Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Еуропически.[DOUBLEPOST=1503952574][/DOUBLEPOST]

Во тој договор имаше нешто за статуи (во СК14) и ревитализирање на историски ликови како Михајлов, Александров итн. бивши премиер и членови (од министри до пратеници) бугарофили ?

Вмровци нашле за бугарофилство да зборат. :pos:
Да не зборувам за апажлукот и шунд од нивни миниони, сендвичшчанци, шизофреничари.
Досега лек за рак ќе најдевме и ќе произведувавме.

Тоа се под мач бато.
И Бранко одби да го потпише тој договор и рече дека е штетен и тоа сред Софија.Но нормално еден просечен црпнат нема капацитет да размислува со сопствена глава за да го сфати ова.
А бе само ќосето друг излез нема.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
И Бранко одби да го потпише тој договор и рече дека е штетен и тоа сред Софија.Но нормално еден просечен црпнат нема капацитет да размислува со сопствена глава за да го сфати ова.
Го има "договорот" некаде да го разгледаме ?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.490
Поени од реакции
24.264
Ваљда не си сериозен со муабетов. Како кој политичар? Паааа... мое скромно мислење е дека би седнале СИТЕ ПОЛИТИЧАРИ НА СВЕТОТ, И ЦЕЛО ВМРО ДПМНЕ освен Грујо и 10тина души.

Можда грешам, ето нека се 15 :)

Но ево, дај објасними како на второ одделенец, зошто Грујо не седнува на таков дуел? Зошто?
Па ти кажав. А тие светски политичар се политичари. Заев нив им доаѓа како дечко шо го пуштаат по цигари да им купи. Седат со него да му кажат шо треба, а тој да седи и да запишва. Ако затебе е тоа седење тогаш да седат со него.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Зошто вечниот лидер не излезе на Тв (Нова) дуел и не му го плесне в лице со факти и аргументи тој штетен договор со проклетите Бугари?

зошто? :(

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Бранко до вчера за се беше крив, сега пак во право бил што не сакал да го потпиши договорот. Бранко е добар или лош кога вас тоа ви одговара.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Па ти кажав. А тие светски политичар се политичари. Заев нив им доаѓа како дечко шо го пуштаат по цигари да им купи. Седат со него да му кажат шо треба, а тој да седи и да запишва. Ако затебе е тоа седење тогаш да седат со него.
Не, не ми кажа, жалам. Фати кривина на многу "ефтин" начин и избегна да ми одговориш зошто вечниот лидер не седне на тв дуел и тој самиот да му го плесне в лице (ова што ти мене ми ги кажуваш).

Зошто?

Ќе се најде маж (или жена, сеедно) што ќе ми одговори на едно вакво обично прашање?

Па цели 11 години да не му ги плесниш пред цела јавност сите аргументи и факти (кои нели, ги има мноогу) на тој подпросечниот зајак.. е жалосно и необјасливо.

Зошто? :(

V

viktora

Гостин
Интересно е како за секој аргумент пласиран од едната страна - постои контра аргумент од другата.
За се' постои реплика, контра реплика, релативизирање, дефокусирање... итн итн. Океј де. Тоа е тој модерен начин на политичка борба.. и како што гледам - делува успешно и кај двете страни.

Но ако е така, се прашувам зошто вечниот лидер и бивш премиер не седни на тв дуел со новопечениов зајак. Хм?

Сериозно, why? :(
Ти би седнал да дискутираш со личност која мењава мислења за петнаесет минути и после те убедува дека не рекол така него ти си го измислил?Сериозно?
Де биле странски служби после не биле,па рекол пред албанската дијаспора па не рекол,за бугарските медиуми тврди дека сме ист народ па после вика дека не рекол.И замисли сето тоа би било во ред доколку не би постоеле видеата каде потврдуваат дека зајакот лаже.

Јас лично не би имал нерви.

V

viktora

Гостин
Го има "договорот" некаде да го разгледаме ?
Го има како може да го нема.Сега специјално за тебе ќе го побарам.Ако сакаш можам и сметки за струја да ти платам или да ти тркнам до продавница.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.490
Поени од реакции
24.264
Не, не ми кажа, жалам. Фати кривина на многу "ефтин" начин и избегна да ми одговориш зошто вечниот лидер не седне на тв дуел и тој самиот да му го плесне в лице (ова што ти мене ми ги кажуваш).

Зошто?

Ќе се најде маж (или жена, сеедно) што ќе ми одговори на едно вакво обично прашање?

Па цели 11 години да не му ги плесниш пред цела јавност сите аргументи и факти (кои нели, ги има мноогу) на тој подпросечниот зајак.. е жалосно и необјасливо.

Зошто? :(
Ти кажав, читни убаво. Ете гледам дека и членот над мене подетално ти го надроби. Јас нејќев толку џвакано.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ти би седнал да дискутираш со личност која мењава мислења за петнаесет минути и после те убедува дека не рекол така него ти си го измислил?Сериозно?
Де биле странски служби после не биле,па рекол пред албанската дијаспора па не рекол,за бугарските медиуми тврди дека сме ист народ па после вика дека не рекол.И замисли сето тоа би било во ред доколку не би постоеле видеата каде потврдуваат дека зајакот лаже.

Јас лично не би имал нерви.
Па токмо така де. За да немаме повеќе нервози, за да се смират работите и да не биде држава, нели е најдобро да ги земе со себе тие снимките кај што зајаков менува мислења, да МУ ги пушти на сред дуел и конечно да му ја затне муцката!!!

Зошто не оди да го стори тоа? Ево како што и сам/сама кажуваш, сите факти и фактори се на негова страна.

Зошто не оди? :(

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Го има како може да го нема.Сега специјално за тебе ќе го побарам.Ако сакаш можам и сметки за струја да ти платам или да ти тркнам до продавница.
Ајде Вики, биди срцка и постирај го овде да го "разгледаме".

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom