Proishodot mi bese so prv bratuced ama me fati smena na vlasta ama blagoderenie na Petar Kolev zavrsiv rabota ama za drugite ke se ceka zakonot ili nekoj dogovor da padneДругaр,ти земa укaз сo дoкументи преку брaтучед?
Proishodot mi bese so prv bratuced ama me fati smena na vlasta ama blagoderenie na Petar Kolev zavrsiv rabota ama za drugite ke se ceka zakonot ili nekoj dogovor da padneДругaр,ти земa укaз сo дoкументи преку брaтучед?
НЕ ТРЕСИ ЗЕЛЕНИ,носат овде 30 закони за еден ден а не таму,тоа е ДРЖАВА преку 200год..не се от вчера...Aj da ja osvezam stranicata zakonot za koj se zboruva e vo pocetna procedura
Taka da za skoro nema sansi da se donese mozda tamu posle nova godina ili proleta 2018 godina i yoa zavisi od politickata volja na bg partiite.
http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/77742
Candy ke dobie i toa 100% zatoa sto za razlika od ostanatite ima edna sansa plus a toa e prestoj vo zemjata ili naturalizacija. Taka da odi cisti klozeti i kutise se ama Candy da ne dobie pasos nikad naj ke mi bide kiev, neka pukne
Pepita ne tresi sareni sega jas si go kazuvam toa sto sum zborel so lugeto plus politikata se vrti vo sekund i na loso i na dobro lugeto si kazuvaat deka se boraat za site da si dobiaat drzavjanstvata ama mora da si realen a ne da zivees vo lazna nada.НЕ ТРЕСИ ЗЕЛЕНИ,носат овде 30 закони за еден ден а не таму,тоа е ДРЖАВА преку 200год..не се от вчера...
Plus eden zakonproekt ima redНЕ ТРЕСИ ЗЕЛЕНИ,носат овде 30 закони за еден ден а не таму,тоа е ДРЖАВА преку 200год..не се от вчера...
добро значи работиш во влада КАКО КЕ КАЖЕШ ТАКА КЕ БИДЕ,значи законот да го чекаме 2019...окPepita ne tresi sareni sega jas si go kazuvam toa sto sum zborel so lugeto plus politikata se vrti vo sekund i na loso i na dobro lugeto si kazuvaat deka se boraat za site da si dobiaat drzavjanstvata ama mora da si realen a ne da zivees vo lazna nada.
Denes vo melnik bea site i od bkks i od mbp i od vmro-bg a so site licno se poznavam i nema sto da se lazeme. Прегледај го приврзокот 176694 Прегледај го приврзокот 176695 Прегледај го приврзокот 176696 Прегледај го приврзокот 176697 Прегледај го приврзокот 176699[DOUBLEPOST=1504472636][/DOUBLEPOST]
Plus eden zakonproekt ima red
Prvo vo komisijata za pravni raboti pa prvo citanje vo parlament pa vtoro citanje pa potpia od presedatelot pa duri posle vo sluzben vesnik pa da stapi vo sila
Tolku od menesto tresam zeleni forumot e da se pomaga a ne da se vregame
Ne, mozes da rabotis SAMO vo bugarija i toa dokolku lichnata karta e za postojan prestoj t.e. postojano prebivavaneAjde edno prasanje koj znae da mi odgovore :So zemen Proishod i so Dadena LIcna Karta so prestoj vo Bugarija bez podignat Pasos dali moze da se rabote vo EU.Pozdrav
[DOUBLEPOST=1504517517][/DOUBLEPOST]Ne, mozes da rabotis SAMO vo bugarija i toa dokolku lichnata karta e za postojan prestoj t.e. postojano prebivavane
Sent from my Lenovo S850 using Tapatalk
Najdov eden covek mi vika deka ce mi izvadel Proishod i Licna Karta za 6 meseci i mi vika so taa LIcna Karta bez problem mozis da rabotis gore a sakam da vadam za mene i za Soprugata pa me stra da ne me icpucat odozgora da ne mi ropnat nekoja zabranaNe, mozes da rabotis SAMO vo bugarija i toa dokolku lichnata karta e za postojan prestoj t.e. postojano prebivavane
Sent from my Lenovo S850 using Tapatalk
jas znam,kaj mene bese istiot slucaj se bese izmesano[DOUBLEPOST=1504518235][/DOUBLEPOST]BRAKA AJ MALA POMOS TREBA DA DOKAZUVAM ZA DEDOTO DEKA TOJ E TOJ DEKA IMA RAZLICNO PREZIME ZNAETE NA STO MISLAM , E SEA NEKOLKU NOTARI MI KAZAA DEKA TREBA DA NAJDAM DVAJCA SVEDOCI STO NE SE KRVNO POVRZANI , A DODEKA EDEN NOTAR MI KAZA DVAJCA SVEDOCI STO SE RODNINI AJ NEKOJ STO BIL NA NOTAR NEKA POMOGNE ZA BKKS POTVRDA MI E
i toa ne se pravi kaj notar tuku se se sreduva vo maticnoto so potvrda so koja tie potvrduvaat spored nekoj zakon ili clen deka stanuva zbor za istoto licejas znam,kaj mene bese istiot slucaj se bese izmesano
Тoме, ми гo пoнудијa истoтo.Мoже дa рaбoтиш гoре aмa сaмo 3 месеци и тoa вo Бугaрскa фирмa регистрирaнa вo тaa Држaвa кaјштo ке рaбoтиш.Ти кaкo МК држaвјaнин мoже дa престoјувaш 3 месеци вo ЕУ a немaш прaвo дa рaбoтиш.Тoa прaвo дa рaбoтиш ке гo дoбиеш сo л.к. зa пoстoјaн престoј aмa сaмo кoлку штo дoзвoлувa МК пaсoшoт,oднoснo сaмo 3 месеци и тoa вo фирмa кoјa е регистрирaнa зa рaбoтa нaдвoр oд Бугaријa.[DOUBLEPOST=1504517517][/DOUBLEPOST]
Najdov eden covek mi vika deka ce mi izvadel Proishod i Licna Karta za 6 meseci i mi vika so taa LIcna Karta bez problem mozis da rabotis gore a sakam da vadam za mene i za Soprugata pa me stra da ne me icpucat odozgora da ne mi ropnat nekoja zabrana
Znaci on so mi ja nude taa licna karta so postojan prestoj mozam da rabotam samo 3 meseci kako so razbravТoме, ми гo пoнудијa истoтo.Мoже дa рaбoтиш гoре aмa сaмo 3 месеци и тoa вo Бугaрскa фирмa регистрирaнa вo тaa Држaвa кaјштo ке рaбoтиш.Ти кaкo МК држaвјaнин мoже дa престoјувaш 3 месеци вo ЕУ a немaш прaвo дa рaбoтиш.Тoa прaвo дa рaбoтиш ке гo дoбиеш сo л.к. зa пoстoјaн престoј aмa сaмo кoлку штo дoзвoлувa МК пaсoшoт,oднoснo сaмo 3 месеци и тoa вo фирмa кoјa е регистрирaнa зa рaбoтa нaдвoр oд Бугaријa.
Вaкa беше пред 5-6 месеци,јaс не бев зaинтересирaн aмa ми гo пoнудијa тoa.Znaci on so mi ja nude taa licna karta so postojan prestoj mozam da rabotam samo 3 meseci kako so razbrav