Сакам да знам!

B

Bafra

Гостин
Сакам да уплатам пари во странство преку банка. Ме интересира како оди преносот на пари кон друга држава во евра и дали се плаќа поголема провизија или некои други дополнителни трошкови?
Ќе си одиш во банката кај што ти е трансакциската, ќе прашаш за девизно плаќање и таму точно ќе ти кажат колкава провизија и по кој основ ќе плаќаш. Сите експозитури не работат со плаќање во странство.
Провизија во зависност од износот одредуваат, ама мислам без 30еур провизија не поминуваш :D

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.614
Има ли автобуска линија до аеродромот александар велики ?

jovankrstevski1

ТАТА_МАТА
Член од
2 декември 2012
Мислења
855
Поени од реакции
602
Има ли автобуска линија до аеродромот александар велики ?
Има одлична е. 180 денари во еден правец. Вардар Експрес го има тендерот, ни да замараш некој да те носи ни ништо. Автобусот чека додека не дојдат сите летови пример во 12 на полноќ и тогаш трга (Освен ако летот не доцни 45 минути). Жива згода

Член од
28 јануари 2015
Мислења
518
Поени од реакции
2.870
Од каде можат да се купат шолји од фудбалски екипи?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513

Hoy

Член од
7 септември 2017
Мислења
569
Поени од реакции
1.872
Не најдов слична тема за прашањево, па овде ќе го поставам.
Дали ќе има проблем ако ја напуштам ЕУ зоната буквално на 90тиот ден од престојот. Значи на 17ти јуни дојдов, на 13ти септември тргам околу 11:00 (тоа е 89ти ден) али премин на Унгарско-Српска граница ќе ме фати после 00:00 спрема 90ти ден. Ќе е проблем некаков? Има некој слично искуство?

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Како кај нас може да се направи PayPal картичка за да можам да плаќам во странство?

jovankrstevski1

ТАТА_МАТА
Член од
2 декември 2012
Мислења
855
Поени од реакции
602
Картичка/сметка како онаа во банка што имам?
Пресудна е картичката за интернет плаќање, вообичаено со Виза Електрон на повеќето банки немаш проблем ама ќе треба да си прашаш во банка

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Картичка/сметка како онаа во банка што имам?
Подобро да си земеш интернет Виза Електрон и во нив е 0 денари значи колку пари ќе ставаш толку ќе потрошиш односно колку е цената што купуваш толку ќе ставаш тоа е според мене е посигурна опција инаку таа картичка што ја имаш е дебитна и не е поврзан со интернет додека револвинг или виза електрон тоа може преку интернет да купуваш ама малку е ризично

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Подобро да си земеш интернет Виза Електрон и во нив е 0 денари значи колку пари ќе ставаш толку ќе потрошиш односно колку е цената што купуваш толку ќе ставаш тоа е според мене е посигурна опција инаку таа картичка што ја имаш е дебитна и не е поврзан со интернет додека револвинг или виза електрон тоа може преку интернет да купуваш ама малку е ризично

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
А конкретно за PayPal треба во банка да побарам таква картица, па потоа да ја регистрирам на страната на PayPal или нешто погрешно сум разбрал?

Kajgana Shop

На врв Bottom