S
silmarillion
Гостин
Праат миљони прљави.А оти не дале?
Праат миљони прљави.А оти не дале?
Не знам што ти е проблемот? Беше муабетот за марки/евра и се вклучив. Тоа е јавно познат и достапен податок. А еврата како пари не постоеа во 2001 г. Цените на недвижнините од марки преминаа во евра, речиси. Не е исто 1000 марки и 1000 евра за м2.а шо има везе шо е кога е? 150.000 евра и 300.000 марки ни сега не се официјална валута во Македонија. Ако веќе играш улога на кримтехничар и нивни адвокат, барем малку да се заложиш и за Заев, Вицето, за монтажите, и за нив вака 10тина страници непристрасно.
Битно е голема сума недвижнини се купувет за време војна. Што не е јасно е знам.
Кој тоа?@Ilumious Знам дека те навредуваше (додуша прво мене), ама требаше да го остаиш да се посмееме. Плени стариот преварант со „креативна“ глупоќа.
Се вратил стариот? Појма немав@Ilumious Знам дека те навредуваше (додуша прво мене), ама требаше да го остаиш да се посмееме. Плени стариот преварант со „креативна“ глупоќа.
Шу прајме сега кога чистачките, портирите ќе земаат 12,000 денари плата? За тебе е нормално тоа, ти си во таа група. И логично е што не сакаш да ме достигнеш, немаш капацитет да се носиш со тоа. 12,000 денари... џепарлок децата повеќе добиваат.Не ни сакам да достигнам еден мутант, имаш право недостижен си. Треба да сум ептен забеган за да сакам тебе да те стигнам, мутант глуп.
Во 2001 година курсна листа на Народна банка на Македонија го имаше еврото како валута, многу производи се нудеа по цена во евра со денарска противредност и по тој курс 1000 евра беа 2000 марки. Мене не ми пречи ни да се во марки или денари или евра, факт е дека во тоа време мајката на груевски (кој тогаш беше министер за финансии) се снадбела со 300-400 квадрати станбен простор како пензионер со 15.000 денари пензија (или 250 евра пензија или ако сакаш 500 марки пензија) и тоа во деновите веднаш после масакрот на Македонските војници на карпалак за кои се зборува дека влегле во заседа по предходно добиена информација за движењето.Не знам што ти е проблемот? Беше муабетот за марки/евра и се вклучив. Тоа е јавно познат и достапен податок. А еврата како пари не постоеа во 2001 г. Цените на недвижнините од марки преминаа во евра, речиси. Не е исто 1000 марки и 1000 евра за м2.
Лет... да ти дадам вреќа сол, ќе ја изедеш ли од инает? Џабе се натегаме за работи кои се општо познати. Во 2001 никој не „оперираше“ во евра, недвижнините се купо-продаваа (изразени) во марки, платите се претвораа во марки, коли се продаваа (изразени) во марки. Еврото никој не го „есапеше“ бидејќи беше сеуште на виртуелно ниво.Во 2001 година курсна листа на Народна банка на Македонија го имаше еврото како валута, многу производи се нудеа по цена во евра со денарска противредност и по тој курс 1000 евра беа 2000 марки. Мене не ми пречи ни да се во марки или денари или евра, факт е дека во тоа време мајката на груевски (кој тогаш беше министер за финансии) се снадбела со 300-400 квадрати станбен простор како пензионер со 15.000 денари пензија (или 250 евра пензија или ако сакаш 500 марки пензија) и тоа во деновите веднаш после масакрот на Македонските војници на карпалак за кои се зборува дека влегле во заседа по предходно добиена информација за движењето.
Така да ако сакаш и во јени претвори ги парите, 4 стана се премногу дури и за бизнисмен а камоли стара пензионерка која живее сама
Значи 4 стана купила во марки, добро, на 500 марки пензија, милион марки станови.Лет... да ти дадам вреќа сол, ќе ја изедеш ли од инает? Џабе се натегаме за работи кои се општо познати. Во 2001 никој не „оперираше“ во евра, недвижнините се купо-продаваа (изразени) во марки, платите се претвораа во марки, коли се продаваа (изразени) во марки. Еврото никој не го „есапеше“ бидејќи беше сеуште на виртуелно ниво.
Па не можеме да им го знаеме есапот на луѓето. Во Скопје речиси секое семејство има 2 стана. Еден од родителите наследен, а друг некако купен (кредити) од „младите“. Реков.. не им го знам домашниот есап...[DOUBLEPOST=1504270607][/DOUBLEPOST]Така да ако сакаш и во јени претвори ги парите, 4 стана се премногу дури и за бизнисмен а камоли стара пензионерка која живее сама
Сигурно од пензија не купила. Ни јас од платата не купив.Значи 4 стана купила во марки, добро, на 500 марки пензија, милион марки станови.
То е поентата
Од тоа “назнаење есап“ СЈО гла не може да крене од работа.Па не можеме да им го знаеме есапот на луѓето. Во Скопје речиси секое семејство има 2 стана. Еден од родителите наследен, а друг некако купен (кредити) од „младите“. Реков.. не им го знам домашниот есап...[DOUBLEPOST=1504270607][/DOUBLEPOST]
Сигурно од пензија не купила. Ни јас од платата не купив.
Години наназад се случува ова...Дојде слободата во Македонија
Па нели веќе е платата 12.000, како тоа допрва ќе ја прават 12.000?Шу прајме сега кога чистачките, портирите ќе земаат 12,000 денари плата? За тебе е нормално тоа, ти си во таа група. И логично е што не сакаш да ме достигнеш, немаш капацитет да се носиш со тоа. 12,000 денари... џепарлок децата повеќе добиваат.
Е толку вредиш. Не е од мене тоа. Сам толку си постигнал. Може партиски малку да те „дигнат“, ама ќе си свесен дека капацитетот ти е колку (нај)прост работник.