Овде не станува збор за криминалите на Грујо или Заев... овде станува збор за Македонците кои живеат во Кичево, и се додека се сложни двете партии и заедно настапуваат во градот, ондак ќе имаат големо Браво од мене... Истото ќе го речев и ако беше обратна ситуацијата, ако СДСМ предложеа свој кандидат, а ДПМНЕ ги подржеа.
Исто како што дел од ДПМНЕ гласаа за Дехари на последните избори, само за да Грујо го задоволи Али... или пак кога Грујо ги праќаше гласачите од Пустец во Центар, а не во Кичево....
Ради оваа реченица ќе си останеме момоци од нација, значи ќе повторам тука не станува збор за ебаниот Грујо или ебаниот Заев...станува збор за нас како народ, кога ни е најтешко да си помогнеме. Јас како човек кој има корени од тој крај ептен ме боли што вакви глупи партиски луѓе го злоупотребуваат македонскиот граѓанин, и при здрав памет го прават глуп кој кого предал, само за да ги исполни целите на своите пастири од партиите.
Абе срам и арам да ви е, срам и арам... со ваков памет ќе стигнете на ниво на Македонците во Тетово кој за 8 Септември на крај кур не ги ставија, и мораа самите да се организираат (од двете партии) за да го прослават празникот... ама тогаш касно ќе ни биде ГОЈДА ЕДНИ!!!
да ви ебам пичката мајчина да ви ја наебам...