Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
@Ilumious Знам дека те навредуваше (додуша прво мене), ама требаше да го остаиш да се посмееме. Плени стариот преварант со „креативна“ глупоќа.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
а шо има везе шо е кога е? 150.000 евра и 300.000 марки ни сега не се официјална валута во Македонија. Ако веќе играш улога на кримтехничар и нивни адвокат, барем малку да се заложиш и за Заев, Вицето, за монтажите, и за нив вака 10тина страници непристрасно.
Битно е голема сума недвижнини се купувет за време војна. Што не е јасно е знам.
Не знам што ти е проблемот? Беше муабетот за марки/евра и се вклучив. Тоа е јавно познат и достапен податок. А еврата како пари не постоеа во 2001 г. Цените на недвижнините од марки преминаа во евра, речиси. Не е исто 1000 марки и 1000 евра за м2.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
@Ilumious Знам дека те навредуваше (додуша прво мене), ама требаше да го остаиш да се посмееме. Плени стариот преварант со „креативна“ глупоќа.
Се вратил стариот? Појма немав :) таман работа иначе, баш ако таков лик те навредува значи дека си на прав пат во животот, лошо е да сте истомисленици.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не ни сакам да достигнам еден мутант, имаш право недостижен си. Треба да сум ептен забеган за да сакам тебе да те стигнам, мутант глуп.
Шу прајме сега кога чистачките, портирите ќе земаат 12,000 денари плата? За тебе е нормално тоа, ти си во таа група. И логично е што не сакаш да ме достигнеш, немаш капацитет да се носиш со тоа. 12,000 денари... џепарлок децата повеќе добиваат.
Е толку вредиш. Не е од мене тоа. Сам толку си постигнал. Може партиски малку да те „дигнат“, ама ќе си свесен дека капацитетот ти е колку (нај)прост работник.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Не знам што ти е проблемот? Беше муабетот за марки/евра и се вклучив. Тоа е јавно познат и достапен податок. А еврата како пари не постоеа во 2001 г. Цените на недвижнините од марки преминаа во евра, речиси. Не е исто 1000 марки и 1000 евра за м2.
Во 2001 година курсна листа на Народна банка на Македонија го имаше еврото како валута, многу производи се нудеа по цена во евра со денарска противредност и по тој курс 1000 евра беа 2000 марки. Мене не ми пречи ни да се во марки или денари или евра, факт е дека во тоа време мајката на груевски (кој тогаш беше министер за финансии) се снадбела со 300-400 квадрати станбен простор како пензионер со 15.000 денари пензија (или 250 евра пензија или ако сакаш 500 марки пензија) и тоа во деновите веднаш после масакрот на Македонските војници на карпалак за кои се зборува дека влегле во заседа по предходно добиена информација за движењето.
Така да ако сакаш и во јени претвори ги парите, 4 стана се премногу дури и за бизнисмен а камоли стара пензионерка која живее сама

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Во 2001 година курсна листа на Народна банка на Македонија го имаше еврото како валута, многу производи се нудеа по цена во евра со денарска противредност и по тој курс 1000 евра беа 2000 марки. Мене не ми пречи ни да се во марки или денари или евра, факт е дека во тоа време мајката на груевски (кој тогаш беше министер за финансии) се снадбела со 300-400 квадрати станбен простор како пензионер со 15.000 денари пензија (или 250 евра пензија или ако сакаш 500 марки пензија) и тоа во деновите веднаш после масакрот на Македонските војници на карпалак за кои се зборува дека влегле во заседа по предходно добиена информација за движењето.
Така да ако сакаш и во јени претвори ги парите, 4 стана се премногу дури и за бизнисмен а камоли стара пензионерка која живее сама
Лет... да ти дадам вреќа сол, ќе ја изедеш ли од инает? Џабе се натегаме за работи кои се општо познати. Во 2001 никој не „оперираше“ во евра, недвижнините се купо-продаваа (изразени) во марки, платите се претвораа во марки, коли се продаваа (изразени) во марки. Еврото никој не го „есапеше“ бидејќи беше сеуште на виртуелно ниво.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Лет... да ти дадам вреќа сол, ќе ја изедеш ли од инает? Џабе се натегаме за работи кои се општо познати. Во 2001 никој не „оперираше“ во евра, недвижнините се купо-продаваа (изразени) во марки, платите се претвораа во марки, коли се продаваа (изразени) во марки. Еврото никој не го „есапеше“ бидејќи беше сеуште на виртуелно ниво.
Значи 4 стана купила во марки, добро, на 500 марки пензија, милион марки станови.
То е поентата

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Па не можеме да им го знаеме есапот на луѓето. Во Скопје речиси секое семејство има 2 стана. Еден од родителите наследен, а друг некако купен (кредити) од „младите“. Реков.. не им го знам домашниот есап...[DOUBLEPOST=1504270607][/DOUBLEPOST]
Значи 4 стана купила во марки, добро, на 500 марки пензија, милион марки станови.
То е поентата
Сигурно од пензија не купила. Ни јас од платата не купив.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Па не можеме да им го знаеме есапот на луѓето. Во Скопје речиси секое семејство има 2 стана. Еден од родителите наследен, а друг некако купен (кредити) од „младите“. Реков.. не им го знам домашниот есап...[DOUBLEPOST=1504270607][/DOUBLEPOST]
Сигурно од пензија не купила. Ни јас од платата не купив.
Од тоа “назнаење есап“ СЈО гла не може да крене од работа.
“Од каде тебе толку пари и имоти кои ги немаше пред да станеш функционер?“
“Еми домашен есап“
Да е према тебе нарко картелите ќе немаа гајле, сите милијарди евра ќе ги трошеа рает али не е така, ако живееш и трошиш повеќе од што имаш и заработуваш и ако немаш легални документи за парите - тоа е криминал и се гони. Следењето на парите и истрага за потекло на имот е најголемата ноќна мора на секој криминалец.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Шу прајме сега кога чистачките, портирите ќе земаат 12,000 денари плата? За тебе е нормално тоа, ти си во таа група. И логично е што не сакаш да ме достигнеш, немаш капацитет да се носиш со тоа. 12,000 денари... џепарлок децата повеќе добиваат.
Е толку вредиш. Не е од мене тоа. Сам толку си постигнал. Може партиски малку да те „дигнат“, ама ќе си свесен дека капацитетот ти е колку (нај)прост работник.
Па нели веќе е платата 12.000, како тоа допрва ќе ја прават 12.000?
Остај ме глуп сум јас, почешај си ја третата рака со шестиот прст и не замарај. Оди @WestBE те чека да ти го испуши, после ти него и така во круг.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom