Ми го спопика да, ми е гајле битно да се нервираат вмровците. Сега и кандидативе од сдсм какви се ама ако нека се нервираат вмровците, ми е гајле мене, не ми треба ни работа битно ти да се нервираш. Твојата нервоза ми дава сила, не ми треба ништо само ми треба да се нервираш. Мутант.
Зошто да се нервирам.. Моете просечни (поединечни) приходи се најмалку 3 пати поголеми од твоите. Тоа е така затоа што мојата вредност е поголема од твојата. Па ти заклучи си.
Коце е одличен човек за градоначалник. Но, ти заради партиски предрасуди не го прифаќаш тоа. Јас не сум таков, но нема градоначалници од СДСМ за кои би можеле да разговарале. Во Куманово немам некои сознанија за градоначалникот за да дадам мислење.[DOUBLEPOST=1504530357][/DOUBLEPOST]
Чекај бе Жорж малце, па оној на Дојран имаше 28 години кога го избраа. Како тоа Богац е бетер од него кога се иста возраст? Зарем во Дојран и околината ВМРО нема ниеден член кој е изнад 28 години и со било какво работно искуство (ваљда мислиш на приватен сектор)?
А ок, дај да го видиме CV-то на Шериф Подржикоњевич. По она што го има на нет, дипломирал 87ма и волонтирал у некој весник, за веќе у 88ма да почне политичка кариера.
Како не.. самиот реков за Дојран. Додадов дека во Дојран има малку луѓе, се повеќе бегаат, па потешко има кандидати. Секако дека тоа не го менува мојот став дека државата треба да ја водат (општо земено) еснаф луѓе, луѓе кои поминале нешто во животот. На млади години се учи (занаетот), се стекнува (животно) искуство, па во доцните 30-ти веќе може да се размислува за почеток на некакви политички кариери на повисоки нивоа. Секако, не министерски, премиерски...
Јас го гледам Стефчо според „калибарот“. Тој има капацитет за да „влече“ работи. Ако ништо друго, барем на село видел работа. Богоев е катастрофален избор на СДСМ. И Шилегов исто. Како и Макрадули порано. Настрана партиските симпатии. Луѓе кои животот го минале со пенкало в раце, кои лопата и секира виделе само на ТВ... не се за овие работи. Ако сакаш, ќе ти наведам дека таков случај е на пример Коневски (Аеродром). Беличанец во К. Вода. Парадери.
За градоначалници треба луѓе кои не се „мамини галеничиња“.[DOUBLEPOST=1504530527][/DOUBLEPOST]
Али ок ако сакаш, каква врска има германскиот јазик (кој постои) и глупоста што ја истреска другарти такозвана Американски јазик нешто што не постои?
Не ми е никој другар, ниту пак ја следев комуникацијата. Онака, додадов мои додатоци на „муабетот“. Ама ти па немаш капацитет за овие муабети, подобро од страна гледај си. Навистина си многу слабо „начитан“.