Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Кој се вади? Ако ниту бугарите,нниту србите и хрватите не признаваат дека зборуваат дијалеект на македонскиот кој сте вие тоа право да им го одречувате на американците?
Глуперда. Тамам ќе си помислиш дека некој од сендвичите на форумот е најглуп, веднаш се појавува жестока конкуренција.

S

silmarillion

Гостин
На време, замисли само ти уште колку многу имаш да го проодаваш твојот . :)
Не ми одговори, дали станува збор за јазик или нешто друго? :) Американски јазик. Австралиски јазик. Пази у Америка децата учат Англиски јазик у школо. Како не те нашле тебе уште да те советуваат дали треба да учат на Американски? : )

Напрај си меме, you've been doing it all wrong.

sap

Член од
15 август 2017
Мислења
128
Поени од реакции
20
Не ми одговори, дали станува збор за јазик или нешто друго? :) Американски јазик. Австралиски јазик. Пази у Америка децата учат Англиски јазик у школо. Како не те нашле тебе уште да те советуваат дали треба да учат на Американски? : )

Напрај си меме, you've been doing it all wrong.
Причекај Бејли да се врати од гурбет,ќе им каже, што јас имам да праам мемиња за тоа.

S

silmarillion

Гостин
Причекај Бејли да се врати од гурбет,ќе им каже, што јас имам да праам мемиња за тоа.
Не не не, истреска глупост прееска сеа продужи го муабетот. Ај да останеше на тоа ќе беше ок. Али зема да се вадиш да убедуваш тука луѓе дека British English или American English се официјални јазици и дека било исто ко Македонски, Бугарски, Српски, Хрватски. Незнам у кое маало си растен, али у 90% од маалата у Скопје се јадат ластици за вакви глупости а ако продужи да се прави паметен ко ти, има 3 месеци обврска да пуни вода за баскет и да иде до 7ца да купува за јадење.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
И официјално за градоначалник на Скопје ќе бираме меѓу глупиот и глупиот, Коце и Шилегов.
Коце мислам дека е прифатлив за сите. Човекот не влегува во конфликти, не зборува за партии... „си ја гледа работата“. Додека, Шилегов е самобендисано покондурено скопско „мангупче“. Таквите ако им се дупне гума на колата го викаат тато да им ја стави резервната. Не па градоначалник да биде.[DOUBLEPOST=1504528188][/DOUBLEPOST]
Не не не, истреска глупост прееска сеа продужи го муабетот. Ај да останеше на тоа ќе беше ок. Али зема да се вадиш да убедуваш тука луѓе дека British English или American English се официјални јазици и дека било исто ко Македонски, Бугарски, Српски, Хрватски. Незнам у кое маало си растен, али у 90% од маалата у Скопје се јадат ластици за вакви глупости а ако продужи да се прави паметен ко ти, има 3 месеци обврска да пуни вода за баскет и да иде до 7ца да купува за јадење.
Имаше иницијативи од некои делови на САД јазикот да им се вика американски. Има доста време од тогаш, преку 15 години, не знам до каде стигна работата. Мислам дека некаде се прифаќа и изразот „американски јазик“.[DOUBLEPOST=1504528278][/DOUBLEPOST]
Глуперда. Тамам ќе си помислиш дека некој од сендвичите на форумот е најглуп, веднаш се појавува жестока конкуренција.
Изгледа дека на планетава Земја сем тебе нема „неглупав“ човек. Секако, после Заев. :LOL:

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Коце мислам дека е прифатлив за сите. Човекот не влегува во конфликти, не зборува за партии... „си ја гледа работата“. Додека, Шилегов е самобендисано покондурено скопско „мангупче“. Таквите ако им се дупне гума на колата го викаат тато да им ја стави резервната. Не па градоначалник да биде.[DOUBLEPOST=1504528188][/DOUBLEPOST]
Имаше иницијативи од некои делови на САД јазикот да им се вика американски. Има доста време од тогаш, преку 15 години, не знам до каде стигна работата. Мислам дека некаде се прифаќа и изразот „американски јазик“.[DOUBLEPOST=1504528278][/DOUBLEPOST]
Изгледа дека на планетава Земја сем тебе нема „неглупав“ човек. Секако, после Заев. :LOL:
Не јади гомна бе, ни едниот ни другиот не е прифатлив. Шилегов не знаеме како ќе се снајде ама гледајќи каков е како пратеник тешко ќе се снајде како градоначалник. Овој Коце толку го има унаказено градот што нема шанси да добие нов мандат. Прифатлив бил за сите, ти не си сите море глуп.

S

silmarillion

Гостин
Имаше иницијативи од некои делови на САД јазикот да им се вика американски. Има доста време од тогаш, преку 15 години, не знам до каде стигна работата. Мислам дека некаде се прифаќа и изразот „американски јазик“
Ќе ја биде работата кај и да е трпение. Сега ќе го прогласат за официјален Американскиот јазик, а Англиски ќе се збори само во подрачја со 20% население од Англија.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Па мислам дека знаат у СДС дека ВМРО му ги собра потписите. Мораше и они мушки да се оддужат за терасата. Сеа Жерновски може да настапи како независен, СДС да го пушти Српче, а ВМРО Рангелова. Тогаш ќе биде општина Центар пата-пата со Кисела Вода у квалитет на понуда. У Карпош циркус исто, Стевче со Богац а Ѓорче го губат ВМРО 100% како што Гази Баба ќе ја добијат убедливо.
Овој Богац е Стефан Богоев? Зарем СДСМ нема некој кој во животот нешто работел (во вистински смисол на зборот)? До кога бе деца ќе се поставуваат на значајни функции. Доста е со децава... Па децава не знаат што е малтер, што е калдрма, што е шајка.. уште помалку заковале шајка во животот.
И ВМРО ДПМНЕ имаше такви ликови, овие сега „бетер“. Па Стефан нема ни 30 години. Уште „умот му лета“. Да се освестиме и да ставиме крај на „детскиве работи“. Така и во Дојран... дете за градоначалник. Ај ќе речеш... Дојран е место каде тешко да најдеш кадар.. ама Карпош? Срцето на државата?[DOUBLEPOST=1504529210][/DOUBLEPOST]
Не јади гомна бе, ни едниот ни другиот не е прифатлив. Шилегов не знаеме како ќе се снајде ама гледајќи каков е како пратеник тешко ќе се снајде како градоначалник. Овој Коце толку го има унаказено градот што нема шанси да добие нов мандат. Прифатлив бил за сите, ти не си сите море глуп.
Мислам дека е крајно време да ги потиснеш своите гурмански апетити. Ако не можеш да зборуваш нормално, ако за тебе е тоа високо ниво, не пишувај. Читај, со тек на време можеби ќе можеш да се вклопиш.
Коце е одличен градоначалник. Камо сите да беа такви, плус, воопшто не навлегува во кавги... делува пристојно. И добро си ја работи работата. Ти овде ако напишеш неколку простотии (согласно твојот умствен капацитет), не значи дека ќе му ја намалиш вредноста. Одличен е Коце и за поширока поддршка, не само партиска. Кога ќе се издигнеме на тоа ниво, тогаш „ќе не биде“. До тогаш, вакви како тебе ќе се докажуваат со „простотиите“. Е па 12,000 ти дале... реално, толку ти е нивото. Се покажуваш.

Последно уредено:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
До кога бе деца ќе се поставуваат на значајни функции. Доста е со децава...
Те боли кур тебе за неговите години.
Не се секирај нема да ви го украдат приматот. Нема да е најмлад градоначалник на општина. Ниту би бил најмлад функционер. Ниту пак најмлад министер. Со тие епитети ВеМеРото се испофали изминатава деценија.:icon_lol:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
@Zarniwoop викаш дека Љубе јадел гомна, па затоа го ставиле во затвор.
Љубе го има на камера како прима пари за изборите, а на камера исто така го има и Заев како кажува дека странски служби му ги обезбедиле разговорите.
И како бара „мито“. Би требало да му се одземе пасошот. Нели правдата не треба да е селективна? Самиот лаже така. Ако е искрен, од себе треба да тргне. Човек кој бара голема сума на евра мито, се назначува за премиер. Покрај изборот на народот. И треба да веруваме во правдата која ќе ја биде? Тешко.

S

silmarillion

Гостин
Зарем СДСМ нема некој кој во животот нешто работел (во вистински смисол на зборот)?
Чекај бе Жорж малце, па оној на Дојран имаше 28 години кога го избраа. Како тоа Богац е бетер од него кога се иста возраст? Зарем во Дојран и околината ВМРО нема ниеден член кој е изнад 28 години и со било какво работно искуство (ваљда мислиш на приватен сектор)?

А ок, дај да го видиме CV-то на Шериф Подржикоњевич. По она што го има на нет, дипломирал 87ма и волонтирал у некој весник, за веќе у 88ма да почне политичка кариера.

Знаеш ли многу малку недостигало во САД официјален да биде германскиот јазик? Кога се формирале како држава..
Озбилно ќе влезеш и ти у ова? Сладолед од Малага ќе треба да носиш без капка да падне од корнетот. Стално највише го јаделе другарите на тие што се праеле паметни као да ги одбранат.

Али ок ако сакаш, каква врска има германскиот јазик (кој постои) и глупоста што ја истреска другарти такозвана Американски јазик нешто што не постои?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ми го спопика да, ми е гајле битно да се нервираат вмровците. Сега и кандидативе од сдсм какви се ама ако нека се нервираат вмровците, ми е гајле мене, не ми треба ни работа битно ти да се нервираш. Твојата нервоза ми дава сила, не ми треба ништо само ми треба да се нервираш. Мутант.
Зошто да се нервирам.. Моете просечни (поединечни) приходи се најмалку 3 пати поголеми од твоите. Тоа е така затоа што мојата вредност е поголема од твојата. Па ти заклучи си.
Коце е одличен човек за градоначалник. Но, ти заради партиски предрасуди не го прифаќаш тоа. Јас не сум таков, но нема градоначалници од СДСМ за кои би можеле да разговарале. Во Куманово немам некои сознанија за градоначалникот за да дадам мислење.[DOUBLEPOST=1504530357][/DOUBLEPOST]
Чекај бе Жорж малце, па оној на Дојран имаше 28 години кога го избраа. Како тоа Богац е бетер од него кога се иста возраст? Зарем во Дојран и околината ВМРО нема ниеден член кој е изнад 28 години и со било какво работно искуство (ваљда мислиш на приватен сектор)?

А ок, дај да го видиме CV-то на Шериф Подржикоњевич. По она што го има на нет, дипломирал 87ма и волонтирал у некој весник, за веќе у 88ма да почне политичка кариера.
Како не.. самиот реков за Дојран. Додадов дека во Дојран има малку луѓе, се повеќе бегаат, па потешко има кандидати. Секако дека тоа не го менува мојот став дека државата треба да ја водат (општо земено) еснаф луѓе, луѓе кои поминале нешто во животот. На млади години се учи (занаетот), се стекнува (животно) искуство, па во доцните 30-ти веќе може да се размислува за почеток на некакви политички кариери на повисоки нивоа. Секако, не министерски, премиерски...
Јас го гледам Стефчо според „калибарот“. Тој има капацитет за да „влече“ работи. Ако ништо друго, барем на село видел работа. Богоев е катастрофален избор на СДСМ. И Шилегов исто. Како и Макрадули порано. Настрана партиските симпатии. Луѓе кои животот го минале со пенкало в раце, кои лопата и секира виделе само на ТВ... не се за овие работи. Ако сакаш, ќе ти наведам дека таков случај е на пример Коневски (Аеродром). Беличанец во К. Вода. Парадери.
За градоначалници треба луѓе кои не се „мамини галеничиња“.[DOUBLEPOST=1504530527][/DOUBLEPOST]
Али ок ако сакаш, каква врска има германскиот јазик (кој постои) и глупоста што ја истреска другарти такозвана Американски јазик нешто што не постои?
Не ми е никој другар, ниту пак ја следев комуникацијата. Онака, додадов мои додатоци на „муабетот“. Ама ти па немаш капацитет за овие муабети, подобро од страна гледај си. Навистина си многу слабо „начитан“.

Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
Работа видел Стефчо насело и затоа требало да се кандидира за градоначалник на Карпош. Па па па, па ти си за споменик у Аеродром да ти напраат : )))

Не ми е никој другар, ниту пак ја следев комуникацијата. Онака, додадов мои додатоци на „муабетот“. Ама ти па немаш капацитет за овие муабети, подобро од страна гледај си. Навистина си многу слабо „начитан“.
А ти што се мешаш у муабет коа никој не те праша? Другпут ќе си прочиташ прво па после ќе пишеш некоја мудрост твоја ок? Е така.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom