги гледам убавите месечни цифри од македонскиот буџет ! (y)
Бијонсе, ај не го дрви! Сигурно повеќе изработија од овие копуци. И сума сумарум кога ќе собереш све, за СЈО е потрошен п****н дим у споредба со ова. Па и тоа СЈО е трошок ради вас (т.е. тие шо ти фрлаат џепарац)

http://24vesti.com.mk/stotici-milioni-evra-se-potrosheni-za-ekonomski-promotori-roud-shoua-reklami-za-stranski-investicii
Стотици милиони евра се потрошени за економски промотори, роуд шоуа, реклами за странски инвестиции

Потрошени се 12,5 милиони евра во домашни медиуми во Република Македонија за привлекување на странски инвестиции.

Како бе дома привлекувале странски инвеститори? Јеботе лудаци ненормални!

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.278
Поени од реакции
15.402
Нема проблем. Ти ќе правиш спинови за малоумни, а јас ќе те толерирам во има на конструктивност.

Море марш.
Što ima ti pa da toleliraš? Te spomna nekoj tebe pa da kreštiš vaka?
So svojot rečnik sam si se iskažuvaš koj si i kakov si.....

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
..ај сигурно си нешто „несреден“ денес, нема да ти го земам во обзир дека ова Ти си го пишувал во потполно свесно и со твоја воља, ај сигурно имаш мака и те притискаат, да за бела боја велиш дека е црна ! ;)
Me притиска маката и несреќата на Македонскиот народ. Тебе можеби ништо не ти значи дека за едно ново вработување сме плажале по 50.000 евра на странски инвеститори, дека последни 10 години држвна администрација се зголеми за 75.000 вработени, дека долгот од 1,7 милијарда евра се искачи на 5,5 милијарди евра, дека дупката во пензискиот фонд е неколку стотини милиони евра дека над 600.000 Македонци се иселија од татковината, дека 30% Македонци живеат во сирмаштија дека 50% од вработени земаат 13.500 денари плата а 1% земаат просек од 248.000 денари плата, дека стотици милијарди евра ги фрлифме во палми, плажи на вардар, рингишпили, порции на нилски коњи, лемури, орли... за гладни министри, најскапи хотели и бутици за нивни потреби додека болни деца умираа без лекарска помош и лекови.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.577
Поени од реакции
37.480
Таков феномен му застана на патот на најголемото зло кое му се случи на Македонија уште од смртта на Александар, Таков феномен, идол на Македонскиот народ ги запре криминалните дивеења кои се случуваа 10 години во државата, таков феномен стана ноќна мора на довчерашните моќници испреплетени во мрежа на меѓусебни криминали
..кога ќе застане на раскрсница на тој пат па ќе го фати и левиот и десниот пат, ќе рачам Да ! можеби си во право, се труди, ете зема нормална плата и седи во еден од двата сопствени стана во Ск(а не државна кирија од 300 Е за друг стан) и 3 000 Е плата:(

...додека СЈО со Кат_Јан на двосмерна улица гледаат само една страна тогаш се извршители на таа страна просто ем вистинско кажано, на жалост гледаме и ние неопределените !

Таков феномен ... идол на Македонскиот народ ги запре криминалните дивеења кои се случуваа 10 години во државата..
...Македонија славеше 25 години државна самостојност, тебе само 10 години од тие 25 ти се со криминални движења? ццц цццц мислев дека си независен, свој човек ме разочара :facepalm:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
..кога ќе застане на раскрсница на тој пат па ќе го фати и левиот и десниот пат, ќе рачам Да ! можеби си во право, се труди, ете зема нормална плата и седи во еден од двата сопствени стана во Ск(а не државна кирија од 300 Е за друг стан) и 3 000 Е плата:(

...додека СЈО со Кат_Јан на двосмерна улица гледаат само една страна тогаш се извршители на таа страна просто ем вистинско кажано, на жалост гледаме и ние неопределените !

...Македонија славеше 25 години државна самостојност, тебе само 10 години од тие 25 ти се со криминални движења? ццц цццц мислев дека си независен, свој човек ме разочара :facepalm:
да ја постирате целосната снимка ако ја имате во штабот
Ова е прекината на двете најбитни места

Член од
24 април 2008
Мислења
11.008
Поени од реакции
12.485
The feeling is mutual (y)

Ако треба да го вратиме паторот, кажи си слободно. Не мора да мутиш у вакви обланди по 2000 карактери.
Враќај слободно кого сакаш, тоа е твој избор.

Јас моето од поодамна го имам кажано - забрана за учество на избори во период од 12 години за сите кои не направиле ништо за подобрување за животниот стандард и условите за живеење додека биле на власт, а истовремено профитирале врз грбот на граѓаните.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.577
Поени од реакции
37.480
... ја имате во штабот...
...кој штаб бе јас сум свој човек и персона со свое мислење, и сега баш размислував за ова тема во форумов, знаеш немаше ден, море немаше пост да не беше спомнат Председателот Иванов во вид на погрден збор „фикус“ ...

што се случи со фикусот?? зошто не е веќе спомнат овде? ТОЈ УШТЕ Е АКТИВЕН, зашто на темава не е активен како фикус? баш ме интересира што се смени или не се смени ? оти човек кога ќе стане еднаш фикус останува цел живот фикус? нели? или се смени нешто меѓувреме :rolleyes: [DOUBLEPOST=1505579557][/DOUBLEPOST]
да ја постирате целосната снимка ако ја имате во штабот
Ова е прекината на двете најбитни места
...немет друга снимка, земено ми е од YOU TUBE, оти не бев на лице место да снимам, ако ИМАШ ТИ ОД ТВОЈО ШТАБ пушти ја лепена кај беше прекината (y)

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom