Мене не ме интересира за Заев и Сдсм,никој не бранам туку поентата ми беше да ви ги доставам бројките во новородени,бракој,основци и средношколци..во секоја можна статистика се над 30% ама според тебе ,сендвичите и Мирка се под 20%..не знам зошто се правите ненормални со сила после оваа статистика што не од Заев или од Грујо туку е директно од државниот завод за статистика..мислам ова ако не е меродавно ко така ќе си ги слушаме Сител,Курир и Ефтов..тие се најинформирани.
Пописот никој нема да го направи и не си прајте филмој..Попис во една нормална држава не се прави за да се одреди моменталниот број на граѓани според етникум кој живее во државата туку поради областите,градовите и регионите во самата држава односно колкав дел од буџетот за здравство,образование,судство,патишта,полиција,социјална помош и останатите работи треба да се распредели .
Прост пример..во Струмичката област живеат околу 80.000 граѓани,во Пелагониската 180.000...значи во Пелагониската област се потребни повеќе полицајци,доктори,инспектори,комунални работници,советнички места,судски кадар,образовен кадар итаканатаму...
Додека во Балканот посебно Фиром живее примитивен народ и пописот го смета за пребројување по етникум колку сме што сме...проста раја