Џони Вајсмилер
Don't share my food
- Член од
- 15 февруари 2010
- Мислења
- 15.489
- Поени од реакции
- 15.506
Како што гледаш според минатите избори во Декември 2016 каде имаше голема излезеност за Вмро гласаа околу 9000,а Сдсм 5600 и сосе Љубчо околу 500 гласачи заедно едвај прават 15.000 што нема никаква теори ја Кичево да добие Македонски градоначалник со ваква бројка бидејќи Албанците се повеќе и ќе ве надгласаат секако..и нема логика сега Сдсм да коалицираат со Вмро кога триста илјади пати се отераа у курац во секој сегмент барем во јавноста и односите никогаш не му биле толку лоши и спротиставени како сега...е сега во бизнис сферата парите не познаваат непријателство па знаат и по некој тендер да си поделат додека сендвичите ги лажат по штабојте дека Сдсм ја продава државата.Јас веќе одамна напишав дека мои пријатели од Дуи ми се пофалија со подршка на СДСМ уште во првиот круг на фатмир Дехари...и после Грујо го продал Кичево
Едноставно Заев мора да дај некоја жртва ако ги сака Албанските гласачи да го подржат во Скопје и Куманово..тие ионака ќе гласаат во вториот круг за кандидадот на Сдсм ама вака барем сигурно ќе бидат на нивна страна..тоа е нивна политика..ние тука можиме да си правиме до утре пресметки за градовите ама според мене најбитни градови односно најнеизвесна битка ќе се води во Скопје и Охрид..секогаш цел фокус на Вмро и Сдсм на локалните му е наменет во овие два града бидејќи тука најмногу лежат парите,градбите,тендерите..