Матурска облека, шминка и фризура

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
Сигурно веќе сте купиле, а ако не барем имате замислено како се тоа ќе изгледа.
Ќе бидете во свечен фустан/одело или нешто по лежерно и модерно? Шминката, што со неа? Појака шминка, или шминка која ќе дава - природен изглед?
А што со фризурата?
Секако и да сме најубаво облечени, а со лоша фризура не правиме ништо нели?
Епа ајде матурантки и матуранти, кажете ни колку ќе бидете најубави таа вечер!:icon_lol:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Сакам и јас пак, сакам и јас!!!
Шала на страна еден совет до младите кои слават матура годинава да не се прават како тетки со фризури од кои ќе се чувствуваат неприродно и укочени, без многу шминка со која не би се препознале ни самите и без многу теткински фустани ... на мојата матура бев облечена многу едноставно, немав никаква фризура само убаво испеглана и пуштена коса и пудра на лицето со малку сенка и карминче и си поминав најубаво, а и од многу луѓе таму добив прекрасни комплименти ... ем се двоев со реткиот изглед на девојка, ем воопшто немав мака ни со нозете од преголеми штикли, ни со размачкана 2 тонска шминка ни со ништо ... ставете си ја на прво место веселбата и за ништо повеќе не се потресувајте!:je: :cug:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Еве да ставам некоја сликичка која може добро ќе и дојде на некоја матурантка која сеуште незнае што да сошие или купи ... за купување овие скапички ми изгледаат (барем со истакнативе цени на интернет), па нема да е воопшто лоша првата варијанта:star: :icon_lol:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Јас се заиграв со сликиве некако ... :bip: :icon_lol:

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Не се прајте стрини со сарми на глава!!! Изгледајте природно и пожелно! А не смешно.Особено на матурската вешер треба да се чувствувате убаво,но и спокојно и да не размислувате кој прамен на која страна се откачил и постојано да трчате до тоалет.
Бидете природни,така ќе бидете најатрактивни и најинтересни!И да посака некој дечко да ве разбушави...:) нема шанса...пак ќе бидете убави. Жената прво се гледа во коста,ако е таа природна,мека,сјајна-привлекува па тоа ти е! ;)

Slatka_Mala

devoid of concept
Член од
15 февруари 2006
Мислења
477
Поени од реакции
11
Епа еве јас сум годинава матурантка и веќе си купив фустанче и сандалчиња и баш ми се ќеифски - не којзнае колку свечени, но баш како за матурска, па сега ми останува уште накитот, ташна и интересно палтенце за одозгора...
ај кога ќе помине матурската ќе ви стаам слики, да ме видите :wink:

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Член од
6 февруари 2006
Мислења
17
Поени од реакции
1
абе малце глупо е ова као слики треба да остаиме или да опишеме...?
Ко фалење ми е

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
ijas sum maturantka ovaa godina i mozam da kazam deka vo skopjevo nema ama bas nisto!ovaa nedela idam vo turcija pa koga ke se vratam ke vi pisam so sum si kupila:je:

Член од
4 мај 2006
Мислења
42
Поени од реакции
0
po moe jas ne bi bila tolku zatreskana za toa kako da bidam oblecena na mojata matura kako nekoi sto se

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
59
Битно е сепак,мислам јас :)
Барем мене лично ми е битно.
Еве нешто и од мене,погодно за на матура :)

Член од
5 мај 2006
Мислења
23
Поени од реакции
3
Облека за матурантите 2007

Има веќе тема за свечена облека, ама мислам дека има што да се каже тука. Одамна сите матуранти го размислуваме прашањево, се збори за тоа и слично. Разбрав дека нови модели по продавниците ќе донесат тек после Велигден и нејќам да замислам какви ќе бидат цените. Некои решаваат да одат во шопинг надвор од државата, други шијат по своја замисла (како јас на пример, отидов кај Антонија Ристовска да ми шие). А вие? И како би ви било ако на матура се појави некој со иста облека како вашата? :kesa:

Kajgana Shop

На врв Bottom