Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
А што мислиш за месото од бизони кое го наведуваш на секоја втора-трета страница????Наши го јаделе?????

Ти гарантирам и тоа со што и да предложиш дека тоа го кркале овие од Брисел и даље што ни солат памет.....за секоја странска делегација од висок ранг од областа на безбедноста(соработка со служби, обуки, состаноци на високо ниво, и све МВР што организира) најчесто МВР ги прави организациските протоколи.
Да знаеш дека ``скромните`` од Брисел не се така скромни на софра....тоа ти го гарантирам бидејќи и јас сум се гоштеавал на тие софри откако лешинарите ќе си заминат(не во својство на конобар..разбира се)

да знаеш само колку девојки се носени со Крајслери према елитни холети за ``скромните``

Ама тогаш тоа не те интересираше....и да ти објаснував со денови.

Како со здравството....и овде не е таква состојбата како што изгледа на ТВ
Ми кажуваш за криминали на предходната власт?

Член од
18 март 2015
Мислења
405
Поени од реакции
570
кај нас секоја претходна власт е криминална, па и оваа ќе биде (а и веќе е зашто пола раководство на дуи е заплеткано во нечесни работи а и на чело на сдсм е аболициран човек поради криминал )кажи една власт што нема направено криминал од 91 па до сега? тоа е поентата на македонскиот политички систем нема исправна власт , качи се на позиција и кради колку можеш

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.314
Поени од реакции
15.480
Ми кажуваш за криминали на предходната власт?
Ти кажувам за јадењето на месо од бизон и слични работи. Тоа го јадеа истите тие на кои левицата во Македонија свршува кога се зборува за нив

А ако мислиш за криминалиите на поранешната власт...еве сум спремен да ти пишам на ПП за некои криминалии што ги правеле, ама ти гарантирај ми дека тоа ќе биди процесуирано.

јас ти се кладам на што ќе речиш дека нема шанса тие работи да се процесуираат....само си се залажуваш

ПС.распрашај се кај битолчаните како поминале на ЦЕ-КА, за какви растрошни работи се обвинувани од Црпко, и со што им се заканил ако продолжат така...

научи го тоа па после ќе правиме муабет

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ти кажувам за јадењето на месо од бизон и слични работи. Тоа го јадеа истите тие на кои левицата во Македонија свршува кога се зборува за нив

А ако мислиш за криминалиите на поранешната власт...еве сум спремен да ти пишам на ПП за некои криминалии што ги правеле, ама ти гарантирај ми дека тоа ќе биди процесуирано.

јас ти се кладам на што ќе речиш дека нема шанса тие работи да се процесуираат....само си се залажуваш

ПС.распрашај се кај битолчаните како поминале на ЦЕ-КА, за какви растрошни работи се обвинувани од Црпко, и со што им се заканил ако продолжат така...

научи го тоа па после ќе правиме муабет
Во Моцарт обрати се за кладење. Овде зборуваме за правна слободна и демократска држава каква што се обидуваме да ја направиме Македонија

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Најмладиот министер во претходната влада, Диме Спасов, чија кариера заврши со филмска бркотница низ скопските улици – службената картичка ја користел за да плаќа од ќебачилници низ земјава па се до елитни ресторани низ светот.

Во март 2015 година, Спасов бил во ресторанот на Џејми Оливер во Лондон. За да ги вкуси специјалитетите на светски познатиот готвач потрошил двесте евра. Министерот сакал и журки. Со народни пари си платил забава од двесте четириесет долари во познатиот клуб Паблик Хаус во Чикаго. А потоа, ноќта ја поминал во хотел Хард Рок во истиот град за што платил уште 440 долари.

Се забавувал и во Женева, Прага, Виена, Торино, Будимпешта, Загреб, Љубљана и секаде ја користел службената картичка. За ручек во Будимпешта во ресторанот Ла пампа, платил 300 евра. Во хотелот Шеретон во Софија напрвил сметка од 2.000 денари. Бил во белградскиот ресторан Три шешира, каде оставил речиси 5 илјади денари.

Службената картичка е користена и во очи на Нова година. Па така, на 31 декември 2014 година, Спасов, во кафулето Риверсајд Санрајс во Скопје потрошил десет и пол илјади денари.

Со службената картичка тој нарачувал и пици. Често пати јадел во познатите кебапчилници низ Скопје, но не ги одминал ниту познатите Суши бар, Џино, Брик бар, Јавна соба, Меана Б. Најмногу државни пари потрошил во рибниот ресторан во Дебар маало, Фрути Ди Маре. Таму оставил околу 2 илјади евра, а често одел на риба во ресторанот Галија во струшкото село Калишта.

Со службената картичка плаќал и во Мек Доналдс во Женева, но и во пицерии и ресторани во Торино. Според извештаите за трошењето Диме Спасов последен пат ја користел службената картичка како министер за да плати сметка во скопскиот ресторан Јавна соба.

Спасов остана недостапен за коментар.
Ваљда ова се последиците од имањето прв однос на ~30 години.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.314
Поени од реакции
15.480
Во Моцарт обрати се за кладење. Овде зборуваме за правна слободна и демократска држава каква што се обидуваме да ја направиме Македонија
Епа за правна држава и јас ти зборувам...јас ти гарантирам дека ќе ти дадам вистински материјал за докажување на правна држава, а ти гарантирај дека тоа ќе се процесуира

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Епа за правна држава и јас ти зборувам...јас ти гарантирам дека ќе ти дадам вистински материјал за докажување на правна држава, а ти гарантирај дека тоа ќе се процесуира
OJO

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Kaко е направено скопје 2014?
лежеа купови споменици, стиропори, позлатени огради, гранитни плочи, кинески имитации на мермери, сваровски кристални лустери рингишпили наоколу па рекоа “Ај да ги искористиме“
милијарди евра се фрлени самона тие работи а не смеело или не можело да им се овозможи на децата престој во градинки втора смена??
Стотина иљади евра е дадено само на додатна опрема во мерцедесот за како шо визонерски рече груевски “дечињата му уживаат додека се возикаат наоколу со бесценетата лимузина“ а сега било проблем да се нахранат деца на работници во градинки и тоа што родителите учествуваат со дел од парите во нивно финансирање?
Прашањето е дали може веднаш да се реализира проектот втора смена. Реков, добра е идеата, ама треба подготовки.[DOUBLEPOST=1504215137][/DOUBLEPOST]
И тебе едно те прашуваат а друго одговараш, класичен вморонски мутантски сендвич. Не ти е срам што си сендвич?
Нема од што да ми е срам. Не сум сендвич. За тебе сум недостижна класа.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Мајка му на Грујо еден ден по масакрот на војниците на Карпалак пошла и купила 6 станови за 800.000 евра.
Што станови биле тие толку да чинат? Сега не би чинеле толку, а па тогаш...[DOUBLEPOST=1504215634][/DOUBLEPOST]
него дали во август 2001 евро било платежна единица??
Мислам дека беше „виртуелн валута“ во рамките на ЕУ. Како вистинска валута во народот не беше.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Што станови биле тие толку да чинат? Сега не би чинеле толку, а па тогаш...
Во скопје во централно градско подрачје, само за два стана за која вели дека биле земени на “кредит“ месечна рата е 7.500 евра а таа тогаш имала пензија 230 евра

“Многу мајки во Република Македонија би сакале да чујат: Како тоа мајките на високите функционери на ВМРО-ДПМНЕ успеваат да заштедат стотици илјади евра и да купуваат станови во една иста зграда?“

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Во скопје во централно градско подрачје, само за два стана за која вели дека биле земени на “кредит“ месечна рата е 7.500 евра а таа тогаш имала пензија 230 евра

“Многу мајки во Република Македонија би сакале да чујат: Како тоа мајките на високите функционери на ВМРО-ДПМНЕ успеваат да заштедат стотици илјади евра и да купуваат станови во една иста зграда?“
Цените на становите тогаш беа многу пониски, а башка се тргуваа во марки. Не знам од каде и се парите, знам дека се кажуваше дека била на работа во Либија како медицинска сестра.
Но, најважно, цените на становите имаа многу помала вредност. И во износ, и во валута.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Што станови биле тие толку да чинат? Сега не би чинеле толку, а па тогаш...[DOUBLEPOST=1504215634][/DOUBLEPOST]
Мислам дека беше „виртуелн валута“ во рамките на ЕУ. Како вистинска валута во народот не беше.
Виртуелна валута беше во почеток на 1999 година кога се појави еврото
Можеби беше виртуелна 1999, и 2000 но во втора половина на 2001 не беше[DOUBLEPOST=1504216527][/DOUBLEPOST]
Цените на становите тогаш беа многу пониски, а башка се тргуваа во марки. Не знам од каде и се парите, знам дека се кажуваше дека била на работа во Либија како медицинска сестра.
Но, најважно, цените на становите имаа многу помала вредност. И во износ, и во валута.
Ова се станови купени во 2001 година кога грујо бил министер за финансии. Мајка му била во либија 3 години во време на СФРЈ

стан на ул. „Владимир Комаров“вкупна површина од 57,29 м2.

стан на ул„Бихачка“со вкупна површина од 58. м2

стан на улицата „Васил Ѓоргов“ од 89 м2.

стан е на ул.„Бихачка“ 85 м2

Во 2007 година побарано е од УЈП да каже за даночните пријави на мајката на Груевски. Одговорот бил дека податоците за дотичната особа се водат како најстрога државна тајна

Последно уредено:
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Виртуелна валута беше во почеток на 1999 година кога се појави еврото
Можеби беше виртуелна 1999, и 2000 но во втора половина на 2001 не
Во 2001 немаше евра како платежна валута за народот.
Од Википедија:
Еврото беше воведено на финансиските пазари на 1 јануари 1999 година, а беше пуштено во оптек на 1 јануари 2002. Негов претходник беше екито.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom