Тоа што нема пресуди за Коце, Ивица и Стевчо не значи дека не се криминалци. Најди ајде барем еден случај каде сегашни кандидати на Сдсм се поврзани со криминал. Ивица и Стевчо парче направија низ Аеродром и Карпош ти тука ќе ми викаш ако немало пресуда не се криминалци.
Стевчо Јакимовски едно време беше министер во владата на плавите жолтици од 2002 до 2006 година, а подоцна беше избран за градоначалник на Карпош со поддршка на плавите жолтици, ако си заборавил.
И да, бидејќи нема пресуда, по автоматизам не се криминалци, колку и да ти е тешко да го прифатиш тоа.
Но за мене лично сите се криминалци или идни криминалци, бидејќи не постои такво нешто како чесен политичар. Обиди се и ти така да гледаш на политичарите, па ќе најдеш прекари и за останатите кандидати.
Ми смета ама тие некој ги амнестираше, наместо да ги затвори случаите во суд тие земаа ноќеска во 1 по полноќ ги затворија случаите во Собрание.
Да не знаеш кои беа? Сигурно овие од Сдсм нема кој друг да е.
Е добро де, воените злосторства никогаш не застаруваат, Израел до денешен ден води кампања за фаќање на извршителите на Холокаустот, а поминаа повеќе од 70 години од крајот на тоа злосторство против човештвото.
Во ред, пвеводбениците заедно со плавите жолтици во 2002 година усвоија закон за амнестија, а во 2011 година пвеводбениците политички го толкуваа таквиот закон во корист на амнестираните терористи.
Но денес пвеводбениците не се на власт, туку плавите жолтици, па еве нека повелат, нека го укинат тој закон за амнестија и нека ги гонат правно воените злосторници од 2001 година, ја имаат мојата целосна поддршка за тоа, исто како што и пвеводбениците ја имаа додека беа на власт.
Дали имаш прекари за плавите жолтици кои воопшто не ни планираат да го укинат законот за амнестија и да ги гонат правно воените злосторници од 2001 година ?
...
Инаку Цановски е чесен бизнисмен исто како и сватот, Рамковски, да не се лажеме.
Така да јасно е се како ден.
А сватот негов ќе рестартирал телевизија која беше затворена поради неплатени даноци, па уште и ветува дека со телевизијата ќе раководеле независните новинари и жртвите на прогонот.
Чисто за потсетување, ова доаѓа од човек кој одбиваше да плати млеко на Сведмилк, бидејќи рече дека парите ќе им ги дадел директно на фармерите. До денешен ден не сум слушнал некој од фармерите да се опарил од ваквото ветување на сватот на Фијат Цановски.